Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marton veronika

234 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Az Ubaid (al-Ubaid) népcsoport                       1. Sumer jelképe – Két szarvast tartó párducfejű[1] sasmadár, az IM.DU.GUDhu  (réz dombormű, 107x237 cm,…..
    A pártusok, a magyarság nemzetalkotói   c. előadást tartok   2013. szeptember 4-én 17:30-kor a Csillaghegyi Közösségi Házban 1039  Budapest, Mátyás király út 13-15.  Az előadás ingyenes! Mindenkit szeretettel várunk. Az előadás…..
  Az első emberféle, a homo habilis és a mai embertípus a homo sapiens sapiens felbukkanása között legalább másfél millió év telt el. Nincs okunk feltételezni, hogy ily hosszú idő alatt az emberi lény csak a természet adta élelmet keresgélte, gyűjtögette, és gyakorolgatta…..
 A sumir nép eredete  Az előidők Az 1,8 millió évvel ezelőtt élt homo habilis, az első kőeszköz-készítő ember-féle nyomát 1964-ben Tanzániában az Olduwai-szakadékban találták meg.            1.  A…..
  JAJ,  A  LEGYŐZÖTTNEK!  (TRIANON, 1920. június 4.)      Nem a vesztés a bukás,  hanem a lemondás.                        …..
Marton Veronika Elköltöztem! 2013.05.07 12:40:18
Kedves Olvasóim! Örömmel értesítem Önöket, hogy a hónapok óta nem működő freeblog.hu -ról átköltöztem a blog.hu-ra. Ismét havi rendszerességgel jelentkezem a blogon új cikkekkel és egyéb közlendőkkel.  Örömmel tudatom, hogy az oldal technikailag bővült.…..
A világ teremtése az ékiratok szerint Helyszín: Megújulás –Magyarok Háza Budapest, V. Semmelweis u. 1-3. Időpont: 2013. III. 13. szerda, 18.00-20.00 Az előadás ismertetése: Az ékiratos teremtés-mítosz a Naprendszerünk keletkezéséről szóló csillagászati leírás. A…..
Nemzetvesztő királynék 2013. február 28., csütörtök, 18.00-20.00 Helyszín: Két Hollós Könyvesbolt, Budapest, 1081. Kenyérmező u. 3.a. Az előadás ismertetése: A magyar történelem több sorsfordító, nemzetrontó eseménye fűződik Géza fejedelem második feleségéhez, a…..
Februári előadásaim: A Vízözön előtti világok 2013. február 1., péntek, 18.00-20.00 Helyszín: Két Hollós Könyvesbolt, Budapest, 1081. Kenyérmező u. 3.a. Az előadás ismertetése: A föníciai Sanchoniathon, az egyiptomi Manethon továbbá a Biblia világok…..
Novemberi előadásaim:   A Vízözön előtti világok   Székesfehérvár - november 27.kedd,18.00-20.00 Mikszáth  Kálmán u. 25. (Királykút-Emlékház)   Budapest - november 29. csütörtök, 18.00-20.00 XII. Böszörményi út 24. (az Erste Bank…..
Előadás A Vízözön előtti világok Helyszín:   Székesfehérvár,  Mikszáth Kálmán u. 25. (Királykút Emlékház) Új időpont:    2012. november 27., 18.00 – 21.00. Ismertetés: A föníciai Sanchoniathon, az egyiptomi Manethon és a Biblia beszámol a…..
Cím:          A somogyi tanító tábla rovásjelei Helyszín:   Zseliz / Zeliezovce, Felvidék / Szlovákia Magyar Ház (Schubert Múzeum mellett) Meghívó:    Magyar Hagyaték c. rendezvény Palóc Társaság / Rákóczi…..
Szeptemberi előadások:   Cím:       A Vízözön előtti világok Helyszín: Békásmegyeri Közösségi Ház / Kerecsenfészek Budapest, III. Csobánka tér 5. Időpont:  2012. szept. 16., vasárnap, 15.00-17.00 Ismertetés: Az ókori föníciai és az…..
