Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mollybloom

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hű, volt itt anyósom három napig, és miután elaludt a Lány, felvettem a szűk farmeromat és a csizmámat és átmentünk a férjemmel kettesben a tőlünk öt percnyire található étterembe és ettem egy mézes-kacsamelles-karamellizált-körtés salátát és ittam egy dl rozét, hát…..
mollybloom 2013.10.07 17:10:24
@IKL: jajmár, pont most kezd izgalmas lenni. gyerünk, még mesélj jeleneteket!
Szóval kipróbáltam magamon is az orrszívó porszívót (laikusok kedvéért: ez egy műanyag szerkezet, amit a porszívó csövére szerelünk és ezel szívjuk a náthás baba orrát, mert a baba még nem tudja kifújni. Az orrszívó a porszívó szívó hatását használja, de a szívóerőt…..
mollybloom 2013.09.26 07:20:33
@vekeke: én nem felejtettem el és igyekszem elmesélni mindenkinek, aki gyereket vár, de nem hálásak, hanem azt hiszik, hogy maga vagyok a sátán, aki ráadásul ok nélkül rinyál, "mer egy kicsit nem lehet aludni, hát istenem".
marsbéli krónikák Utolért 2013.08.09 21:48:41
Azt hittem, mi leszünk a kivétel. Hallottam sokfelől pedig, hogy senki nem ússza meg. Na, de majd az én gyerekem, gondoltam. Hiszen olyan okos, érett, érdeklődő, blabla, nem lehet szarral kiszúrni a szemét. Gondosan ügyeltem rá, nehogy valaki megismertesse velük. Erre nem kiszúrta a…..
Egyébként most tényleg, mi ez az egész a gonosz öregasszonyokkal? Ma reggel is mellettem álltak meg és szidták a reumatológust, mert szabadságon volt, amikor az egyiknek nyilallott a dereka, meg a menyüket, mert itatta a hányós unokát ahelyett, hogy infúzióra vitte volna, meg a…..
Majdnem végig a kendőben aludt a vonaton a Lány, csak az elején nyűgösködött egy fél órát (látni véltem a rémületet az utastársak szemében), szoptatni simán lehetett (IC első osztály, alig voltak), férjem kikísért, Hajnalka hazahozott minket az állomásról, meghallgattam…..
mollybloom 2013.07.13 10:03:35
Na, akkor miután depressziós lettem, hogy soha többé nem ihatok jegeskávét, és általam megbízhatónak tartott orvosok két hét és egy év hosszúságú diéta között mindenfélét javasoltak, úgy döntöttem, ezt az ábrát fogom követni. Bár 2007 óta már fejlődhetett a tudomány,…..
marsbéli krónikák 2013.06.28 15:11:49
Csípem az ilyen cikkeket. Mi, Anyák, elfogadjuk, ha bölcsibe adod a gyermeked, mert dolgoznod kell, különben nincs kaja, meg áram a lakásban, de azért tudd, hogy iszonyú, soha fel nem dolgozható traumát okozol ezzel gyermeki lelkének, és minekszülaz ilyen. ..
mollybloom 2013.07.03 12:11:01
@Krisztinca: bizony, az én gyerekeim is zokognak reggel, 2 évesen mentek bölcsibe.(most is épp itthon döglök boldogan és EGYEDÜL.)
szerintem egyszerűen kínzás a nőket évekig otthon tartani és arra kényszeríteni, hogy bezárva éljenek valami homályos, tudományosan egyáltalán nem megalapozott, ám az éppen szült nők munkanélküliségét remekül elkendőző ideológia nevében. Vekerdyt pl szeretem, de ki nem állhatom, mikor arról beszél, hogy az intézmények szükséges rosszak és a gyerek csak az anyja mellett él boldogan. micsoda marhaság.
mollybloom 2013.07.04 10:18:13
@Bjulis: "vannak gyerekek, akiknek pont az állandóság kell, az a kevés ember, aki a közvetlen családban körülveszi és nincs igénye másra."
hát oké, de meddig? előbb-utóbb muszáj más gyerekeket, más embereket látni, valahogy együtt kell élni velük, meg kell tanulni a szabályaikat és szerintem minél később van kitéve az idegen emberek hatásának egy gyerek, annál rosszabb.
