Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bence/mexiko

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó messzire megyünk ma, egészen Mexikóvárosig, ám közben kiderül az is, mi köze van a megbuherált ferihegyi nyilvános telefonnak és miért érdemes filmeket nézni határátkelés előtt. Jöjjön tehát Bence és az ő nem hétköznapi története. „Régóta tervezem, hogy…..
bence/mexiko 2013.05.03 03:39:45
Fogalmam nincs merre talalhato a Siofok csempe de amugy Mexikovarosban is meglehetosen sok a magyar jellegu utalas, Budapest utca, Kodaly Zoltan utca ezenkivul magyar kiralyok uvegablakokon a Londres utcaban a Zona Rosan szoval akadnak itt erdekessegek boven... Szerintem ez a kapcsolat meg Miksa csaszar korul kezdodhetett akit ugyan nemes egyszeruseggel kivegeztek de megis hagyott valami nyomot az orszag tortenelmeben. Mindenesetre ha Mexikovarosba ersz jelentkezz mindenkeppen es osszefutunk egy kis eszmecserere, egy kis tequilara vagy rumra meg egy kicsit gyakorolni a magyart... kkk... ;)

Allati erdekes itt osszefutni egy gitaros kollegaval ranezek mindenkepp az emlitett honlapra annal is inkabb mert vilag eletemben autodidakta voltam meg akkor is ha sok remek zenesz es tanar idegeit roncsoltam annak idejen viharos ifjusagom soran gitartanulas cimszo alatt (Tornoczky, Horanyi, Szeverenyi, Gyarfas) igy utolag mindojukre szeretettel es megbecsulessel gondolok vissza. Gitarom jelenleg csak egy van egy 100 dollaros Yamaha akusztikus gyakorlogitar mert amikor hosszu evek kihagyasa utan 2006 - ban ujra kezdtem a skalazast tettem egy fogadalmat is... De regebben volt pl. egy meno Heritage jazz gitarom kb. 2-3 ezer dollaros arban... Manapsag inkabb a hangszeres tudasra, a hallgatosag figyelmenek megragadasara/fenntartasara es onmagam tokeletesebb kifejezesere, valamint egyeni jatekstilus es harmoniafuzes, dallamvilag kifejlesztesere koncentralok a zenen belul szerintem mindegyik mutatvany lenyegeben fuggetlen a hangszertol. Persze nyilvan a manouche stilus a megszolalas miatt a stilusnak megfelelo hangszert kovetel igy ott ez alapkerdes. A samoisi fesztivalrol irhatnal bovebben, eletemben nem hallottam rola ez Mexikoban van? Ha igen gyere ki es a tobbit bizd ram bevagodunk a kocsimba es lemegyunk szetnezni meg egy kicsit megporgetni az ujjainkat az all of me -re pl... ;) javaslom vegyel fel facebookon mert itt szakmazni szerintem a tobbieknek vegtelenul unalmas dolog ott viszont nyugodtan "oszthatjuk egymasnak az eszt" ;) elore is koszonom!
bence/mexiko 2013.05.03 04:00:59
Más kérdéskör még:Mennyire saccolod a Mexicóban élő magyarok létszámát?Akiket ismersz,azok miből élnek,mivel foglalkoznak kint?Az előző kommentedben említett magyar nők,akik jó körülmények között élnek,ott szültek és magyar bébiszittert kerestek. azok mint feleségek kerültek ki?Akkor ezek szerint ők is mexikói muchachát tartanak?
Na még egy utolsó kérdés.Milyen sűrűn szoktál Magyarországra látogatni?mennyi idő az út és hány átszállásos?

