Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chrzanowska3

64 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap volt a 25. Masszázs alkalom, azaz fél éve járok Györgyihez, és nem túlzok ha azt mondom hogy megváltozott az életem. Remélem még sokszor ennyi vár ránk, főleg ha az mind ilyen fejlődésben aktív félév lesz mint ez. Bár terveim között szerepel Varsóban vagy Debrecenben…..
Egyre inkább érződik Masszázs közben hogy nem botozok eleget. Kezdek rájönni hogy a test és a szervezet jelzéseit komolyan kell venni, mert mindennek oka van. Ma a legnagyobb problémánk azokkal az izmaimmal volt, amiket ülés közben használok. Mivel azokat terhelem, azok befeszülnek,…..
Egy hónap után ismét Györgyinél voltam tegnapelőtt. Nagyon vártam már. A járás jobban ment mint ahogy gondoltam volna ekkora szünet után. A vállam kicsit fájt, a masszázs után kisebb izomlázam is lett ott A legtöbb Trigger pont a két csipőtávolítóknál volt, jobb oldalt kicsit…..
Szerdán jött Móni, és nagytakarításba kezdett. Ez a folyamat több hétbe is beletelhet. A szobámat is átrendeztük, ha nálam lesz  fényképezőgépem, teszek fel képet. Úgy tűnik sikerült pár négyzetméternyi helyet csinálni járásra. Estefele jött Roland (Lóci) és egy új…..
Tegnap reggel hosszú időre kiköltöztem Gazdagrétre. Egy év tűnik biztosnak és remélem nem is lesz több, mert az azt jelenti, hogy jövő ilyenkor nagyinál fogok ülni, várva a Varsói egyetem kollégiumába való beköltözést. Addig még persze  hosszú az út. Valahogy érzem ez lesz…..
Kérem, ha tudtok valakit aki segíthetne, szóljatok: Kedves Ismerőseim és mindenki más aki esetleg segíteni tud! Chrzanowska Anna vagyok, mozgássérült fiatal, Kedd reggeltől Júli 29-től hétköznap reggelenként segítségre lenne szükségem a fürdés utána felöltözésben,…..
Ilyen volt a tegnapi is. Bár nem szeretem a szandálom mert már nem tartjta megfelelően a bokám, egy-egy nap kivétel ez alól, és ilyenkor szökdécselni tudnék örömömben. Tegnap reggeltől egészen estig úgy jártam a bottal, hogy nem dőlt be a bokám. Nagyon jó érzés ez, mert…..
A lelkivilágom leírtam legutóbb a "Varsóban élni" bejegyzésben. Alapvetően nem változott semmit a helyzet, mert nem nagyon változhat sehova. Az adott naptól függ mennyire szomorít ez el, ma éppen nagyon, mivel Kaptam egy e-mailt valakitől aki csak 30km-re van tőlem, mégsem tudok…..
Körül vesz a lengyel családom, mégsem vagyok boldog. Még 10 napig itt lehetek, mégis már az jár a fejemben, mi lesz ha innen elmegyek. Hogy örüljek, amikor utána hirtelen kimegy a talaj a lábam alól? Soha senkinek nem tudtam elmagyarázni mit érzek az elutazás napján. Olyan mintha…..
Nemrég azt írtam, hogy a legnagyobb szívfájdalmam az, hogy nem tudok segédeszköz nélkül járni. Az ehhez való hozzáállásom változott talán a legtöbbet. Már a második, harmadik masszázs után  változásokat vettem észre a mozgásomban.  Volt hogy csak aprókat, pl. könnyebben…..
Ma reggel 06:10-kor Elindultam a nagymamámhoz, Lengyelországba. Az út 9 és fél órát tartott kocsival. Ez egy közepesen jó tempó. Meglepően jól viseltem az utat, talán most a legjobban a 24 év alatt. Csak a csípőm fájdult meg időnként, de a hátam például egyáltalán nem!…..
Nem tervezek nagyon visszamenni az időben, de talán kicsit illene  az elmúlt időszakot hogy rálássatok az elmúlt öt hónapban történt változásokra, merthogy abból van bőven: Gergő a legjobb barátom. Évek óta mellettem van, jóban és rosszban,. pedig nem mindig volt egyszerű…..
