Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lukács Zoltán

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyilván kár volna ennyire előre szaladni, ám tény: ekkora hibát még nem követett el a mélyen tisztelt kétharmad. Bár nagy csodálkozni való nincs ezen, egyszerű törvényszerűség, hogy egyszer mindenki pofára esik a baromnagy önbizalom jelentette csalóka biztonságérzet miatt.…..
Lukács Zoltán 2013.05.02 14:30:33
Kedves Cogito. t!

Ha hiszi, ha nem tisztában vagyok a négy alapművelettel. A hiba az Ön számításában van. Ugyanis én a Tatabányai adatok átlagából számítottam ki a várható hasznot. Ön pedig mind a 7000 koncesszió átlagából következtetett egy adott település adataira. Ez hibás módszer. Mivel így ön azt feltételezi, hogy mind a hétezer üzletben azonosan alakul a forgalom. Legyen az egy faluban, vagy egy nagyváros forgalmas pontján.

Az én számításom is átlagot tartalmaz, így forintra nem pontos, ám sokkal közelebb van a valósághoz, mint az öné. Csupán azért, mert egy adott településen nagyobb valószínűséggel lehet átlagos forgalmat számolni, mint eltérő települések 7000 üzletének figyelembevételével.

Azt írja, hogy hááát meg lehet élni belőle. Ez így van. Ez fog hiányozni azoknak, akiket most egyetlen döntéssel padlóra küldtek.

A többi 32 esetében is van miről beszélni. Például a polgármester bizalmi emberének (a helyi kulturális központ igazgatójának) feleségéről, aki két üzletet kapott és eddig könyvtárosként dolgozott. Vagy említhetném az oroszlányi fideszes alpolgármester által elnyert pályázatot, de nem szomorú az a dorogi fideszes képviselő sem, aki a saját üzlete mellé még édesanyjának is nyert egyet. És ez csak Komárom-Esztergom megye.

Mivel a dohányáru zárjegyes termék, annak árrése profitként számolható. Még a pénztárgépben is a nullás gyűjtőbe ütik (ha mond ez valamit)

Ezen kívül ezekben az üzletekben megengedték a szeszes italok, újságok, és szerencsejáték árusítását is (jellemzően a pályázatok leadási határideje után), így ezen áruk haszna is megjelenik a kereskedőnél. Ezt még bele kell számolni.

A helyzet az, hogy bárhonnan is nézzük, ez egy orbitális nagy korrupciós ügy. Méghozzá törvényekkel alátámasztott, állami szintre emelt korrupció. Ezen az sem segít, ha nem 17 milliót keres majd a frakcióvezető asszony lánya egy üzletben, csak tízet.

Sok most tönkretett vállalkozó szeretne még annyit keresni.