Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fátyol Katalin

1 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az a vicc, hogy ezek a jóemberek, akik összegyűlendőben voltak még tegnap ilyenkor (de a tiltás ellenére sem tettek le róla) semmi olyasmit nem mondanak mainstreamben, amit Orbán Viktor ne mondana el bármelyik tusványosi meetingen. Mindkét félre jellemző a törzsi-etnicista-organikus…..
Fátyol Katalin 2014.09.30 08:43:35
@maxval a bircaman: De, alapvetően az. Lehet, hogy nem mindenki, de a szervezőket pont nem kell félteni ezen a téren. Meg Gyöngyösit sem.
Fátyol Katalin 2014.09.30 14:53:28
@maxval a bircaman: No igen, de akkor te is mi alapján állítsz valamit. Maradjunk annyiban, hogy az ősi árja toposzokat, így a fehér faj programszerű eltüntetésével, kihalasztásával kapcsolatos közhelyeket szajkózók talán már tekinthetők szélsőjobbnak.
Fátyol Katalin 2014.10.01 06:50:59
@maxval a bircaman: Azért mondtam eleve, hogy nem mindenki...
Istvánffy András, a 4K! elnöke és Papp Réka Kinga, a 4K! új szóvivője Papp Réka Kinga civil aktivista és környezetvédelmi szakújságíró lesz a 4K! szóvivője. Réka a Hallgatói Hálózat alapító tagja, ő mondott beszédet a Milla Nem tetszik a rendszer tüntetésén a HaHa…..
Fátyol Katalin 2014.01.24 16:39:39
Ezen az új blogon fogunk beszámolni mindarról, amit tapasztalunk és átélünk az országgyűlési és az Európa parlamenti választásokig. A pártok választási kampányából általában csak a hivatalos nyilatkozatok, közlemények, az egyhangú hirdetések és a különböző botrányok…..
Fátyol Katalin 2014.01.17 21:25:40
@1001nappal: Gratula, tudsz valamit. Szerintem te még a választást is képes leszel tematizálni; biztos, hogy hallunk még rólad. Itt van ez a szerencsétlen kampányblog, de ahelyett, hogy mondjuk a (tényleg soványka) program érdemi megvitatása folyna rajta, te napok óta védekező pozícióba kényszeríted őket...
KELENESZ 2014.01.17 16:46:25
„Egyébként, nehogy ezek a fattyugyerekek akár anyjuk méhében, akár mesterségesen előidézett korai szülés avagy más erőszakos módokon, akár anyjuk méhében, akár megszületésük után a szégyenérzésnek vagy a büntetéstől való félelemnek áldozatai legyenek, a király…..
1000 leütés Epic fail 2013 2013.12.19 21:59:23
Az év epic bukása az ellenzéki összefogás. Nagy szerencsénk, hogy a fiúk már ebben a szakaszban bebizonyították a tökéletes alkalmatlanságukat -- rossz lett volna, ha ez kormányon derül ki. De legalább lesz izgalmunk a 2014-es Fidesz-kormány kapcsán. Politikai totónk: 1. Lesz…..
Fátyol Katalin 2013.12.20 10:03:34
Egyetértek, találó helyzetértékelés. Hasonló képet fest az Anyósblog is:
anyoos.blog.hu/2013/12/19/szabo_timea_es_a_meg-nem-ertes_adomanya

Valami jó kis animgifet nem sikerült találni a cikkhez? Mondjuk, Mesterházyék kézenfogva legurulhatnának azon a lépcsőn...
Fátyol Katalin 2013.12.20 10:55:32
@HaFr: Az utolsó megjegyzéssel egyetértek; valóban, én is úgy vélem, hogy a Fidesz nem bontotta ki még az "igazság" minden részletét. Bár én ugyanakkor X-re tennék: vagyis, ha újra nyernek, szerintem nem fogják megérni 2016-ot.
Ami a szélsőjobbal való együttműködést illeti: nos, ez bizonyára nem a blogger- és kommentelő társadalom állásfoglalásain fog múlni. Ha az ország 2014 áprilisában úgy gondolja majd, hogy a Fidesz szépen fejlődő autokrata rendszerének a lebontásához a fasizálódáson keresztül vezet az út, akkor fasizálódni fogunk. Amire azért van némi esély, figyelembe véve, hogy az ún. demokratikus ellenzék milyen prímán a homokba dugja a fejét, figyelmen kívül hagyva a szép lassan a közép felé araszolgató Jobbikot. Például. Ha valamilyen erő képes lehet egyáltalán meglepetést okozni, akkor ők azok.