Hát kezdjünk neki újból, már nem is számolom hányadszor. Egy előnye volt ennek az öt hónapos szünetnek, rájöttem miért írok ilyen ritkán: túl lassan írok a gondolataimhoz képest, és ez bosszant. Nincs türelmem lelassítani az agyam a kezem tempójára. Annyi mindent leírnék…..
Már hétfőn este megnéztem a busz menetrendet, hogy még véletlenül se késsek el a kedd reggeli nyelvvizsgáról. Két alacsony padlós buszt is kinéztem magamnak és eldöntöttem hogy már a hamarabbihoz kimegyek és így akkor se lesz fennakadás, ha az kimarad... Pechemre mindkét busz…..
Még a blogom indulásakor mondta nekem valaki, hogy nem teljesen tükrözöm a blogom címét az írásaimmal. Makacsságból nem ismertem be hogy igaza van, de most már tisztán látom hogy igen. Vagy talán mégsem?;) Sajnos sokáig váratott magára ez a bejegyzés, azt hiszem megrekedtem…..
Délután megnéztem a zongoristát és az utolsó vakációt. A két film teljes ellentéte egymásnak.A zongorista egy újabb kiváló film a ledvenc történelmi korszakomról, a II. Világháborúról. Ez a téma annyira foglalkoztat, hogy képes lennék napokon keresztül ilyen filmeket nézni.…..
Ma reggel megint Facebookal kezdtem a napot, meg ma az iwiw is hozzájött, ami viszonylag ritkaság számba megy már nálam. Azt hittem csak átfutom, mert jött egy újjabb uncsi klub üzenet és ezeket én már meg sem nyitom, viszont az üzenőfalon megláttam hogy a volt osztálytársam…..
Kínos a visszatérés így kb. 1 év kihagyás után. Látom sokan olvastok, ezt örömmel látom. Kiváncsi vagyok hányan veszitek észre hogy visszatértem:-) Nem ígérek többet olyat hogy mától rendszeresen írok, majd ahogy alakul. Meg sem prbálom összefoglalni az utóbbi időszakot,…..
Tegnap delutan megerkeztem a Babciahoz.Ma reggel Subi meghozta Kingat, Jankat es Michałt. Kb. egy órat elvoltak itt, aztan 3/4 9 korul megekezett Alina, Julival. 9-kor apu elvitte Jankat,Julit es Csapó Julit egy nemzetkozi Krakkó melletti taborba, Kingat pedig haza. Subi visszament Varsóba.…..
Bordásfalnál      Labdán         " Bambuszban"..
Christy Brownt még saját szülei is gyógyíthatatlannak, mozgássérültnek és gyengeelméjűnek tartják. Egy szép napon azonban a családnak rá kell döbbennie, hogy Christy nemcsak ért, érez, de gondolkodik és iszonyú elszántsággal küzd szerettei elismeréséért. Segítségükkel…..
Ezekben a napokban a tanulással voltam elfoglalva. Ennek ellenére megbuktam matekból. Majd javítok.Azóta se láttam Icát. Szerintem azt hiszi kerülöm...
Pár napja vagyok még csak itthon, de az év már alaposan beindult. Ahogy hazaértem, egyből belecsöppentem egy lecsukott honfitársunk ügyébe. Az illető 8 éve kamionsofőrként járt itt, és összeverekedett egy koccanás miatt egy lengyellel, pontosabban lekevert neki egyet. A konfliktus…..
Ma nem mentem suliba, mert mosakodás közben eleredt az orrom vére. Fél órán keresztül, nagyon erősen. 10 óra körül elmentem Mártival a Kapás utcai rendelőbe. Rögtön behívtak. Az orvos mindenféle műszerekkel vizsgáta az orrom, torkom, hangszálaim és a fülem is. Ezek után…..
Ma első órán nagyon kellemetlenül éreztem magam. Az igazgatóhelyettesasszony jött be a fizikatanár helyett. Kiderült hogy tegnap délután megszüntették az osztálytársam tanulói jogviszonyát mert már így is csak az volt a maradásának egyetlen feltétele ha hoz orvosi igazolást,…..