Marton Veronika Előadások 2012.05.30 17:04:18
Előadásaim 18 vetített képes előadás Felkérésre Különféle szervezetek, műv. intézmények, táborok, külországi magyar közösségek meghívására az alábbi őstörténeti előadásokkal állok a rendelkezésükre Eddig 18 vetített képes, főleg sumir és magyar…..
Marton Veronika Nyílt levél 2012.05.11 17:22:26
Kedves Barátaim, Olvasóim! Engedjék meg, hogy megköszönjem Önöknek a cikkeim iránti érdeklődést! Sajnálattal kell a nyilvánosság elé tárnom, hogy a cikkeimnek nagyjából a Kuruc-infon és blogon való megjelenésével egyidejűleg valaki garázdálkodni kezdett a…..
Április 23. Budapest, április 28. Eger     Időpont: 2012. április 23. hétfő, 17:00 -19:00-ig Cím: A Gilgames-eposz és a vízözön Helyszín: Magyarok Háza, Budapest V. kerület, Semmelweis u. 1-3. I. em.,…..
A káld-sumir nép eredete   Az emberi települések kb. kétmillió esztendeje Afrika közepén, a mai Olduwai szakadéknál alakultak ki, és onnan származtak szét a világba. Szétvándorlásuk egyik állomása Buda-Várhegy és Vértesszőlős, de eljutottak a mai Irán területén…..
Mottó:Nem a vesztés a bukás,hanem a lemondás. (Delcasse)Pár éve Romániában, az Ojtozi szorosnál jártam. A szoroson túl Moldva, innen Erdély. Egy nénikével beszélgettem. Ott lakott a hágón: 'Tudja kedveském, amíg világ a világ, a magyar határ mindig itt lesz a Kárpátok gerincén.'A történelmi…..
Mottó: "Materiam dedi formam habetis Querite gloriam, si placet!" (Kőrösi)BevezetésMagyarországon a tudományos felfedezéseknek csak akkor van hitele, ha ugyanazt felfedezik külföldön is. A magyar felfedezőt meg többnyire elfelejtik. Más nemzetek tudósai a saját nemzetükből valókat…..
  Időpont: 2012. március 19. hétfő 17.00-19.00-ig Cím: A sumiroktól a magyarokig. Helyszín: Budapest, V. kerület, Magyarok Háza, Semmelweis u. 1-3. Bartók terem Meghívó: Hermann Ottó Társaság   ..
Cím: Világkatasztrófák Alcím: "Hajh, de bűneink miatt..." Kiadó: Matrona Kategóriák: Antropológia, Égi segítőink, Emberiség, Ezoterika, Hagyomány, Idegen kultúrák, Ismeretterjesztő, Közélet, Ősmagyarok, Piramis, Rege-monda-eposz, Régészet, Sumér-sumír, Természet, Natura,…..
Cím: A pártusok, a sivatag lovagjai Alcím: A magyarság nemzetalkotói Kiadó: Matrona Kategóriák: Antropológia, Ázsia, Hagyományőrzés, Ismeretterjesztő, Jézus, Kárpát-medence, Ló-Lovas-Paripa, Nemzetiségek, Néprajz, Ókor, Ősmagyarok, Pártus, Történelem Leírás: A könyv…..
Cím: A somogyi rovásírásos kövek Alcím: Friedrich Klára jegyzeteivel Kiadó: Matrona Kategóriák: Antropológia, Hagyomány, Rovásírás, Sumér-sumír Leírás: A magyarság Istentől vezérelt eszmélésének és egymásra találásának az éveit éljük. Megrendült a magyar föld,…..
Cím: A sumir kultúra története Kiadó: Matrona Kategóriák: Antropológia, Hagyomány, Sumér-sumír Leírás: A Kaspi-Aral térségből a vízözönt túlélő al-Ubaid, Arattából az uruki és a Kárpát - medencéből a Jemdet Nasr embercsoportok összeolvadásából létrejött sumír…..