Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csintanoda

158 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minimál malac A lehető legkevesebb hajtással elkészíthető modelleket közlök. A kicsi gyerekek nehezen tudják meghajtani a sok réteg papírt, ezért találtam ezt ki. Ezenkívül a nyelvtanítás során is jól felhasználható, mert hamar kész lesz és közben kézműves tevékenységet is végeznek nyelvórán... 1.…..
Lipton Tavasz: Kamilla = Spring: Camomile   Már nagyon várom a tavaszt és kamillavirágos tasakokból ezeket az új modelleket készítettem...
Pickwick Citrus Spring = Tavaszváró   A tavaszt ezzel a hajtogatással várom, sürgetem, hívogatom...   Modell: sokelemes, 8 modul, 10 hajtás modulonként = 8/10   Hajtogatás:   1. A téglalapot hosszában megfeleztem, amihez igazítottam a hajtásokat. Alul és fölül is a 4 csúcsot hegyhajtással…..
Farsangi meghivó Közeledik február, a farsang ideje. A farsangi bulira, vagy születésnapi zsúrra ajánlom meghajtani a fenti modelleket...
Westcliff Mosaic Stars = Mozaik Csillagok   Modell: 4 modul, 9 hajtás modulonként = 4/9   Leírás: 1. A felezővonalhoz hátrahajtom a 4 csúcsot. 2. Az alsó részen úgy hajtom fel a felezőhöz, hogy kipördüljön a papír széle. A jobb oldali részen látható a következő lépés jele. 3. Kész 1…..
Glóbusz Téli Varázsban Teatasak: Mecsek Téli Varázs tea Modell: 8 modul, modulonként 13 hajtás = 8/13. Ezzel a modellel kívánok békés, nyugodt, csendes karácsonyi ünnepeket. Szeretettel: Rozália Porkoláb..
Az előző bejegyzésben (Dupla tulipánok) adtam ötleteket a felhasználásra. Használják, szeretettel közreadom...
Tulipán sablonok képeslapra  A formák kemény papírból készültek. Kicsiknek: - színes papírból kivágni a tulipánt a sablon körberajzolása után, vagy -a sablont helyezzük egy fehér kartonra és körberajzolás után színezzük ki egy szín több árnyalatával.   Nagyobbaknak: - a sablon körberajzolása…..
A 4. újévi ajándékom a szeretet szimbóluma, a szív Impra tasakból...
Újévre 3. ajándékom az öröm, a szépség látásának öröme. Az alkotás boldogít, elégedetté tesz.....
Újévre a 2. kívánságom a jó egészség:  gyógynövényes teákból citrommal, mézzel...
Újévi  1. ajándékon Önöknek, a szerencse jelképe a lóhere...
B.Ú.É.K. 2016! Csehországból érkezett ajándék hátoldala...
PF 2016 = B.Ú.É.K. 2016! Ezt a hajtogatást kaptam Csehországból, egy tanár kollégámtól. A hátoldal is gyönyörű, azt a következő bejegyzésben tudom megmutatni.....
Téli táj a Herbavita cég "Téli varázs tea" nevű tasakjából...
Karácsonyi képeslappal üdvözlök MINDENKIT az ünnep alkalmából. Kívánok békés, boldog, örömteli ünnepeket és jó egészséget! Rozi Porkoláb..
 Bodzabogyó lekvár Megérett a bodzabogyó!   Nagyon időigényes a feldolgozás, de az eredmény fantasztikus, az íz leírhatatlan! Egy 30 dkg nettó tömegű dzsem elkészítési ideje a főzéssel, elrakással együtt kb. 60 perc!   1. Szedés A Fekete bodza…..
Aszalás    Nagyon egészséges, tartósító szer nélküli terméket állíthatunk elő és olcsó módszer a napon való aszalás. A garázs lemez tetejére raktam fel a "szitákat". Alul egy fém tálca volt, rajta a szita és az egészet egy tüll zsákba húztam.   A nyers meggyet kora…..
Karácsonyi Varrott Angyal      Nagyon egyszerű, de mutatós angyal Karácsonyra. A gyerekek is elkészíthetik, még sok idő van...   A középső, függőleges vonal a  ruhán  7,5 cm magas és a ruha szélessége 6,5 cm. A szárny magassága  6 cm, szélessége 2 cm, a ruha…..
Pita Egyszerűen és gyorsan elkészíthető az unokákkal, kis gyerekekkel, nagyon élvezik az igazi ennivaló készítését.   Recept: 60 dkg liszt, 3,5 dl langyos víz, 2 teáskanál só, 1 evőkanál méz vagy cukor, 1 tasak szárított vagy 2,5 g nyers…..
    Show: 3 D-s Modellek 4 modulból       A bemutatott hajtogatások 4 darab papírból készültek. ..
   Rozi Bábszínháza kívülről   Így néz ki kívülről a bábszínház. Előadás idején közé lehet állni, vagy felnőtt egy kis széken ülve mozgathatja a bábokat...   1 év alatti unokámnak is nagyon tetszik, sokáig figyeli az előadást! ..
Rozi Bábszínháza - belülről   A gyerekek, unokák nagyon örülnek egy ilyen házi bábszínháznak. Sok ujjbábom és kesztyűbábom van. Ahhoz, hogy az előadás jól sikerüljön, kézközelben kell tartani a szereplőket. Zsebes tartók vannak a nagyobb kesztyűbáboknak és tépőzár…..
Orchidea Iskola  Hetente megúsztatom az egész cseréppel együtt az orchideáimat egy kis vödörben, hogy felszívja a vizet a háncs és kb. hetente kétszer megpermetezem a nagy levelét. A levéltőnél nem lehet pangó víz, mert rothadna!    Amikor teljesen elvirágzott az…..