Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Idus18

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs még egy hete, hogy lelkesen áradoztam a jejui Yakcheonsa templomról, a hely bájáról és méltóságáról, az áhítatról, amit ottjártunkkor éreztünk.  Ma a Haedong Yonggungsa  templomhoz mentünk el utolsó busani programként. Ezzel reméltük vigasztalni magunkat a rossz időjárás miatt elmaradt…..
Mivel Idus érdeklődött, beszámolok a jejui narancshelyzetről. Odaérkezésünk délutánján sétálni mentünk. Csöndes, békés utcákon ballagtunk végig, figyeltük a hétköznapi emberek életének szemünk elé táruló szilánkjait. A munkából és vásárlásból hazaérkező asszonyokat, a taekwondo edzés végeztével,…..
Jejui kirándulásunk egyik előre kitűzött programja volt az egyik Hallasan hegyi ösvény végigjárása. A Hallasan Nemzeti Park Dél-Korea 20 nemzeti parkjának egyike, egyes állítások szerint a hallyu a Hallasan hegyről kapta a nevét. Aki látta a My name is Kim Sam Soon c. sorozatot, emlékszik Sam Soon…..
2013. május 17-én Buddha 2576. születésnapját ünneplik Koreában. Koreában, mert a buddhista országokban nem azonos napon tartják az ünnepet. A hetekkel előtte megkezdődő ünnepség része, hogy esténként a Cheonggyecheon pataknál megcsodálhatók a gyönyörű lámpák, amelyek valójában papírból készült,…..
Ma a Changdeokgung palotában voltunk, amelynek külön látogatható része a felénk Secret Gardenként ismert Biwon (korábban Bukwon, Geumwon). A tegnapi hűvös, borult időnek mára már nyoma sem volt, gyönyörűen sütött a nap, nyári melegben érkeztünk a palotához. A Gyeongbukgung palota után másodiknak…..
ÚTICÉL - KOREA Közkívánatra... 2013.05.09 14:51:13
... jöjjenek a kedvencek. Az alábbiakban a tegnapi és a mai nap termését láthatjátok. Lee Byung Hun a metróban. Akartok vele kávézni? Vagy talán Kim Tae Hee-t félretolva, csatlakoztok Sukkihoz a Caffé Bene teraszán? Ha a jelenleginél is szebbek akartok lenni, fogadjátok meg a JYJ tanácsát,…..
Ma délelőtt még napsütésben indultunk útnak. Mire a Gyeongbokgung palotához értünk, beborult és szemerkélni kezdett az eső. Képeink tehát nem ragyogó napsütésben készültek, de remélem mégis örömötök telik bennük. A palotaegyüttesről jobbnál jobb képeket lehet látni a neten. Arra gondoltam,…..
Mivel nagy várakozással figyelitek, sikerül-e kedvenceinkkel összefutnunk, megosztom veletek azokat a nem túlzottan jól sikerült felvételeket, amelyeken a találkozások alanyai láthatók. Én szerénységből nem látszom a képeken, de ez titeket nem fog zavarni, nem rám vagytok kíváncsiak. Jelzem,…..
ÚTICÉL - KOREA Köszöntő 2013.05.03 20:36:47
Az ősök nem láttak engem,és én sem ismertem őket.Biz így van: nem találkoztunk,útjukat mégis jól tudom.Ez az út tárva van előttünk,miért ne járnánk mi is végig? Ri Hvang / Thögje  ..