Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Boka Csin Csilla

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A trafikügy maga korrupció. És egyetlen célt szolgál, hogy a kormánypárt közeli érdekcsoportok kezére játsszon egy újabb monopóliumot. Az egy héttel ezelőtti eredményhirdetés óta sorra derült ki a koncessziók nyerteseiről, hogy ilyen-vagy olyan módon kötődhetnek a Fideszhez. Eközben a minisztérium…..
Boka Csin Csilla 2013.04.29 17:14:25
@Fejesrob: Van néhány bibi az érelésedben.

Kezdjük azzal, hogy a libsizéssel magát a vezért fikázod, hiszen maga Orbán Viktor 1989-ben ezt nyilatkozta a HVG-nek: "A hozzám legközelebb állók, Kövér László és Fodor Gábor velem együtt egyfajta szociálliberális meggyőződésűek. A Századvég című lapunknál ugyanakkor dolgoznak olyan reformkommunista szerkesztők is, mint Stumpf István és Wéber Attila.".
Későbbiekben aztán mondott még olyanokat is, hogy "A Fidesznek igenis van elvi kiindulópontja... a modern XX. század végi liberalizmus.", meg olyat is, hogy "Ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan rendezni. Olyan polgári liberális kormány, amely nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali etatista gazdaságpolitika csábításának.". Persze tudjuk, hogy Orbán szavai hamarabb lejárnak mint a féltartós tej, de azért elfelejtetni mégse kéne őket.

Aztán példálózól a Kádár rendszerrel is, ami vicces, mert a több olyan kormánytagunk is van, aki mesélhetne erről, hiszen aktív részesei voltak a szocializmus építésének. Hoffman Rózsa, Pintér Sándor, Martonyi János és Matolcsy Görgy például mind tagjai voltak az MSZMP-nek vagy ismertebb nevén a kommunista pártnak, sőt Martonyi még kormánytag is volt! Kövér László az MSZMP KB alá tartozó Társadalompolitikai Intézet megbecsült munkatársa volt, de még Orbán Viktornak és Deutsch Tamásnak is sikerült legalább KISZ titkárságig (nem ám sima KISZ tagságig!) vinnie, miközben bőszen lázadtak a diktatúra - öö, bocsánat, vagyis a diktatúra vezetői ellen.

De ha ez még nem lett volna elég, a kommunista diktatúrában divatos feljelentgetés is érdekes kontextusba helyeződik, amikor mostanában minden hétre jut egy olyan ügy, amikor egy Fideszes hatalmasság egyszerű kommentelőket jelentget fel, akiket akár titkosszolgálati eszközökkel is előásnak, majd rendőrökkel hurcoltatnak el - a szólásszabadság, valamint a demokrácia jegyében.

Szóval asszem ez most egy kicsit visszefelé sült el, de nem te tehetsz róla, hiszen Magyarország is visszafelé halad, te csak alkalmazkodsz hozzá. És elég jól csinálod, azt meg kell jegyezni.