az én bátyám pl a mai napig nagyon visszahúzódon, nehezen oldódó ember és négy évesen került oviba, ahonnan az anyám majdnem kivette, mert csak ült némán maga elé meredve eleinte, annyira nem tudott mit kezdeni a helyzettel. oké, ez nyilván típus kérdése is, de lehet, hogy ha hamarabb kerül gyerekek közé, akkor sokkal oldottabb volna akár most is.
engem egyébként - az én pár órás nyugalmamat leszámítva - az győzött meg a bölcsi mellett, hogy a nagyon későn beszélni kezdő ikreim az olasz(!) bölcsi első hetében azonnal beszélni kezdtek (magyarul persze). igen, simán lehet, hogy bölcsi nélkül is elkezdték volna, de azért gyanús...
szerintem ez egyébként ugyanaz a meddő vita, mint a tápszer vs szoptatás, a császár vs természetes szülés. az ősanyák meg a kikacsintgató anyák (én így hívom azt a típust, aki szerint van a gyereken kívül is élet)sosem fogják megérteni egymást.
Tegnap volt a kedvenc nagymamám temetése, és azon gondolkodtam mostanában, hogy mire is emlékszem vele kapcsolatban. De nem erről akarok írni itt, mert az nem lenne idevaló, vagyis nem róla, hanem a környezetről, amit teremtett és ahol a gyerekkorom egy részét töltöttem. És…..
isolde Én kérek elnézést 2013.06.25 11:10:16
Jól van, tudom, szerezzem vissza a józan ítélőképességemet, hát én igyekszem, tényleg. ..
isolde Főleg beteg 2013.06.21 20:10:46
Szóval addig aggodalmaskodtam, míg végül tényleg kórházba kerültünk a babával. Az volt, hogy csütörtökön elkezdett köhögni - előtte is köhécselt párat, de az simán belefér egészséges babánál is, csütörtökön viszont csúnya, hurutos köhögése lett és szörcsögött,…..
isolde Főleg szoptatás 2013.06.18 14:38:18
Elmondom, mivel idegesített még szegény jólelkű anyósom, azt csinálta, hogy amikor szoptattam, pár percig megállt az ajtóban és nagy-nagy szeretettel nézte a meghitt jelenetet, majd minden alkalommal elmondta, hogy igen, hát ez a legjobb dolog a világon. Nem mondtam meg neki, de itt…..
mollybloom 2013.06.20 13:40:00
@blahalujza: hát, ez három éve történt, úgyhogy nem hiszem, hogy annyit változtak volna és igen: fel kellett rázni üvegben és kurva csomós maradt fél óra rázás után is:)

mondjuk aztán áttértünk az ipari módszerre: turmixgépben több litert legyártottunk előre, úgy kicsit jobban bírtuk a gyűrődést, de kezdetben...annyival egyszerűbb lett volna előkapni kaját a pólóm alól:)
mollybloom 2013.06.20 21:39:22
@Turchi: háttőőő, akkor vegyél Amerikában tápszert, keverd össze vízzel és nézd:D

ezek szerint a magyar tápszerek nem csomósak
mollybloom 2013.06.21 19:36:06
@blahalujza: szóval ez is fejben dől el? mint a fogantatás, a szoptatás, a gyerek altatása, a gyerek hisztissége, a ygerek étvágya, válogatóssága, szobatisztasága, kaki problémái, stbstb?

hülye kérdés, manapság minden fejben dől el:D
isolde További kalandok 2013.06.14 14:36:15
Hű, most ment haza az anyósom. Hát én mondjuk nem vagyok egy különösebb házitündér, egyedül főzni meg befőzni szeretek és tudok, jó, meg mosni, a takarítás viszont egyáltalán nem érdekel és mint ilyen, nem is vagyok benne jó. Úgyhogy nem lep meg, ha valaki ügyesebben vagy…..
mollybloom 2013.06.15 16:04:27
@lakberblogger: nálunk viszont sokat és szívesen üldögéltek benne az erkélyen, amíg én főztem
isolde Mindenféle kalandok 2013.06.11 23:09:44
Szóval ez azért komolyan nonszensz, hogy az egész életemet egy macska méretű lény uralja, és ő dönti el, mikor alszom, mikor eszem, mikor zuhanyozom, mikor szoptatom őt és egyáltalán, minden egyes tevékenységemet. Durva.  Mert a férjem szombaton elutazott tíz napra*, az…..
