Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kritikai Attitűd

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idén befejeződött, szinte azonnal kultikussá váló sorozatnak egyelőre még nem született meg a méltó utóda, de azok, akik enyhíteni szeretnék elvonási tüneteiket, nem panaszkodhatnak: tele az online világ a Breaking Badhez kapcsolódó elemzésekkel, rajongói videókkal, de…..
Pár nap múlva, csütörtökön rajtol az immár 10. alkalommal megrendezett miskolci Jameson CineFest Filmvesztivál, amely minden korábbinál több filmet kínál – ingyenesen! – a látogatói számára. A szervezők elsősorban az A-kategóriás fesztiválok – Cannes, Velence, Berlinale,…..
Azt mondta Puzsér Róbert egy tévéműsorokról tartott beszélgetésen, hogy a Való Világ jól össze volt rakva, és ugye már ez is elég meglepő, mármint az, hogy Puzsér egy ilyen agysejtpusztító szellemi toprongyot, mint egy tévés reality, bármilyen értelemben véve is pozitív…..
Kritikai Attitűd 2013.06.10 18:17:56
@TGabi: Nem arra gondoltam hogy nem ismered Puzsért, hanem arra, hogy Dancsó munkáját nem ismered. (Jól gondoltam előre, hogy amit belinkeltem nem fogod megnézni, máskülönben nem így kezdted volna amit írtál.)

1.)"a máskor meg fenemód nagyszájú kritikus helyre sem rakja" írod te korábban. Nem értem miért kellene helyre rakni. Fentebb írtam már mivel annyira abszurd első blikkre az a hasonlat, hogy egy tévé műsor és a holokauszt hasonló legyen bármiben is. (az abszurdra gyakori reakció a nevetés) De szerintem teljesen helytálló én is elmosolyodtam rajta először de igaza van attól még hogy valamit alaposan megszerveznek attól az még nem lesz magasztos dolog.
2.)Honnan veszed, hogy jobbikos, megjelent egyszer egy jobbikos rendezvényen a filmes dolgairól és Videómánia című projektjéről előadást tartani. Hallani ott is hogy próbál a beszélgetés moderátora (vagy kérdező, ha úgy jobban tetszik) elmenni a hagyományőrző videói felé (amik megjegyzem teljesen politika mentesek). Van pár film "kritikája" (azért írom idéző jelbe mert nem kritikusnak tartja magát) amikben előkerül a rasszizmus mint téma, de a videóiban is és a rendezvényen is korrektül oldotta meg, hogy nem csorbult mondandójának minősége. De ha netán jobbikos lenne, én azt is elnézném neki, hisz annyi minden jó dolog részese lehettem már neki köszönhetően (nem csak én, hanem még sokan mások) hogy szerintem tök mindegy a politikai irányultsága.
3.) Puzsér szájából már máskor is hallottam ezt a hasonlatot, amikor még Dancsóval nem is ismerték egymást, szóval nem azért van ott, hogy még botrányosabb legyen a végeredmény.
4.)Attól még hogy közös álláspontot képviselünk valamiben például mindketten utálunk egy bizonyos filmet, attól még van értelem meghallgatni egymást és beszélni róla. Annak ellenére, hogy nagyon újjat nem mondunk vele. És ne magadból indulj ki, vannak olyan értelmesebbnek számító emberek akiket egy jobb ízlésű életmódra kell irányítani.
5.)Szerintem csak az érti félre aki szándékosan félre akarja érteni
Röviden ennyi, talán mindenre kitértem amire szerettem volna.
Kritikai Attitűd 2013.06.10 07:23:47
@TGabi: Már megint a tájékozatlanságból való ordibálás zajlik
Azt javaslom nézzél bele egy pár videójába. www.youtube.com/playlist?list=PLVzg8_J3EhClXkxpQXCt1SdEMA_-LTqY-
Bár úgy se fogod megtenni, mert felületes, támadó jellegű dolgokat hujjogni, népszerű. Hidd el, a videóban szereplő mindkét ember művéltsége, intellektualitása. Az antiszemita témáról meg annyit, ez abszolút nem az, a példa helyén való, csak az gabalyodik bele aki bele akar gabalyodni szándékosan. Ennél én sokkal durvább, direkt nevettető célzattal megírt vicceket olvastam és hallottam, zsidókról, cigányokról, haláltáborokról, holokausztról, furcsamód azokon senki nem háborodik fel. (És nem nyilas, meg neonáci lebujokba járok)
Azt is lemerném fogadni, ha a náci haláltáborok helyett, gulágokkal mondta volna a példáját sokkal kevesebben hördültek volna fel, és ez érdekes.
Dancsó nevetése pedig a majdnem abszurd analógiának köszönhető, néha az abszurdra az ember nevetéssel reagál. De szerintem még pont nem abszurd és helyén álló a példa, szóval felhívom mindneki figyelmét, hogy engem is lehet basztatni azzal, hogy zsidógyűlölő náci vagyok.
Az utóbbi napokat Egerben töltöttük, ahol az egész kiruccanás végül kicsit felemásan sikerült. Először is köszönöm szépen az ajánlásokat múltkorról, igyekeztem kipróbálni az említett kajáldákat. A Retro Burger megtalálása elég kalandos volt, sehogy sem találtuk, pedig…..
Filmkritika Oscar gála! 2013.02.25 10:47:42
  Idén megrendezték a 85. Oscar díjátadó gálát. Véleményem szerint elég sok meglepetés született, hiszen a Lincoln c. film nem kapott annyi díjat, mint amire számítani lehetett. Persze voltak előre látható dolgok is, ilyen az Argó-akció c. film, ami idén már végigtarolta…..
A zongorista (The Pianist, 2002) Ismét egy film ami a második világháború kegyetlenségeivel, a zsidóírtással foglalkozik. Az egyik legemlékezetesebb film ebben a témában Steven Spielberg , a Schindler listája című alkotása. A műnek adaptált a forgatókönyve, ami azt…..