Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zitanaploja

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
PromontorBlog Mozinapló, 2012/2 2013.02.10 07:53:00
Akkor újabb mozilista féléves bontásban (itt az első félév): Fejvadászok (július 4.): A skandináv krimi nagyon menő és ezt a véleményt a tetovált lány trilógia óta magam is osztom, így komoly elvárásokkal ültem be erre a filmre. Nem csalódtam. Frenetikus történet, elképesztő jelenetek,…..
zitanaploja 2013.02.15 15:55:47
@promontor: Ennek ismeretében még jobban érzem magam, hogy írtam erről a filmről.
PromontorBlog Tavaszi poszt 2012.04.23 06:54:00
A fényképek ugyan tavalyiak, de idén is nagyjából így néz ki a kert, így gondoltam, kiteszek néhány szép tavaszi képet:Így néz ki minden tavasszal a kert pár napig. Én nagyon szeretem ilyenkor.Nálunk sárgauralom van: pitypangok, a többségi virágok.Fehér szórványkisebbségiek:…..
zitanaploja 2012.05.01 21:19:39
@promontor: Pedig nyugodtam lekutyatejezhetted volna, hisz a pitypangot így is hívják :-)
A lila virág valószínű, hogy repkény, de ezt a megfejtést nem nekem köszönheted.
PromontorBlog Még egy év 2011.11.10 08:45:00
Mike Leigh rutinszerűen kitalálta sokadik történetét a brit átlagemberekről. A producere (gondolom) rutinszerűen összeszedte rá a pénzt és így szépen le is forgatták a filmet, ami rutinszerűen bezsebelt mindenféle jelölést és díjat, Cannes and Co. Szerencsére mindenféle…..
PromontorBlog Könyvpremier 2011.10.01 09:10:00
A lányom mostanában rákapott a könyvekre. Mármint nem az olvasásukra (illetve arra is, lassacskán), hanem a gyártásukra. Én meg elfogult apukaként úgy gondoltam, nosza. publikáljuk a korszakos műveket. Íme az első kötet! Könyvajánlómban először talán a mű erősségeit…..
PromontorBlog Prágai Viziló 2011.02.18 09:43:00
Szokásos prágai "állatkerti" (ld. Fekete Ökör, Arany Tigris, Medve, Kandúr) látogatásaink során ezúttal a vizilovak életével ismerkedtünk. A vár aljában található U Hrocha már régóta szerepelt a kivánságlistánkon, azonban eddig mindig tele volt, valahányszor arrafelé…..
..magam persze nagy környezetvédő vagyok, de azért valljuk be van valami pszichedelikus jellege annak, amikor az ember suhan az autóval és bekapcsolja a zenét. Hónapok óta alig vezetek. Mióta a belvárosban lakunk nincs szükség az autóra csak ha vidékre megyek vagy cipelni kell…..
PromontorBlog A hét mondása 2010.10.27 16:17:00
Idézet az Info Rádióból:Riporternő kérdezi Makovecz Imrét az általuk tervezett devecseri lakóparkról:- Ezek az épületek... mennyiben fogják hordozni az Öntől már jól megszokott stíluselemeket hordozni?- Semennyire. Igyekszünk nagyon jól használható, valóban jó alaprajzokat…..
1. felvonás: A hanyagság Szín: Vadiúj Olépláza, Csilivili KözteSport üzlet, pénztár Szereplők: Promontor, Első Eladólány, Második Eladólány - Jó napot kívánok! Ajándékutalványt szeretnék vásárolni x ezer fabatka értékben. - Tessék parancsolni! (Első Eladólány…..
