Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Yakuza

135 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Filmbarátok Podcast #22 (2013. Január) 146 perc.Beszélgetnek: Zoly, Gergő, freddyDTéma:-ParaNorman-Felhőatlasz-Pi élete-Dredd-Börni az eszelős temetős-Dogville-Amíg alszol-Class of 1984 -A Nagy Lebowski A felvétel itt letölthető mp3 formátumban (133 MB) 146…..
Yakuza 2013.01.15 20:18:04
Ha még nem találtatok jó alternatívát tárhely ügyben: ajánlom ezt az oldalt, kifejezetten a közkincsnek minősülő tartalmak megőrzésére szakosodtak, podcasteket is várnak:

archive.org/index.php

A Coen-tesókkal érdemes próbálkozni, talán először a könnyebben emészthető darabokkal (pl. Arizonai ördögfióka, A halál keresztútján, Ó, testvér, merre visz az utad?), de a legelső filmjük is betalálhat, a Véresen egyszerű, ami szintén komolyabb darab, mint a Nem vénnek való vidék, de sokkal szerethetőbb.
Ezzel az írással új cikkszériába kezdek: klasszikus, szigorúan műfaji (horror és scifi) sorozatepizódok kritikáit olvashatjátok majd Tv Trauma címkével megbélyegezve. És lehet-e halhatatlanabbal indítani, mint Rod Serling Twilight Zone-jával, azzal a sorozattal, amely mintegy…..
Yakuza 2012.09.21 18:41:25
@Wostry Ferenc: A The Ray Bradbury Theaterből is szemezgettek majd? Nekem abból vannak a legkorábbi tévés horroros/sci-fis emlékeim... Ebből az eredeti TZ-szériából az It's a good life tényleg emlékezetes, hidegrázós epizód, nálam csak a The Eye of the Beholder és a The Monsters are Due on Maple Street előzi be. Még nem láttam az összes részt, de folyamatosan nézegetem őket a 80-as TZ-sorozattal együtt, abban is vannak azért egész korrekt részek.
Geekblog Sleep Tight - előzetes 2011.07.21 10:46:00
A spanyol horrorspecialista Jaume Balaguero (pl. a REC-filmeknek ő az egyik társalkotója) ezúttal egy izgalmas thrillert rendezett, amelyben egy bérház gondnoka kergül meg és molesztálja a lakókat. ..
Néhány héttel ezelőtt még A Chinese Fairy Tale volt a címe, de úgy látszik a készítők mostantól már ezzel sem áltatják magukat: Wilson Yip 2011-es filmje szinte egy az egyben remake-je lesz Ching Siu Tung és Tsui Hark 1987-es remekművének, csak éppen Leslie Cheung…..
Filmélmények Green Snake 2010.11.06 13:47:09
A hongkongi filmgyártás aranykorának végén készült ez a különleges csemege, melyet leginkább a Szellemharcosok trilógiához tudnám hasonlítani, de mégis teljesen más; inkább olyan, mint a Szellemharcosok a köbön.A hasonlóság természetesen nem a véletlen műve: mindkét sztori…..
Mindig jókat mosolygok, amikor 'normális' filmes ízlésű embereket arról hallok hadoválni, hogy nemrég láttak egy olyan filmet, ami kimeríti a zs-kategória fogalmát. Többnyire persze valamilyen plázaképes termékről van szó, amit, legyen bármennyire rossz a szóbanforgó film,…..
Műfaj: (patkányos) horrorfilm   Rendező: Robert Clouse James Herbert regényéből 84 perces kanadai film IMDb-s adatlap   hazai kiadás: nincs magyar felirat: nincs   Most egy olyan filmről írok, ami számomra nosztalgikus értékkel bír. Jó ideje foglalkoztatott már a…..
  Egy hosszabb kihagyás után jelentkezek ismét. Nincs szándékomban feladni a blogolást, de könnyen elképzelhető, hogy a jövőben is lesznek majd hosszabb-rövidebb kihagyásaim. Mindenesetre most megosztok pár dolgot veletek, még mielőtt az új ismertető hamarosan elérhetővé…..
Műfaj: heroic bloodshed (hősies-vérontós akciófilm) Rendezte: Andrew Kam & Johnnie To Producer: Tsui Hark Gyártó: Cinema City Film Productions & Film Workshop 98 perces hongkongi film (kantoni nyelvű) IMDb-s adatlap hazai kiadás: nincs magyar felirat: nincs A 80-as évek…..
Yakuza 2010.11.07 20:23:29
@Santino89: Szívesen! No igen, nem sok babér jut a nőknek egy heroic bloodshed-ben, de tényleg pörög rendesen a film.
