Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wadmallatz

1 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       Ezt a cikket egy vita inspirálta, melyet "lovastanárok" folytattak annak okán, hogy 1.30 méter fölött, már tarthatatlanok a klasszikus alapelvek az ugratásra nézve. Ezzel sajnálatos módon nem tudok egyetérteni, ezért szedtem össze néhány dolgot Federico Caprilliről, akiről azt tartják…..
    1975-ben Mezőkeresztesen 32 forintba került egy óra lovaglás. Ezt onnan tudom, hogy amikor júniusban felvételt hirdettek a lovasiskolában utánpótlás címén, én is jelentkeztem azonban elutasítottak, mivel nem helyben illetve a környéken tanultam tovább. Ám annyira…..
wadmallatz 2016.06.20 13:11:49
Most tekintsünk el attól a vitától, hogy vásárol-e az ember bukósisakot diszkontáruházban vagy nem, márcsak azért is, mert a tesztek alapján a válasz valószínűleg az akár és az attól függ közötti mezőben helyezkedik el. A bukó itt ráadásul csak érintőlegesen téma, a fő érdekesség a Lidl akciózási…..
wadmallatz 2016.06.07 22:00:25
@AzUtazó: és sose vót korrekt!
      Régen, az én időmben azt az embert nevezték lovasnak, aki ült a lovon. Aki lentről vezette, vagy bármi más dolga volt a lóval, de nem lovagolt, azt a legjobb esetben is csupán a "gyalog huszár" jelzővel illették, de még inkább csak "gyalognak" hívták, amit a köznyelvben a hétköznapi sakkozók…..
wadmallatz 2016.05.14 21:05:55
@wadmallatz: ja! azzal a kiegÉSZítéssel, hugy a KULTURÁLT dialógusnál nincs fontosabb...O:)
- ami tényekkel, érvekkel, logikai alapon és konzekvensen működik...
A Zabla és Kengyel lovasblognak különbejáratú trollja van: Kovács Ferenc, saját nevén Klapancia Benő személyében. Meg sem tudom mondani, hogy hány ezer cikkolvasást és lájkot köszönhetek neki. Ha egy írás "besül", a kutya sem olvassa, és Feri elkezd "táncolni", akkor minden megfordul. A magam…..
wadmallatz 2016.04.24 12:01:56
@realcowboy: így van! salyát szömmel KristájKrisztán láccik a délibáb, alias Fata Morgana...O:)

...annak mög hinni...az intelligencia minimuma
Sötét középkor 5# Lovagokról 2010.08.01 23:58:00
Mai bejegyzésünk elsősorban kérdésfeltevés, és csak másodsorban megmondás, s nem a középkori gondolkodás, hanem a hadi művészet mítoszait kívánja kikezdeni. Kérdés a végén.   Ha a Kr. u. 500-tól 1500-ig tartó időszak európai és szentföldi ütközeteire gondolunk, a…..
wadmallatz 2015.02.22 12:27:27
@Kesztyűs Kéz: aki ült mán sebesen vágtázó, kontrollálhatatlan lovon, melyet a csordaösztön, a tömegben való száguldás versenyszelleme elragad, az nem tesz fül ilyen kérdést! :p volt szerencsém több olyan esethez is, mikor a ló a rajt ülő akaratától független nekirontott-átszakított dróthálókerítést, faléckerítést, sőt! egy ízben az alatam lévő lovat rákényszerítettem, hogy SZÓLÓBAN! pusztán az én akaratomra! 210 cm magas betonelemekből álló kerítésre "másszon" ....
Kétségbeejtő, hogy miközben ma Magyarországon kutyákat, macskákat ezerszámra gyilkolásznak, kiránduló, lovastúrázó embereket pedig fegyverrel fenyegetnek a hazai erdőkben a vadászok, addig a magyar állatvédő mozgalom céljait újra és újra egy agyhalott celeb, Tornóczky Anita…..
