Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Georg Spöttle

8 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig megdöbbent, ha aktuális gazdasági vagy politikai botrányok során előkerülnek hanganyagok, lehallgatott telefon-és privát beszélgetésekről. Ilyenkor felmerül bennem a kérdés, hogy vajon kik és hány ember telefonját és irodáját hallgatják le na meg, hogy ki a célcsoport.…..
Szinte naponta halljuk a terrorizmus szót, valamelyik híradóban. Robbantások, merényletek, emberrablás,… Széles palettán mozog a téma. Ha az angol nyelvű híreket nézzük a CNN vagy a BBC csatornáin, akkor gyakran megüti fülünket az „assassination” szó. Tudjuk ez az áldozat…..
Ha szóba kerül a személyvédelem, azaz a testőrmunka legtöbben vagy a celebekre vagy a sztárokra gondolnak, akik gyakran csak presztízsből tartanak „body guardot”. Ez a kívülállók szemében egy viszonylag egyszerűen strukturált hivatás látszatát kelti. Pedig a professzionálisan…..
georgspottle Jogos(?) önvédelem 2013.05.07 11:49:06
  Az új alaptörvény magában foglalja a jogos önvédelmet és a magántulajdon védelmét. Ez valóban hatalmas jogi lépés Magyarországon, ám ha az esti híradókban valós esetekkel szembesülünk brutális támadásokról, mindenkiben felmerül a kérdés, hogy vajon én mit tennék…..
Georg Spöttle 2013.05.08 12:18:44
@TakerOne: az a gáz, hogy nem vagyok jogász. tanultam jogot, de Németországban és annak is már 20 éve. Ami jó, az az amerikai chili kivonaton lpuló spray, mivel az hatásos drogosra, kutyára, ittas emberre,... határ a csillagos ég :) Vipa az ahogy írod illegális, de pl., egy 3-5 elemes Maglite elemlámpa nem az;) Amerikában standard minden rendfentartónál, mert jól világít és önvédelmi célra ill., kényszerítő eszközként is alkalmazható. De ahogy írtam, minden eszköz annyira jó, amennyire kezelni tudjuk.
Georg Spöttle 2013.05.08 10:59:41
@siskalaszlo: ezt nehéz megítélni. Ha egy támadó nagyon ért a fegyverekhez, értelemszerűen kiszúrhatja, hogy gáz-riasztó van nálunk. Az is gond lehet, ha elővesszük a riasztó pisztolyt a támadó azt gondolja, hogy valódi és esetleg előránt egy éles lőfegyvert, hogy azzal viszonozza a tüzet (ezért nem vagyok híve a gáz-riasztónak). Max ha komoly a helyzet és gyorsan reagálunk egy gázlőszer kilövésével, akkor lehet hatásos védekező eszköz. Persze fontos a határozottság is. Ha hezitálunk akkor azzal a támadó előnyhöz juthat.
A felkelők és Hafiz el Asszad elnök csapatai egymást vádolják a halálos sarin gáz bevetésével. Érdekes mód az ENSZ külön megbízottja, Carla delPonte asszony éppen azt tartja valószínűnek, hogy a felkelők vetették be a kormányerők ellen a harcászati gázt. Ez viszont komoly…..
„Fotók a nyaralásról kiposztolva 45 perccel ezelőtt Siracusaban. Az okos telefonnal azonnal feltölthetők a képek a facebookra, sőt az alkalmazások közt már a helymeghatározás is szerepel. Csak irigykedjenek a haverok otthon a munkahelyen, hogy milyen király Szicíliában. Lejjebb…..
Nagy-Britannia és Németország mellett Magyarországon a legszigorúbb a fegyvertörvény. Ahhoz, hogy a civilek önvédelmi céllal lőfegyvert tartsanak maguknál, a jogszabályi előírások mellett alapos indok, vagy komoly fenyegetettség fennállása szükséges. Ez értelemszerűen nagyban…..