Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tarepanda

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi hetekben egymásra torlódott egy pár hír bizonyos hitek miatt bekövetkezett egyéni tragédiákról, konkrétan mindhárom hír, amelyre gondolok, gyerekek haláláról, megöléséről szól. Magyarországon természetesen a legnagyobb port házi eset verte fel, amikor egy…..
tarepanda 2013.05.03 12:01:21
@Epokit Drive: Valóban, hiszen a szó jelentése tükörfordításban ez.De ha elég néhány vers, akkor Marcionnak igaza van? Ki az Ószövetséggel az ablakon?
tarepanda 2013.05.03 19:40:47
@Koós István: „Úgy, hogy az emberfeletti nem létezik, ezért mindenki a saját kénye-kedve, a saját vágyai szerint képzelheti el”

„Emberfeletti” alatt én az emberi érzékelésen kívül létező bármit és bárkit értek. Ha eszerint értelmezem, amit írtál, akkor nem fogadhatom el pölö az infralátás létezését. Vagy te mást értesz „emberfeletti”-n?

@Brendel Mátyás: „a Biblia mindent megenged”

– ezt úgy érted, hogy a Bibliát bárhogy lehet értelmezni? Ha igen, akkor egyszerre adok neked igazat, és mondom azt, hogy tévedsz. Ha prekoncepcióval közeledem a szövegéhez, és igazolást keresek belőle, akár azt is mondhatom, hogy a Biblia tagadja Isten létezését (mondjuk a 10. zsoltár megfelelő tördelésével). Ha enélkül bontogatom a szöveget, nem erőltetem bele saját szubjektív véleményem, sőt tudatosan távol tartom, akkor viszont meglátom, hogy mettől meddig terjed a mondandója.
A chilei esetben a fickó – szerintem - akár a helyi napilapokban is talált volna igazolást a tettére. És hogy ez miért fontos? Amennyiben a vallások kártékonyságát szeretném bizonyítani, csak a valóban vallásos (vagy inkább hívő) emberek tetteit tekinthetem ehhez alapnak. Eddig rendben, de ki az, aki egy-egy vallás "prototipikus" hívőjének tekinthető?