Papp László Tamás írása a HRportálon Szexmunka, szexipar kifejezések alatt rendszerint kizárólag a prostitúciót értjük, holott idetartozik jó pár határterület is a pornótól a sztriptízbárokon, erotikus masszázsklubokon át egészen a szexuális örömszerzést elősegítő…..
Fátyol Katalin 2013.12.02 19:04:16
@Playman123: Nyilván többféle okot is fel lehet hozni; az általam érintett középkorban, Ruth Mazo Karras szerint a prostituált, mint olyan, bizonyos értelemben a
férfitársadalom ellen lázadó, nemiségét korlátok nélkül megélő nő archetípusának
számított. Szerinte a prostituált, mint olyasvalaki, aki mindenki által könnyen megkapható volt, de aki ugyanakkor nem állt egyetlen férfi (apa, férj, mester) hatalma alatt sem és nemisége ezért kontrollálhatatlan formában nyilvánulhatott meg, különösen
alkalmasnak bizonyult minden nő megszemélyesítésére, akiknek „a szexuális viselkedésében
valami elítélendő található” volt.
Holnap szavaz a főváros arról a rendelet csomagról ami a kerületi önkormányzatok kéréseivel (amiben Tóth József XIII. kerületi polgármester teljesített a legjobban), és a törvény által megszabott területekkel kiegészítve gyakorlatilag egész Budapestről kitiltaná a…..
Fátyol Katalin 2013.11.18 14:03:58
- Nem baj - kommentálta Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia (az egykori Makovecz Rokonai, Barátai és Üzletfelei Véd- és Dacszövetség) Főtáltoselnöke a hírt, hogy ügyrendi tévedés folytán a Műcsarnok és a Vigadó helyett a Vámház-téri Nagycsarnokot és a Vidám…..
Fátyol Katalin 2013.10.13 19:05:53
@macamuca:
Köszönöm a hozzászólást, a jó tanácsot!
Fátyol Katalin 2013.10.13 07:00:42
Nem a témához tartozik, de mindenesetre annak a szürreál-univerzumnak a részét képezi, amit ma Magyarországnak szokás nevezni- és amelynek megteremtésében Fekete úrnak is nagy szerepe van:
A Nyíregyházi Főiskola rálépett a kaposvárosodás útjára. Az ottani vezetés egyfajta online gyarmatosításba kezdett- saját tanszékei, intézetei rovására. Az egyik tanszék a következő, egyébként kétség kívül udvarias hangú levelet kapta pár napja:
"Kedves Nyíregyházi Főiskola [...] Tanszék!
A Nyíregyházi Főiskola nevében szeretnénk megköszönni, hogy időt és energiát szentelt arra, hogy a Nyíregyházi Főiskola [...] Tanszék Facebook oldalát létrehozta, gondozta. A Főiskola új marketingstratégiája azonban megköveteli, hogy a jövőben minden, a Főiskolával kapcsolatos online tartalmat maga a Nyíregyházi Főiskola kezeljen.
Az eddigi munkáját tiszteletben tartva, nem kezdeményezzük az oldal törlését (mint azt bizonyára tudja, a Nyíregyházi Főiskola név használatához a Főiskola engedélye szükséges), mint inkább folytatni szeretnénk az Ön által elkezdett eredményes munkát.
Ennek megfelelően kérjük, hogy legyen kedves átadni az oldal kezeléséhez szükséges felhasználói nevet és jelszót (javasoljuk, hogy a jelszót előtte módosítsa, ha máshol is ugyanazt használja).
Kérjük válaszoljon levelünkre 2013. október [...], segítségét és fáradozását egy Nyíregyházi Főiskolás ajándékcsomaggal szeretnénk megköszönni.
