Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MindennapiEgészség

145 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre elmondhatjuk magunkról, hogy megalkottuk azt a weboldalt, amiért olyan sokat dolgoztunk, készen van. A gyeresportolni.hu reményeink szerint maradéktalanul összefogja majd a magyarországi sportegyesületeket, így aztán mindenki számára elérhetővé válhat a különféle sportegyesületekhez való…..
A Stanford Egyetem munkatársai három agyterületet hoztak kapcsolatba az állapottal, ami azt jelenti, hogy nem csak beképzeljük. A szakértők régóta vitatkoznak arról, hogy valóban betegség-e a krónikus fájdalom tünetcsoportja (CFS), annak ellenére, hogy a fejlett világ…..
A szájüregi problémák hatással voltak a résztvevők teljesítményére a 2012-es olimpián. A sportolók kis híján fele nem járt fogorvosnál a megelőző egy évben – pedig a kínzó fogfájás akár érmekbe is kerülhet. Az elégtelen folyadékpótlás miatti csökkent nyáltermelés…..
Szakértők szerint, a szénanáthával küzdőkre rossz idők várnak, az elkövetkező évtizedekben ugyanis a levegő pollenszintje egyre magasabb lesz. A Massachusetts Egyetem tudósai kimutatták, hogy a légkör széndioxid szintje egyre nő – köszönhetően a számtalan autónak és…..
Amerikai kutatók kimutatták, hogy az agy speciális idegsejtekkel rendelkezik az öt ízkategória, a sós, a keserű, a savanyú, az édes és az umami, mindegyikének érzékelésére. A Nature legújabb számában megjelent kutatás hosszú évek óta tartó vitát zár le azzal…..
Az éjjeli munka öregíti az agyat és károsítja a működését - figyelmeztetett egy friss tanulmány.Angol és francia kutatók kimutatták: a biológiai órával ellenkező munkaidő egy évtized alatt plusz hat évvel öregíti az agyat. A normális munkaidőhöz való visszatérés után…..
Budapest, 2014. október 22., szerda (OTS) - A 20 éves fiatalok 96 százaléka az interneten diagnosztizálja magát, majd már kialakult véleménnyel keresi fel az orvost - derül ki a legjobborvos.hu felméréséből. A kutatás azt is megállapította, hogy szívesebben jelentkezünk online egy…..
A legfrissebb kutatási eredmények szerint a demencia első jelei már 12 évvel a diagnózist megelőzően jelentkezhetnek. Ha gyakran elfelejtjük lekapcsolni a villanyt, hajlamosak vagyunk elhagyni a dolgainkat a lakásban, vagy úgy jövünk vissza a boltból, hogy elfelejtettünk venni…..
A legújabb kutatás eredményei szerint férfiakban a szívrohamok nyolcvan százaléka megelőzhető lenne öt egészséges magatartással. Az eredmények azt mutatták, hogy a középkorú és idősebb férfiak sokkal kisebb valószínűséggel szenvedtek szívrohamot az átlagosan 11 éves…..
Noha az elektromos cigarettát sokhelyütt dohányzásról történő leszokást segítő eszközként hirdetik, valójában nem járul hozzá a káros szenvedély felszámolásához – derül ki egy friss kutatásból. A rákbetegekre irányuló vizsgálat során bebizonyosodott, hogy az…..
 Régóta izgatja a tudósokat a kérdés, hogy hogyan lehetséges, hogy az öngyilkosságok száma a tavaszi jó időben tetőzik. Egy osztrák tanulmány azonban nemrég feltárta, hogy évszaktól függetlenül minden esetben a leginkább verőfényes napokon a legmagasabb az öngyilkosságok…..
A zöld levelekben lévő tilakoid membrán 95 százalékkal csökkenti a sóvárgást, és 43 százalékkal felpörgeti a fogyást – derül ki egy friss kutatásból. A spenót lehet a legújabb fogyókúrás „csodaszer” – állítják a svédországi Lund Egyetem munkatársai, akik 38…..