ANOTHER SHAW PRODUCTION Műfaj: wuxia-sexploitation   Rendező: Chor Yuen (aka. Chu Yuan) Producer: Runme Shaw Gyártó: Shaw Brothers 86/90 perces hongkongi film (mandarin nyelvű) IMDb-s adatlap hazai kiadás: nincs magyar felirat: van    A mostani ismertetőm tárgyául…..
Yakuza 2010.11.07 20:21:27
@Santino89: Nekem Chor Yuen stílusa jön be a legjobban a SB-rendezők közül, a többi filmjét is ajánlom, jó kis wuxia fantasy-k fűződnek a nevéhez.
ANOTHER SHAW PRODUCTION Műfaj: wuxia   Rendező: Chang Cheh Producer: Runme Shaw Gyártó: Shaw Brothers 101 perces hongkongi film (mandarin nyelvű) IMDb-s adatlap hazai kiadás: nincs magyar felirat: nincs       A népszerűsége csúcsán álló Jimmy…..
Yakuza 2010.11.07 20:18:08
@Santino89: Szórakoztató darab, annyi szent, Li Ching pedig a maga nemében egyedülálló. :)
ANOTHER SHAW PRODUCTION Műfaj: wuxia   Rendező: Cheng Kang Producer: Runme Shaw Gyártó: Shaw Brothers 105 perces hongkongi film (mandarin nyelvű) IMDb-s adatlap hazai kiadás: nincs magyar felirat: van       A Kardok kardja egyszerűen…..
Yakuza 2010.11.07 20:15:29
@Santino89: Zsíros kis mozi, tényleg az egyik leghatásosabb SB-wuxia még ennyi év távlatából is.
ANOTHER SHAW PRODUCTION Műfaj: heroic bloodshed (hősies-vérontós akciófilm)   Rendező: Chang Cheh Producer: Runme Shaw Gyártó: Shaw Brothers 98 perces hongkongi film (mandarin nyelvű) IMDb-s adatlap   hazai kiadás: nincs magyar felirat: nincs  A Vengeance!…..
Yakuza 2010.11.07 20:12:30
@Santino89: Chang Cheh-nek vannak megosztó filmjei, azt hiszem, hogy ez is ilyen lehet. Én amikor megnéztem, nagyon tetszett. De egy biztos: az akkoriban formálódó akciófilm műfajának egyik fontos darabjáról van szó.
ANOTHER SHAW PRODUCTION Műfaj: klasszikus wuxia Rendezte: Chang Cheh Producer: Runme Shaw Gyártó: Shaw Brothers 111 perces hongkongi film (mandarin nyelvű) IMDb-s adatlap hazai kiadás: nincs magyar felirat: van     Egy Shaw Brothers rovat beindításához keresve sem lehetne…..
Yakuza 2010.11.07 20:07:35
@Santino89: Igen, ez általában elő szokott fordulni, ha túlzottan tendálni akarnak a kommersz felé. Örülök, hogy bejött, ajánlom Tsui Hark The Blade című filmjét, amely egy nagyszerű remake.
 ANOTHER SHAW PRODUCTION Műfaj: horror-melodráma Rendező: Li Han-hsiang Producer: Run Run Shaw Gyártó: Shaw Brothers 83 perces hongkongi film (mandarin nyelvű) IMDb-s adatlap hazai kiadás: nincs magyar felirat: nincs A The Enchanting Shadow a 16-17. században élt kínai…..
Yakuza 2010.09.23 17:21:43
@Santino89: Lehet túl jószívű voltam, másodjára már biztosan untatna. De valamiért mindig "felizgulok", ha egy kedvenc filmemnek egy korábbi változatát láthatom, pláne akkor, ha hongkongiról van szó.
Yakuza 2010.11.07 20:03:54
@Santino89: Igen, a Madam White Snake-re én is nagyon kíváncsi vagyok, mert a Green Snake az egyik kedvenc hongkongi filmem. Egyébként van egy japán feldolgozás is ebből az időből, meg is van, csak sajnos nincsen hozzá semmilyen felirat. :(
Geekblog Shaolin-előzetes 2010.09.26 08:06:00
Benny Chan - legalább is így első blikkre - ki fogja javítani a hibát, amit a City Under Siege-dzsel elkövetett (bár igazság szerint nem is annyira rossz az a film, engem leginkább a szuperhülye, klasszikus, Wong Jing-féle 1994-es Future Cops-ra emlékeztet.) A Shaolin nagyon…..
Geekblog The New Legend of Shaolin 2010.09.22 10:31:00
Sosem lehetett a hongkongi filmipart a történelmi hűségre való törekvéssel megvádolni. A tömegszórakoztatáson kívül szó szerint semmi más nem érdekelte őket, és ha egy népi hősnek hirtelen szuperképességei nőttek valamelyik filmben, hát istenem, a producereknek biztos megvolt…..
Yakuza 2010.09.23 17:14:03
@Wostry Ferenc: "a legjobb new wave wuxia a Swordsman 2."