Tisztelettel
[...] Vezető Nyíregyházi Főiskola"
A trafiktörvény a Fidesz-rezsim maga. Az állampolgárok alattvalóként kezelése, az adóbevételek központosítása és politikai célzatú újraosztása, a (párt)szervezet iránti hűség mind-mind azt mutatja, amiről korrupcióellenes civilek két éve beszélnek: az államot…..
Fátyol Katalin 2013.05.23 11:47:39
Forgassuk sűrűn kezünkben Lázár János emlékezéseit, aki nagybátyja példáján mutatta meg, hol a kezdete az igazi nagyságnak és aki méltán való lenézéssel szólt saját kora újfelkapaszkodottjairól, a vagyonukat csak az iménti percben összekaparókról:

„de most olyan trafikosok is vagynak némelyek Magyarhonban, hogy ha száz ház jobbágyot elajándékozna, alig maradna ötven magának [...]; ma sok mutyizó vagyon nálunk, akik magoknak is egy-két hintót alig tudnak tartani; nemhogy hintóra s aranyos kardra fizetnének, hanem két-három rongyos szolgával alig koszognak. Régenten az trafikosok és mutyizók az igen régi famíliákból voltanak; szégyenlem az nevit leírni, akinek az apja vagy nagyapja az eke szarvát fogta, és robotára az földesurának bejárt, mert olyan mutyizónk is vagyon. Noha az atyámmal egy testvér volt trafikos Lázár István, de hízelkedés nélkül írom, ő is igazán viseli vala az trafikosságot; mert mindennap rendszerint kijáró ezüsttála nyolcvannyolc volt s ugyanannyi ezüsttángyéra, azok penig oly vastagok voltanak, mint az óntálak, -tángyérok; magának s feleséginek aranykalánokat adtanak be asztalhoz, tángyérokat penig négyszegre csinált és kétujjnyira megaranyozott ezüsttángyérokat. Ezüstből való borhűtője volt nagyöreg, egy hatesztendős gyermeket megfereszthettek volna benne; kül-belől egy tenyérnyiig aranyos volt, melyet is Bécsből háromezer német forinttal hozatott volt. Sok helyeken lévén Magyarhonban jószága, vetettenek el maga oeconomiájában ötezer-háromszáz köböl őszbúzát; bora sok helyeken annyi lett, egynehány ezer vederrel volt […]. Három vagy négy holnapig viselt egy rendbeli köntöst, azalatt béhívatta valamelyik elévaló szolgáját, azt az egész köntöst, mentét, mely rókatorokkal volt bérelve, dolmánt, nadrágot, nyusztos süvegit, amint maga viselte, néha az selyemövit is, melyet azon köntössel viselt, egészen mind odaajándékozta. Continuus szolgái peniglen praeter propter legalább mindenkor volt nyolcvan s néha száz is; azoknak csak készpénzfizetések, ha jól reáemlékezem, esztendőnként négyezer-hatszázegynehány forint volt, azonkívül az köntösnek való angliai, fajlandis, landis kétszer ványolt posztó; az fizetéseket mindenkor Szent János-napban felit, az más felit karácsonban egy pénzig megfizették; azonkívül az lovas szolgáira széna; abrak az lovaknak; tizenöt szolgája meg volt continuus, kinek-kinek száz-száz forint az fizetése, azonkívül, hét-hét sing posztó[...]. A testamentumának az egy Orbán Viktor testamentumán kívül párját Magyarhonban nem hallottad; mert csak ad pias causas testált százhúszezer forintot, azonkívül feleséginek, atyafiainak és másoknak azon summánál sokkal többet.”
Valami változik, valami egyelőre örök: a „cigánybűnözés” toposza ilyen, velejéig befúródott olyan fejekbe is, amelyeknek a megbélyegzés, a kódolt és kevésbé rejtett rasszizmussal és tudománytalansággal szemben a józanság és az emberi méltóság pártján kellene lenniük.…..
Tárcán kínálom Csordamagány 2013.04.25 18:00:00
Előbb csak néhány tehén tűnt fel a folyó közepén. Fejüket magasra tartva taposták a vizet, szemmel látható volt, hogy a szarvasmarha faj nemzedékeken keresztül csak a vályúban, pontosabban az önitatóban találkozik az őselemmel. Jobban is látták a parthoz evickélni, kilábalni…..
Fátyol Katalin 2013.05.03 18:58:16