"A lóidomítás útvesztőjéből az elméleti tudás, a szorgalom, a következetesség, a tapasztalat, a lovaglóügyesség magukban nem vezetnek a boldogulás útjára. Lovas szívből jövő igaz szeretet, alkalmazkodó megértés és megérző jóakarat is szükséges, mellyel a szépséges,…..
wadmallatz 2013.12.31 13:25:01
        Ugyan a gatyámat még soha nem toltam le gyanútlanul sétálgató járókelők előtt, hogy megmutassam nekik mitől döglik a légy...! Van bennem azonban egy (szerintem legalábbis) egészséges exhibicionizmus, szeretek részt venni bemutatókon, s nagy boldogsággal…..
         A címben szereplő angol szó azt jelenti Virág. Erről ilyen dolgok jutnak az ember eszébe, mint illat, szépség, szerelem, és aki a virágot szereti az rossz ember nem lehet, meg ilyesmi. Hát én nagyon röstellem magam, de be kell valljam, én bármennyire is igyekeztem, nem sikerült még csak…..
          Amikor Szilason lovagoltam, az iskola végében laktunk egy szolgálati lakásban a feleségem révén. A bejárati ajtó fölött nem volt tető, és alapvetően ki voltunk szolgáltatva a tetőn élő galambok kényének kedvének. Ez tulajdonképpen azt…..
művész-ember Pornós Krasznai 2013.12.19 22:01:49
Bolyki Gyuri írása  Megy az össznépi felháborodás, hogy szegény Krasznai Tünde nem mehetett a Parlamentbe gyerekeknek énekelni. Az RTL Klub meg olyan tökös, hogy közölte: ha Krasznai nem mehet, akkor nem megy a többi sem! Mert, hogy ők nem engedik megkülönböztetni a…..
wadmallatz 2013.12.20 15:17:46
@apanna: Krasznai Tünde nem bánta meg! Saját nyilatkozatai szerént...komám, ez vaskos csúsztatás, amit mívelsz
 ........ egy mindenki más által szépnek tartott telivér mén, aki tetteivel nem igazán lopta be magát a szívembe, úgy hívták "Nádcukor". Bár Egyed esküdött rá, hogy  én vagyok a balfasz, tudniillik  "mindenki mással jól ugrik, de velem mindig hibázik". Az is igaz,…..
Nézem a tükörben azt a másikat, aki pontosan akkor született amikor én. Azt kérdezem tőle : - Vajon mi lett volna, ha fordítva csinálom az életem....? - Azt válaszolta : - Semmi.....! Én egész életemben mindig az ellenkezőjét csináltam annak amit Te, mégis pontosan akkor…..
wadmallatz 2013.11.25 11:42:56
         Volt ott Szilason egy Fruska nevű lovam, aki "kviddichet" és "sötét szökellések kivédését" tanított nekem a szilasi varázs-ló képzőben. Nagyon jó tanár volt, amit az is jelzett, hogy már az első szemeszter végén bekerültem a területi kviddich…..
     A pontozott mezőt nem töltöttem ki, mert eredetileg lóbetörésre gondoltam, de aztán rájöttem, hogy ez olykor fordítva is előfordult, azaz én törtem  a lovakat, ők meg engem. Mindenféle újságokban és weboldalakon annyi baromságot hordanak össze erről a…..
GFG Blog Magyar modell 2013.10.31 10:56:32
1. ~ minket másolnak  2. ~ hátrafelé nyilazni   Példamondat: „Készülődünk egy váratlan tettre.”     Van itt egy új helyzet. A magyar modell azt jelenti, hogy minket másolnak. A helyzet radikálisan új, mivel az elmúlt bő fél évszázad arról szólt,…..
Világszenzáció látott napvilágot a tegnapi nap folyamán, ám sem a Blikk, sem a Retekklub, sem a Telaviv2 nem számolt be róla, holott a magyarság ügyét régen látott módon ragyogja be ez az új remekbe szabott régészeti felfedezés. A világ legrégebbi ismert piramisáról tudniillik…..
ceténekek nulladik nyöszörgés 2007.12.06 12:46:12
Most ugrik a főemlős a hákettőóba! azaz: meglátjuk, sikerűlt-é a kreált blogba életet lehelnem? (A vak koldús IS! ezt mondá:meglátjuk...:NEM is látta meg soha!!!)..