Megmondatott! :)

A Wostry egyszer górcső alá vehetné az egész Once Upon a Time in China-sorozatot vagy a Fong Sai-Yuk-filmeket is, még azokról szívesen olvasnék.
  A szándékosan exploitation-ösre vett cím egy tévés misztikus/sci-fi antológia három epizódjának ajánlóját takarja. Már egy ideje szokásommá vált, hogy egyre növekvő sci-fi éhségemet olyan legendás tévésorozatok epizódjaival is csillapítsam, mint amilyen a '60-as…..
  Az ismerőseim tudják rólam, hogy az egyik kedvenc könyvem Aldous Huxley Szép új világa (Brave New World). Érdekes módon ennek a klasszikus sci-fi történetnek eleddig csak két mozgóképes feldolgozása született, azok is tévés produkciók. Nemrég volt szerencsém az 1980-as 3…..
Egy kizárólag Shaw Brothers-filmekkel foglalkozó magyar nyelvű blogra bukkantam a minap. Leginkább a harcművészeti filmjeikre fókuszál ScareCrow, menjetek és olvassátok! (Természetesen a rövid ismertetőket pár nap alatt belinkelem a Nagy Shaw Brothers-információkosárba is.) Aki…..
Geekblog Heartless-előzetes 2010.05.24 10:11:00
Az még csak hagyján, hogy a Michele Soavi és Pupi Avati mellett legtehetségesebb aktív európai rendező, Philip Ridley újra kamera mögé állt (utolsó filmje az 1995-ös, mindenféle értelemben fantasztikus Passion of Darkly Noon volt), de ráadásul a Heartless állítólag "az…..
Yakuza 2010.05.28 09:40:20
  A mi Bélánk sajnos nem került a képre :( Mint azt bizonyára észrevettétek, mostanában elmaradtak a frissítések a blogon, sajnos egyéb jellegű ténykedéssel voltam elfoglalva az utóbbi időben. Amíg nem írok valami új ismertetőt, addig szeretném a figyelmetekbe ajánlani…..
Az Ölüme son adim általam magyarosított feliratát az alábbi linkről szedhetitek le:http://rghost.net/1430451, valamint természetesen a feliratom 1-2 nap múlva felkerül a SuperSubtitles-re is, illetve azt hiszem, az egyik barátom már feltette a cinemageddonra is.Ha érdekel titeket a film…..