Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sinkapeter

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A pandémia lassan két éves alatt egyre több időt töltünk online, tanulással, munkával, kikapcsolódással, vásárlással, bankolással. Még több neten tárolt személyes és bejelentkezési hitelesítő adatunk keletkezik, amelyeket a kiberbűnözők részben az üzemeltető szervezetektől, részben tőlünk igyekeznek…..
Sinkapeter 2022.01.28 07:22:21
@Androsz: Lehet, hogy nem a legtökéletesebb, de egyszerűbb egy alapszintű tudással bíró embernek azt megjegyezni, hogy akkor valódi a levél, ha ott a neve és a száma, mint megnézni a linket, a valós feladót, esetleg a forrást.
Örülünk, Vincent? Lúgosítás* 2013.05.01 03:35:00
E cikk eredeti változatát a Környezetvédelem.co.hu internetes lapnak írtam, még tavaly. Ottani írásaimat a jobb oldalsávban, a "P/c szerint a világ" rovatba kattintva olvashatjátok; a két utolsó azonban nem jelent meg (ez egyúttal azt jelenti, hogy a jövő héten hozom a…..
Sinkapeter 2013.05.01 20:52:29
@utalom a politologusokat: A második fele, azok miatt, amit már leírtam butaság. Az első fele az meg teljesen korrekt, néhány beszúrt dologtól eltekintve.
Egyébként meg, ha lekapcsolom a lámpát, sötét lesz függetlenül attól hogy abban hiszek, hogy az áram nem jul el az izzóhoz, vagy a tündérkék ellopták a fényt. Tehát addig, amíg valaki nem lezd el lúgot iszogatni, mert azt hiszi, hogy neki jó, hanem a "lúgosítást" egy egészségesebb (zöldség, gyümölcs, magas rosttartalmú ételek) étrenddel próbálja elérni, rosszat nem tesz.
Sinkapeter 2013.05.01 21:32:27
@utalom a politologusokat: A helyesírási hiba az csak egy jó indikátor, mint a láncleveleknél is. Akkor a tartalmi kritika: "A citromban különböző szerves savak, citromsav, aszkorbinsav is van. A nyelvünk a H+ -ionokat érzékeli." vs. "A citromsav túlnyomó része nem szabad citromsav, hanem mint só fordul elő, így a negatív töltésű citromsav anion (citrát3-) egy kationt köt meg." "A citromsav anion ezt a protont egész egyszerűen megint be tudja gyűjteni, és az ekkor keletkező citromsav a májban teljes egészében CO2- dá és vízzé bomlik." vs. A megmaradó citromsav anion pedig meg tud kötni más H+ -ionokat." ( A citromsav 3 proton (H3) és 1 citrát, ugye ebből a citrát tud lebomlani, a proton meg nem. ) Egyébként ha valaki savat visz be, akkor az a savmennyiség nem tud elveszni, csak valamerre kiválsztódik. Arra a részére, hogy a szervezetben kénsav keletkezne nem nagyon vannak emlékeim. Ami kén nem kell eloxidálódik szulfáttá, ami aztán kiürül, a többi meg megy a szervezet által készített molekulákba.