Regisztráció Blogot indítok
Adatok
András Szabó

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok szó esett már a kultúrsokkról, arra gondoltam, mi lenne, ha ma megfordítanánk a történetét, és azt néznénk meg, vajon milyen kultúrsokk éri azt a külföldit, aki Magyarországra költözik. Colm Fitzgerald magyar feleségével Kalifornia déli részéből indulva szembesült olyan…..
András Szabó 2016.05.01 12:03:52
Az a helyzet, hogy aki könnyen megjegyez dolgokat, pl. szavakat annak könnyebb, mint nekem aki 12 éven át tanulta a németet, igencsak intenzíven, mégsem tudok németül. A szavakat nem tudom mihez kötni, míg ha a nyelvtanról van szó ott csak meg kell jegyezni pár szabályt és kész, van benne logika, így gyerekjáték az egész :)

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Érdekes dolog ez, de az biztos, hogy ha valakit sok baj ér utána nem lesz optimista. Épp ma volt egy beszélgetésem erről, és érdekes módon a tatárok ott is szóba kerültek, pedig ők csinálták a legkisebb kárt a ami a mai helyzetre is kihatna, nem úgy mint a többi betolakodó, akik nem 2 évig voltak itt, de nem is 20-ig (különös tekintettel a Haubsburgokra, ha ők nincsenek akkor ez az ország talán sosem vesz részt, és főleg nem a rossz oldalon egy olyan háborúban amit sosem lett volna szabad elkezdeni!!!)
Nehéz nyelv, nos nekem meg az angol a nehéz, és az akcentus egyáltalán nem jön át, ha nincs szinkronizálva. Mindig csak tanulom tanulom, persze a nyelvtan nem nagy cucc, de a szavakat megtanulni... Jó vicc.
Autó, sietünk, hát persze jutni akarunk 5-ről a 6-ra, persze egy olyan országban ahol minden könnyebben megy ott nem kell így küzdeni, rohanni...
András Szabó 2016.05.01 19:34:37
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:

Nos én pont ezt csináltam már általános iskolától, hogy állandóan a szavakat tanultam, sokkal több energiát fektettem bele, mint a matek, fizika, történelem tanulásába, annak ellenére, hogy a legkevésbé sem érdekeltek, hogy ezt meg azt hogy mondják a németek, és ennek a beleölt energiamennyiségnek ellenére nem tudtam megjegyezni, de már a verstanulásnál is előjött, hogy ott sem tudtam megjegyezni a verseket, pedig azt is annyit tanultam. Mindig csak az maradt meg ahol volt valami logika (nyelvtan, matek), vagy érdekes volt, mint a történelem.