A macskaszőr-allergiában szenvedők megpróbáltatásainak véget vethet egy új oltás, amely képes megelőzni a vörös, égő szemek és a kellemetlen légúti panaszok kialakulását.A brit Benchmark cég a HypoPet svéd vállalattal közösen jelentette be az új vakcina kifejlesztését. A…..
Aki gyalog vagy biciklivel megy a munkahelyére, sokkal nyugodtabb annál, mint aki négy keréken. Az autónál még a busz és a vonat is kevésbé terheli meg az idegrendszert a stressz-szint tekintetében – derül ki egy friss kutatásból.Aki stresszoldásra vágyik, annak érdemes sétálni…..
A brit University of Huddersfield tudósai szerint a gránátalmában található punicalagin nevű összetevő segít az Alzheimer-kór, a Parkinson-kór és a különféle reumatikus fájdalmak gyógyításában. Az Alzheimer-kór során az agysejtek folyamatosan pusztulnak el, így a beteg…..
A súlyos koffeinfüggőknél, akik naponta legalább három csésze kávét isznak, kétszer akkora a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának veszélye – derül ki egy friss kutatásból, amely szerint a túlsúlyosaknál és az elhízottaknál még nagyobb lehet a kockázat. A rendszeres…..
Egyes szakértők szerint, azok számára, akik fogyni szeretnének, illetve egészségesebbek is szeretnének lenni, többet használ, ha a szénhidrátbevitelt csökkentik, mintha az étkezési zsírból próbálnak kevesebbet fogyasztani. Amint azt az Annals of Internal Medicine című lapban a…..
Az emberi bőrben lévő idegsejtek olyan bonyolult számításokat végeznek, amelyekről a kutatók eddig azt gondolták, hogy csak az agy képes elvégezni. A svéd Umeå Egyetem kutatói a Nature Neuroscience szaklapban megjelent tanulmányukban arról számolnak be, hogy a bőrünk sokkal…..
Azok, akik az utóbbi időben szörföztek egy kicsit az interneten, bizonyára találkoztak az Ice Bucket Challenge (jeges kihívás) nevű új amerikai őrülettel. A kihívásban részt vevő híres és kevésbé híres emberek egy vödör jeget öntenek a fejükre. De vajon miért teszik ki…..
2014. szeptember 11-én, csütörtökön kerül megrendezésre Budapesten a "Hatékony egészségügyi honlap és - közösségi oldal készítése és működtetése" elnevezésű országos konferencia és workshop.  Az esemény kapcsán Várhegyi Lászlóval, a rendezvényt szervező É+L Kft.…..
Ha valakinél rendszeresen csalánkiütésre, ekcémára emlékeztető tünetek jelentkeznek miután nap éri a bőrét, feltételezhetően fényérzékeny. Egyre többen jelentkeznek ilyen tünetekkel a bőrgyógyászatokon, egyik gyakran észlelt kórkép az úgynevezett fotokontakt allergia –…..
Egy friss kutatás szerint a testmozgástól csökken az emberekben a szorongás, mivel hatására kevésbé érzik fenyegetőnek a környezetüket.  A vizsgálat során a szakemberek arra kértek fel 66 diákokat, hogy egy rajzfilmfigurát kövessenek figyelemmel, amelyet úgy is lehetett…..
Négy 10 és 15 perc közti alvásmegszakítás már elég ahhoz, hogy napközben mogorva és ingerlékeny légy. Egy teljes éjszakás alvás megszakításokkal nagyjából annyit ér, mintha egy fél éjszakát aludnál csak végig. - Mutat rá egy új tanulmány, amely alvási problémákkal…..
... Mindenkinek van véleménye az egészségügyről ...Töltsd ki kérdőívünket (kb 2 perc), és nyerj!Kérdőív és szabályzat: http://www.legjobborvos.hu/static/kerdoivKöszönjük a Te válaszodat is! ..
Manapság annyi cikket, praktikát és tippet olvasni a fitnessel kapcsolatban, hogy hajlamosak vagyunk megfeledkezni az alapokról. De semmi pánik, mi összeszedtük nektek a négy legfontosabb dolgot, amelyre oda kell figyelni. Íme: 1.Ne versenyezz! Félre ne értsd, egy percig sem…..