Na, most aztán végleg elegem lett a Matchból! Itt már leírtam, hogy mennyire szeretik eljátszani azt a "trükköt", hogy amikor a polcokat feltöltik, akkor a frissen kitett árut jól hátrateszik, elől meg otthagyják a "lejárat-közelieket".Nem is járok már egy ideje…..
zitanaploja 2010.04.25 12:44:59
@promontor: Tévedés ne essék, nem vagyok annyira naiv, mint amennyire empatikus. A napi bevásárlásomat egy kis boltban végzem, ahol ismerem a tulajt és tényleg nem kell megnéznem a szavatossági időt, mert ha véletlen mégis becsúszna egy-két lejárt termék, tudom, hogy kicserélnék, még akkor is, ha nincs meg a blokk, vagy már felbontottam. Hetente egyszer viszont a közeli Tescoban is megjelenek, de itt már résen vagyok. Én azt írtam, hogy az aznap lejárt terméknek sehol sincs helye a polcon, sem elől, sem hátul (egyébként az aludttej is finom :)! Gondolj csak bele, hogy a szemüvegét otthon felejtő vásárló kapásból hátulról veszi el a terméket, mert tudja, hogy ott a frissebb. Igen ám, de Jácint már járt ott előtte két perccel és átpakolta őket. Hősünk megnyugodva teszi bele a kosarába a már lejárt terméket. Szerintem tisztességesebb megoldás szólni az eladónak, mint pakolászni, időben talán hamarabb is végezne a vásárló, mintha borogatna mindent a polcon.
@jacint70: Hogy miért rendeli meg az üzletvezető a friss terméket, ha még nem fogyott el a régi sem? Nem vagyok kereskedő, de el tudom képzelni, hogy a rendelést neki korábban kell leadnia, hogy időben megérkezzen az áru. Gondolom ehhez több havi statisztikát nyálaz át, hogy megnézze, miből mennyi fogy havonta és von egy átlagot. Nem tehet arról, hogy a vásárló az egyik hónapban kevesebbet vett, mint a másikban. Mi az a lélektani határ? Egyiknek egy nap, másiknak meg öt. Azt sem értem, hogy ha leértékelik, akkor már ehetőbb lesz?
Úgyhogy: Ne Pakolj Hátra!
PromontorBlog Erik, a Cantona 2010.02.23 16:30:00
Újabb moziposzt, szintén még januári pótlás. Az angol alsó középosztály küzdelmes életének két nemzetközi hírű megéneklője van: Mike Leigh és Ken Loach. Én mindkettejüket a kilencvenes évek közepén fedeztem fel: Leigh a Mezítelenül, Loach a Kőzápor után vált…..
Január elején az egyik hétvégénk úgy alakult, hogy két kiállítást is megnéztünk. Az egyiket a gyerekekkel: az Arany János utcai Aranytíz művelődési házban volt egy Foky Ottó kiállítás. Ha valaki nem tudná, Foky Ottó nevéhez olyan klasszikus bábfigurák illetve bábfilmek…..
Miután talpába és helyére állítottuk a fenyőt, Naokónak és Kosztyának megmutattuk a fát eddig összekötöző zsinórt és a feleslegessé vált egy-két ágacskát is. Elmondhatjuk róluk, hogy minden új játékot imádnak, továbbá minden hajlékony pálcaszerű játékot szeretnek…..
...és még annyit, hogy Brighton 2009.10.18 17:22:00
Megint egy villámutazás, megint egy hotel, egy idegen hely, amiről két nap múlva nem tudod eldönteni, hogy tényleg jártál-e ott vagy csak álmodtad. De azt hiszem én tényleg voltam Brightonban. Kora reggel elrepültem, másnap meg vissza. Még csak nem is a legrövidebb utazások egyike,…..
PromontorBlog Bombay 2009.04.04 12:54:00
Danny Boyle egyről a kettőre lépett. Eddig egyfilmes rendezőként tartottam nyilván, ő jegyezte a zseniális kultuszfilmet, a Trainspottingot. (Az az apróság pedig, hogy azóta egy rakás filmet rendezett, nem igazán zavarja a gondolatmenetet, lévén, hogy azokat nem láttam, egyébként…..