Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gabor_082

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Mi kell Angliához? 2013.05.05 06:53:00
Alázat, nyelvtudás és az ország szokásainak, írott és íratlan törvényeinek betartása hiányában szinte előre jósolható a kudarc – írja Gábor két és fél év tapasztalat után. Egy étteremben kezdte, mert valahol el kell kezdeni, azóta vezető fejlesztő egy webdesign cégnél.…..
gabor_082 2013.05.05 23:26:59
@Furos: Ne haragudj, de nem gondolom, hogy neked, vagy barki masnak itt elszamolassal tartozom.
gabor_082 2013.05.06 14:16:54
Eloszor is koszonom azoknak, akik szerint jo az iras. Par szoban megint egyszerre valaszolnek mindenkinek.

Diplomafetis: pusztan arra gondoltam, hogy ha nem talal az ember munkat a diplomajaban, akkor akassza fel a horogra, es menjen el pincerkedni / futoszalag melle / takaritani. A nem csinalom, "mert nekem diplomam van" nem meno, mert hiaba van diplomad, ha nincs munkad. Ennyi. Szuper, ha elismerik a magyar diplomat Angliaban es meg szuperebb, ha sikerre is viszi az ember vele! Meg tobb ilyet!

Alap dolgok: Igen, nagyon alapok, es igen, le kellett irnom, mert meg most is a kommentek fele azon bukik ki, hogy miert nem mondom meg mennyit keresek (es fogadok, ha kevesebb, mint £130,000, akkor engem bizony piszokul kihasznalnak, mint az allat, es hulye vagyok igy dolgozni, es a haverom magyarorszagon negyszer ennyit keres, stbstbstb.). A lenyeg, hogy a hivatasos katona keres £17k-t evente, pincer kb £12-14-et, irodai alkalmazottak £16-18 korul. A nepesseg nagy resze ebbe a keretbe tartozik. Ennel tobbet keresek, de akinek van statisztikai kepzettsege, nezze meg ezt:
www.guardian.co.uk/society/datablog/interactive/2012/jun/22/how-wealthy-you-compared, es ezt: www.ifs.org.uk/wheredoyoufitin/, es toltse le a spreadsheetet innen: www.ifs.org.uk/fiscalFacts/povertyStats (Data resz alatt). Ennel konkretabb nem leszek, mert a fizetes kiemelten vedett szemelyes adat errefele. Elegedjetek meg ezzel legyszi.

Bekepzeltseg, felig angolul irom a dolgokat: kicsit feljebb @hagyma kifejtette, hogy miert hasznal az ember angol szavakat. Neha tenyleg nincs megfeleloje a magyar nyelvben annak a fogalomnak, amit az angol szo takar, es leforditani meg felrevezeto lenne. Bocsanat, ha ezzel barkinek megsertettem az onerzetesseget.

Skill: Nem pincerkedes alatt tanultam meg a szakmat, elotte egy jo ideje mar csinaltam szabaduszokent / egyeni vallalkozokent (freelancerkent), csak mivel igy kezdeni nem tudtam, mert fontosabb volt az, hogy azonnal legyen fizetesem, a vendeglatas konnyu volt, ezert mentem el pincernek. Egyebkent hianyzik neha.

Erdekessegkeppen azt veszem eszre, hogy a kommentelok kozott van egy reteg (akinek nem inge...), akiknek ha egy iras nem az o altalauk elkepzelt vilagot festi le, akkor tuti nem igaz, kerdojelezzuk meg a posztolo szemelyet, es amugyis egy kocsog / bekepzelt / arulo / tuti akcentussal beszeli a magyart (amugy igen, 25 eve beszelem, megintcsak bocs, sot, raadasul ocsemmel is inkabb angolul beszelgetek mert konnyebb atvinni a gondolatokat angolul, mint magyarul. Ez van, deal with it. Hianyzik a magyarbol a szakmai szavak forditasa, vagy egyszeruen csak bena.)

A lenyeg, amit at akartam adni, es par embernek at is jott, hogy mielott meglepi valaki a koltozes lepeset, tervezzen. Sokan nem teszik, majd irjak a siros posztokat. Ez bosszantott.
gabor_082 2013.05.11 11:09:58
@SiDor: Koszonom! :)