Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZéJé

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Volt egyszer egy MAHART, ahol több, mint 1500 tengerész dolgozott. Közöttük volt Moha és Seafalcon is. De a céget "hozzáértő" politikusok felszámoltatták a szakemberekkel, olyan helyzetbe hozva őket, hogy ez lehessen a logikus megoldás. Milyen is volt ez a cég, amikor…..
ZéJé 2013.05.01 23:47:46
Judit vagyok, egy a tengerészfeleségek közül. Meglep, hogy egyetlen női hozzászólót nem láttam. Férjem kollegáival kerestük a lehetőséget, hogy a MATE- honlapjára regisztrálhassunk. Sok kínálat van, semmi egység, a többség magánblog. Mivel kérdezni szeretnénk, ezért ezt a lehetőséget választottam. Barátunk, Maylander Tata valakitől megtudta, hogy meghalt - persze csak itt a neten. Ki tehette fel a hírt, ezt kutatjuk, ha ebben tudnátok segíteni, megköszönnénk. Természetesen él, és remélhetőleg hosszú egészséges élete lesz, mert akinek a halálhírét keltik.....
Elolvastam a bevezetőt, láttam a gyönyörű régi magyar hajókat, erről a MATE-tól vásárolt kártyapakli jut eszembe; mindegyiken egy-egy magyar hajó látható.
Kommentelni csak a Vitray-filmhez tudok, mert személyesen érintett a dolog. 11 éves fiammal néztük a filmet, azt hiszem két-három este. A singapoore-i érkezést látva, ahol az "ottani feleségek" szállták meg a hajót a különféle árusokkal, bizony nehéz volt megmagyarázni. Erről keresett és keresetlen szavakkal beszéltem magával a nagy Vitrayval telefonon. A végén megértett és elnézést kért, hogy nem gondolt arra, hogy a tengerészeknek gyerekeik is vannak és esetleg megnézhetik, talán apjukat is felfedezik nem épp a legjobb pillanatban.
Utólag ismét olvasgatva a leveleket, megtaláltam a két fészbukos oldalt, természetesen ott is keresni fogjuk a "tettest". Addig is köszönöm, hogy meghallgattatok, hátha megtaláljuk a hír forrását.
Különben kis kritika kedves Seafalcon, a cím, Egy eltűnt cég nyomában, volt egyszer egy MAHART - keltette fel az érdeklődésem és tippeltem, hogy na ez az, itt a MATE. Tévedtem. A nyomokat senki sem keresi.
Szalma Botonddal folytatott leveleidet még újra olvasom, hátha kiderül a nyom, hova tűnt a MAHART - és főleg miért, mennyiért. Judit
ZéJé 2013.05.03 16:42:13
@Seafalcon:
Kedves István! Kezdem ott, hogy nagyon nehezen találtam ide vissza, így több oldalt láttam a magyar tengerészekről. Legtöbbön a kezed nyoma látszik, valahol olvastam is, hogy te vagy a Mate webmestere, láttam, hogy rengeteg blogod van, hogy sok könyvet - különböző témákban - írsz. Ez növeli a nagyságodat.
Ma hívott az érintett Mayló (József a teljes neve, testvére is tengerész, jelenleg aktív),aki megadott egy útvonalat, hol találták meg halálhírét. Ezzel meg is köszönöm, hogy válaszoltál, ott még nem jártam, de talán sikerül "beszélnünk" az illetővel. Különben valahol azt is láttam, javíts ki, ha tévedek, hogy 48-as vagy, akkor pedig kicsi kezitcsókolom jár nekünk - sajnos.(Ez volt a vicc!)
Még azt elmondanám, hogy nézegetve a képeket, a híreket, információkat, megállapítottam azt is - festett szőkeségem ellenére -, hogy az összes MATE, és tengerész-szövetség a tisztekről szól. Nagyon belterjes, valószínűleg azért, mert nincs fórumotok, kivéve talán ezt az egyet. Mondták is, hogy ide úgy sem fogok tudni bejutni, mert nincs lehetőség rá.
Hát ennyi volt azt hiszem az én szerepem, örülök, hogy olvashattam benneteket, ez a fórum nőknek szóló, sértő lehet a többiek számára.
Köszönöm ismét a válaszod és ezzel elköszönök, további jó egészséget a későbbi könyveidhez és a blogok írásához. Judit