Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Báiyán

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
UPDATE: (2016. március 25.) A kínai döntéshozók jelentős szigorításokat vezettek be a külföldi tanárok alkalmazása terén. Ez alapján több tartományban is gyakorlatilag lehetetlenné vált a nem anyanyelvű tanárok számára a munkavállalás. A szabályozási környezet átvétele eltérő az egyes…..
Báiyán 2013.05.04 16:28:36
@Liping: Ahogy az egy másik komment kapcsán említettem az utóbbi pár hétben rajta vagyok a kínai tanárkodás 'projekten'. A határátkelőről idetévedve elindultam az általad megadott néhány oldalon, majd találtam még néhányat, aztán meg még többet, s ahogy elnézem rengeteg valós és 'gyanús' ügynökség van, s az igazat megvallva lassan már kezdek elveszni a bőség zavarában. Szeretném elkerülni a jó magyar szokáshoz hasonló 'tudsz munkát? van nálatok felvétel?' típusú és ehhez hasonló jellegű kérdéseket, mert ez a stílus eléggé távol esik az enyémtől, de ha esetleg meg tudnád/tudnátok mondani, hogy melyik ügynökséget találtad/találtátok korrektnek, s az ügyintézés szempontjából segítőkésznek, akkor az hatalmas segítség lenne számomra.

E téma kapcsán felmerült még egy kérdés: a jelenlegi kínai tanárom szerint érdemes lenne turista vízummal meglátogatni Kínát, s ott főként május-június hónapban (mivel ebben a időszakban zajlik a munkaerő-felvétel a következő szezonra) személyesen munkát keresni. Mit gondolsz/gondoltok erről? Alapjában véve előnyösnek tartom a dolgot, hiszen a személyen benyomás mindenképpen pozitív lenne, de ne tudom, hogy valóban érdemes-e odamenni, s így munkát keresni. Sajnos a lottó 5-ös még mindig nem jött össze, úgyhogy komolyan fontolóra kell vennem egy ilyen jellegű beruházás ár-érték arányát. :)
Báiyán 2013.05.05 04:03:12
@Liping: A tanácsodat megfogadva mindenképpen igyekszem az állami iskolákra fókuszálni. A kezdeti biztonság többet ér, mint egy valamivel nagyobb összegért kapott bizonytalanság. 1 év azért eléggé hosszú idő, pláne ha nehéz körülmények között telik el.
Van némi elképzelésem, hogy nagyjából hová szeretnék menni, ezért ez még nem jelentene nagy problémát. Az igazat megvallva rosszul tettem fel a kérdést. Néhány nyugati országban az önéletrajzos 'házalás' teljesen mindennapos, s - tudomásom szerint - sok helyen az így beérkező önéletrajzokat nézik át először, s nem az e-mailben kapottakat. Kína viszont egy 'kicsit' eltérő kulturális hátterű ország, s ennek kapcsán nem vagyok abban biztos, hogy ott szokás-e az ilyen önéletrajzos 'házalás', illetve hogy milyen a megítélése ennek a dolognak (a szokásos folyamat esetében - e-maileket szétküldeni, majd várni - én se nagyon látom az értelmét annak, hogy valaki munkakeresés céljából odautazzon, a mai világban egy internetes interjú már teljesen mindennapos dolog, csak emiatt nem kell odamenni).
A helyzet alapvetően nem túl fényes. Kínában nem szerencsés betegnek lenni. Komoly betegnek semmiképp nem az. De kezdjük az elején. Az ország kommunista hatalomátvételt megelőző népegészségügyi mutatói nagyon a béka segge alatt voltak. Tagadhatatlanul nehezítette az…..