Mindenki mondta, hogy a csecsemőknél ugrásszerűek a fejlődési szakaszok és így egyik pillanatról a másikra egyszercsak megváltoznak, és basszus, tényleg, ez de komoly. Egyik napról a másikra hirtelen éhenkórász kis vadmajomkölyökből emberré változott, nagyon durva. Klassz,…..
Különben meg nagyon jó ám itthon lenni és babázni, nem hiányzik a munkám vagy ilyesmi. Ez tegnap jutott eszembe lefekvés után, amikor próbálok gyorsan elaludni, mert mindjárt fel kell kelni szoptatni, és közben bölcs dolgok jutnak eszembe, tegnapelőtt például ittam egy…..
Az a baj, hogy én viszonylag jó problémamegoldó képességekkel rendelkezem és megoldásorientáltan gondolkodom, vagyis problémahelyzetben ugyan gyakran hisztizek is vagy pánikba esem, de közben (jobb napjaimon helyette) egyfolytában a lehetséges megoldásokat keresem és ez sok…..
isolde A láb, a láb! 2013.05.23 10:16:12
Szóval nem, nyilván nem fogok képeket felrakni a Lányról az internetre, mert magamról sem rakok fel, és hogy nézne az ki. De már annyian kérték, tehát itt egy láb, ez rugdalta a hasamat belülről még egy hónapja is.  ..
isolde Navigare necesse est 2013.05.20 18:26:39
Szóval az utóbbi napokban a Lány halál nyűgös, és csak akkor nyugodt, ha utazhat, teljesen mindegy, hogy hová, azaz hogy a lakásban kézben hurcoljuk fel-alá, vagy kendőben vagy babakocsiban odakinn. Lehet, nem kellett volna már félcentis korában Kanadába vinni...
mollybloom 2013.05.21 11:49:45
@beamom: azért csínján a bármivel: mindig azt tanácsolják, hogy csak olyan dolgot rendszeresítsünk megnyugtatásul, amit hajlandóak vagyunk hosszú távon is csinálni (ilyen aggályos pl az altatós porszívózás vagy autós ülésben lóbálás).
bár tény, hogy nem ismerek olyan tizenhat évest, aki csak porszívóra vagy lóbálva alszik el...
mollybloom 2013.05.21 11:49:49
@Turchi: emlékszem, a boltban folyton ringattam a bevásárlókosarat:)
mollybloom 2013.05.22 18:23:18
@moon: :D esküszöm azóta mióta ezt leírtam, azon gondolkodom, hogy csitítgattam-e halkan a kosarat vagy sem
isolde Oversharing 2013.05.14 10:33:43
Én egyébként sose fogadtam meg olyasmit, hogy majd nem fogok egyfolytában a babáról meg szoptatásról meg pelenkákról beszélni, sőt, dühös voltam, amikor valaki meg akarta velem ígértetni, hát én arról beszélek, ami épp foglalkoztat, bocs. Majd nyilván lezajlik ez az időszak…..
mollybloom 2013.05.15 10:21:35
@Turchi: emlékszem, mikor kiderült, hogy Amerikában fogok szülni, mindenki kiborult, hogy úristen, milyenek lesznek ott a körülmények?! ( a nőgyógyászom is) haha. hát pl mindenre megtanítottak minket, kábé vizsga is volt mielőtt hazaengedték a gyerekeket. jó, nem tudom milyen lett volna, ha egy gyerekünk van, aki nincs az intenzíven, így viszont mikor bejártunk látogatni két hétig, szépen mindent megmutogattak.
Isolde, a védőnőd nem tud ilyen "ipari" fejőgépről, amit a kórházból lehet kölcsönözni? nagy batár, de én úgy gondolom, hogy azzal a legegyszerűbb bánni - a kézi fejés "kezdőknek" szerintem kábé reménytelen - és igazán nagy szívóereje van. persze nem tudom, most ebben hogy haladtok, lehet, hogy végül nem is kell majd fejned, mert szépen beáll a szoptatás.
isolde Peace, flowers 2013.05.05 13:20:58
Volt a szoptatási tanácsadó, tök jó fej volt, nagyon hasznosnak és értelmesnek látszó dolgokat mondott és mutatott, minden kérdésemre válaszolt, és nem kérdezte meg lesajnálóan, hogy "első gyerek?"*. Nagyon örülök, hogy kihívtam, bár pénzbe került. Meglátjuk, hogy fog…..