Nagyon tomoren mert ha bovebben valaszolnek azzal lelonem a kesobbi blogok poenjait... a magyarok letszamat nehez megsaccolni, folyamatosan valtozik es vannak akik rejtozkodo eletmodot folytatnak. Itt a fovarosban szerintem tobb szazan is lehetunk. Hivatalos kimutatasa csak a nagykovetsegnek van de ott is csak azokat tartjak szamon akik regisztraltak magukat es szerintem nem foglalkoznak azzal, hogy az illeto mar elutazott Mexikobol vagy netan Mexiko mas reszeire koltozott mar. Kerdes az is kit tartunk magyarnak aki magyar allampolgar vagy azt aki Magyarorszagon szuletett szulok gyermekekent Magyarorszagon szuletett es magyarul is beszel. az en kislanyom pl. magyar? magyar allampolgar, magyar az utlevele nem Magyarorszagon szuletett es egyelore nem beszel magyarul csak ert illetve par szot azert tud mondani enyhe mexikoi akcentussal ejtve azokat. Az identitasa egyelore teljes mertekben mexikoi nem tudja mi az a vizipok, doktor bubo, frakk a macskak reme, makos retes, hajra fradi es igy tovabb. A magyar kulturalis utalasokat nem vagja... sajnos de azert szep lassan ranevelem... Mibol elnek mivel foglalkoznak ez egyelore legyen titok meg... nem mint feleseg kerultek ki... ez biztos... szinte szaz szazalekban. mexikoi muchachajuk van szenvednek is veluk, legtobbszor folyamatosan valtogatjak oket illetve sokszor vendegul latjak anyukajukat akik ugyan sokat segitenek nekik de a mexikoi vilagot keptelenek megszokni ugyanis 50-60 ev magyarorszag utan ez mar nem megy olyan egyszeruen a spanyolrol, meg a helyismeret teljes hianyarol nem is beszelve. Ok ugy erzik magukat mint akik nem egy idegen orszagba hanem egy masik bolygora csoppentek. 2006 ota ketszer voltam otthon 2007 - ben es 2011 - ben nekem az ut mindig ket atszallasos volt a hazaut rovidebb de az is kb. 13 oras netto repulon toltott ido a Mexikoba valo repuleskor eltero uton szallnak a gepek felmennek egesz Gronlandig emiatt ez min. 15 oras netto repulest jelent, plusz az atszallaskor eltoltott vesztegeles Europa valamelyik nagyvarosaban jellemzoen Madrid, London, Parizs, Amszterdam vagy Frankfurt johet szoba. Kovesd a blogot ha sikerul osszeszednem magam megirom a folytatasait az igazi kincsek (olvasoi szemszogbol) ugy erzem meg hatravannak...
Másfél hónapja iktatták be hivatalába Enrique Peňa Nieto, mexikói elnököt, így lassan körvonalazódnak a főbb kormányzati prioritások. Néhány mondatban most ezeket veszem sorra és egy kicsit jósolok is.A Mexikói Egyesült Államok a fejlődő országokhoz képest igen sikeresen…..
bence/mexiko 2013.05.13 10:44:05
Ez egy erdekes kerdes, szerintem a drogkartellek elleni haborut teljesen felesleges folytatni (persze abbahagyni sem lehet hiszen ez mar amolyan politikai hitvallas lett errefele az utobbi fel evtizedben) bar az is teny, hogy a haboru szo mint olyan rendkivul tulzo, hiszen valojaban allami szinten eleg ritka a konkret veraldozattal jaro beavatkozas, inkabb a nagy nevek, a vezetok levadaszasa a cel. Ok azonban szimbolumok csupan nelkuluk vagy az o bortonbeli iranyitasukkal is kivaloan elketyeg a maffia ez tehat egy neverending story. Az inflacio mint olyan sajnos azert itt is felutotta a fejet. A benzin ara (magna, premium) szepen lassan kuszik felfele a magna pl. havonta korrekt modon 11 centenkent emelkedik... Emiatt a tomegkozlekedes is dragul a metrobusz pl. 5 pezorol 6- ra emelkedett a peserok 3 pezorol negyre a 4 pezos buszok pedig 5 pezora kusztak fel... a korrupcio es a fehergalleros bunozes hagyomanyosan politikusi palyak azaz a politikusok es a burokratak (allami hivatalnokok) keresetkiegeszitesi forrasa... Ez valoszinuleg minimalisan fog csak valtozni akarmit is mond az elnok. A peso viszont valoban kemenyen erosodott pl. a Forinthoz kepest sot az USD viszonylataban is hasonlo a tendencia de ilyet lattunk azert mar joparszor az elmult 9-10 evben. Ezzel egyutt erdekes otlet lehet az MXN - be fektetes gondolata amivel tulajdonkeppen egyet tudok erteni minimalis kockazatvallalo hajlandosag mellett. Jo dolog neha magyar nyelvu cikkeket olvasni Mexikorol remelem lesz meg folytatas.