Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rx8

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor először komolyabban elgondolkodtam azon, hogy meghallgatnám ezt az erősítőt, megpróbáltam felidézni a korábbi ilyen irányú emlékeimet. Ugyan nem sok, de azért volt ilyen is. Mielőtt még az avx átállt volna a kínai bálás hifinél sokkal kevésbé problémás és sokkal jövedelmezőbb kávék…..
rx8 2020.03.11 23:21:00
Szia,

Ezen a honlapon sok érdekesség van, gyártói szempontból:
www.china-hifi-audio.com/en
Van egy-két érdekes utánérzés is....
de vannak egészen komoly végfokok.
Nem nagyon szeretek mindent Ádámnál, vagy még inkább Évánál kezdeni ( Gizi állati dögös... és időnként féltékeny ), de most ebben a cikkben, lévén szó egy phono elektronikáról, úgy vélem célszerű néhány alapfogalmat csak érintőlegesen leporolni. Mondom ezt azért, mert felnőtt egy olyan nemzedék,…..
AudioWorld Super-Turbo Rega 2016.12.23 10:06:56
Akik egy ideje kitartóan olvassák a blogomat, esélyesen levették már, hogy rajongója vagyok a Rega lemezjátszóknak. Lehet, hogy a Rega más dolgokban is tud nagyot alkotni, de lemezjátszó téren egészen egyszerűen, simán zseniális, ami Roy Gandy ( a Rega alapítója és tulajdonosa ) kezéből…..
Kicsit hanyagoltam mostanában a DIY vonalat, lévén elég komoly időhiánnyal küzdök. Meg hát, a rendszert készre jelentettem, inkább a lemezek. Mondjuk nálam mindig is ez utóbbi volt a középpontban. Közbe-közbe azért nézelődöm, hátha beesik valami...
Az egész úgy kezdődött, hogy Laci bácsi lemezboltjában találtam tizenkét Ferencsik lemezt. Be kell valljam, hogy eléggé rá vagyok csavarodva a munkáira, főként a korai Hungaroton és Qualiton nyomatok szólnak bitang jól, de mivel ezek a lemezek a nagy többség számára értéktelenek – fogalmuk sincs,…..
rx8 2016.05.05 10:43:01
Van egy érdekes interjú a YouTube-on Qvortrup-pal:

www.youtube.com/watch?v=qtperKH7XsU

Sajnos angol, de egy kis tudással kihámozható a tartalma.
Nemrégiben újabb ezoterikus szelek dudáltak be a szobámba, gyökeresen felforgatva lassacskán leülepedni látszó érdeklődésemet a további hangminőség javítás, ill. az ezzel járó invesztment iránt. Szerencsére, amit most leírok, az nem tréfadolog, és nem is drága. Az…..
Minden évben tipródom, hogy menjek-e vagy ne menjek? Igazság szerint ez nekem inkább amolyan közönségtalálkozó. Vidéki kedves olvasóimmal, törzskommentelőimmel, barátaimmal tudok ilyenkor személyesen is összefutni. És igen, persze közben azért behallgatunk ide-oda, ahogy sikerül,…..
rx8 2014.11.08 14:14:12
@P4K: Ha magyar márkában gondolkodunk akkor a Heed Audio is jó választás lehet.Ezt Angliában is árusítják.Hozza a Naim ritmikáját és nagyon zenei a hangja.Egy próbát szerintem megér.
Vajon mi lehet mostanában a hifi világ aktuális mémje? Ezen töprengtem minap, mert olyan nincs, hogy ne lenne valahol, valamelyik eldugott fórum legmélyebb bugyrában egy topic, ahol már megszületett a messiás, ahol már ismerik a jelenlegi Óriásölőt. Egész jól jönne most egy,…..
Igazából nem tudom megmondani, miért nem szeretek fejhallgatóval zenét hallgatni. Talán azért, mert dj-zés közben állandóan üvöltetni kell, hogy halljak valamit, aminek következtében a jobb fülemre valószínűleg már gyengébben hallok. Vagy lehet, hogy azért, mert teljesen…..
Van az úgy, hogy az ember belefut néhány pofonba. Bagatell, mondhatnánk, nem ez volt az első szájbox, és nem is lesz az utolsó, ahogy nem ez volt az első troll, aki intellektuális akrobata mutatványt mutatott be rajtam, ahogy nem is az utolsó. Vízéren ülni Én ennek egyébként…..
Van az interjú Darvas Lászlóval, amit a sikeresen feltámasztott, de azóta újra meghalt Audio Magazinban lehet(ett) olvasni, amikor is, többek között, arról panaszkodik, hogy az új villanyóra mennyire gyengébben szól, mint a régi. Meg van az a hozzászólás, hogy ugyan minek…..
rx8 2013.09.09 19:28:05
@opel123:

Egy kérdés.Hol találom meg a hificollective-n a biztiket?

Köszi
rx8
rx8 2013.09.09 21:06:59
@opel123:

Köszönöm szépen a linket!Viszont nem akarok bele kontárkodni de szerintem ne válasz nagyobb értéket mivel ez gyorsan az eszköz amortizációjához vezethet.vagy van esetleg valamilyen auditív oka?
Kevés olyan cég van audiofília ege alatt, amely már a hobbi megszületésenél ott bábáskodott a piacon. A Quad ilyen. A Peter Walker alapította cég akkor jött létre, amikor a high-fidelity szót még senki nem használta, a férfiak keménykalapban és gojzervarrott cipőben jártak, az…..