Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lilah

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Zingről már írtunk nektek, és bár időközben előkerült még egy food truck, melyet szintén majd bemutatunk, a tegnapi nap estére érkezett egy kedves meghívás, melyet nem tudtunk visszautasítani. Zing Food Truck első megmozdulása egészen pontosan ma déltől kezdődik három…..
Lilah 2013.06.07 18:31:13
Mindig büszkék vagyunk arra, ha valamit mi tudunk először megmutatni az országnak. A Luther Burger is egy ilyen dolog volt, és a lowcost videó után úgy néz ki a burger eléri méltó sorsát, mégpedig nem máshol, mint a Varietében, most szombaton. Annyit nyomtuk már a Luthert,…..
Lilah 2013.06.04 22:09:22
@vittore: :-)
A múlt hétvégén ellátogattunk az új helyre költözött Varietébe, és azt kell mondjam, nagyon előnyére vált, hihetetlenül elegáns lett a hely, 50+ embert tudnak így már leültetni, és nem utolsósorban a kurrens időszakos ajánlat is egy igazi magyar klasszikus lett: a csalamádés…..
Burger Blog Varieté 2.0 2013.05.23 06:00:00
Úgy néz ki az elmúlt hónap a költözések ideje volt, kezdte ezt a Magic, majd folytatta a Varieté, akik jelen pillanatban is keményen dolgoznak azon, hogy a héten nyitásra kész legyen az új étterem a Káldy Gyula utca 5. szám alatt (egy remek helyen, a Király és az Andrássy…..
Lilah 2013.05.23 16:18:58
@vittore: Nálam is. Ez a hely volt, ahová ellátogattunk a régi poszt kapcsán, azóta se fordult elő.

Alig várom, hogy megérkezzen a másik felem, mert az elmaradt szülinapot majd valahol be kell pótolnunk.

Hajrá Varieté!
Futótűzként terjedt a hír: a Magic Burger bezárja kapuit Óbudán, és nem máshol, mint a tizenegyedik kerületben nyit újra, jajj mi lesz velünk, éljen a király. Mi is meglátogattuk hát őket, a mínusz első napon, hogy élményeket szerezzünk. Kicsit félrevezető az…..
A Bölcső Bar & Food egy nemrég nyitott bisztró-bár-kocsma (a tulajdonos pár szavaival élve); ráadásul ez egy olyan hely, melyet még nem leng be a trendi hipszterség szele sem, szóval figyeljetek, mert egy valódi premiernek lehettek most szemtanúi. Már ha szeretitek a jó…..
Az Opus Jazz Club egy igazán sokszínű hely, lehet menni hamburgert enni, koncertet hallgatni, vagy éppen smart foodot menüzni - erről már írtam is, ha érdekel, itt megtaláljátok. Most jön azonban az, amire mindenki várt: kiderül, hogy milyen az a híres Fine Burger! Az étlapon,…..
Talán úgy is kezdhetném, hogy nincs itt semmi érdekes látnivaló, kérem haladjanak tovább. De ha, azt írnám, hogy Ománba sodort az élet változó szele, talán többen olvassátok a vendégposztom. Így álljon előttetek a burger koppintás Sur városából. (Vendégpostunkat…..
Lilah 2013.04.23 14:39:11
@Vittore.: Jogos a kérdés, a vendégposzt szerzője vagyok.
Nem tudom milyen értelemben értetted, de leírok pár adatot, ha nem talált, majd kérdezel.

1 riál nem egészen 600 Ft-nak felel meg, kb. 2 euró. Szóval az ománi pénz eléggé erős árfolyamú.

Nem tudom mi számít igazán jó életszínvonalnak, de tény, itt jobban élünk, mint Magyarországon. Itt is sok a vendégmunkás (főleg indiai, pakisztáni, de talán ők is jobban élnek, mint a saját hazájukban).
Nekünk - mérnök fizetésből, ami a magyarországi alapbér + külföldi napidíj - ez a KFC menü nevetséges összeg volt. De még az otthonihoz képest is, hiszen az adag jóval nagyobb - pluszok tekintetében -, de általában mi 3000 Ft felett eszünk a KFC-ben, itt meg alig 2000 Ft-ot hagytunk ott.

Alapvető élelmiszerekben Omán nem drágább ország Magyarországhoz képest, sőt ugyanolyan, annyi különbséggel, hogy itt tömbösítve kapható minden, sajnos hatalmas tételekben. (pl. rizs 2kg a legkisebb kiszerelés, konzervek 3-5 darabjával vannak csomagolva). Szóval nem igaz, hogy a duplája az életszínvonal. Itt is van rezsi költség stb. A legnevetségesebb a benzin, 70 Ft/l. :-)
Lilah 2013.04.23 14:40:22
@doggfather: Köszönöm.

Illetve szeretném megköszönni Speednek, hogy hagyott kibontakozni, s támogatta az ötletem. :-)
Lilah 2013.04.24 13:20:45
@A nép fia: Fentebb említettem már.
Bővebben: egy Magyarországon is megtalálható nagyvállalatnál mérnök állás. (nevet szándékosan nem említenék)