Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CSR bloggerina

16 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A BKV pótló kezdeményezés órák alatt csattanós választ adott a cinikus fikázóknak. Évek, évtizedek óta hajtogatjuk, hogy az emberek igenis képesek egymásért felelősséget vállalni, közösségi módon viselkedni. Ha minden elnéző mosolyért, amelyet kaptam ezért a lelkes…..
végre belevágtam, megcsinálom a céget, amit már rég tervezek. pontosan tavaly ilyenkor kellett volna, de akkor nem éreztem ezt a lendületet, kedvet, energiát, amit most beleteszek. egyelőre egy blogon van netes jelenlétünk, de készül a honlap és a bemutatkozó anyagok is. az url meg a…..
A Heti Válasz eheti száma, egy 8 oldalas összeállítást hoz a CSR témájáról. Mivel a témát fontosnak tartom, az összeállításnak azonban nagyon erős PR szaga van, ezért úgy döntöttem, hogy kritikai észrevételeimet egy a szerkesztőségnek címzett levélben foglalom össze. A levelet ma este küldöm el.…..
A videó saját készítésű, bocs, hogy néha rángattam a kamerát!..
most épp a budapest airport és na? igen, már megint a bkv vezetőit kapták el. húzogatom a strigulákat. a transparency teszi a dolgát, de a pártok már beintettek és kinyilvánították: a jelenlegi törvénytelen állapotot kívánják fenntartani a következő választásokon…..
  Haldoklik a 130 éves Népszava, patinás(?) újságunk. Állítólag vannak munkatársak, akik már több hónapja nem kaptak fizetést. Szomorú hír, benne van a nyomtatott sajtó mélyrepülése, a lap által támogatott rezsim bukása, illetve az, hogy képtelenek mit kezdeni az…..
Az etikai tanácsadó alkalmazásának amerikai gyakorlatáról írt még februárban Alexa Noémi a blogjában, most találtam csak rá. Ezt a feladatot - ha nem is jut rá minden minisztériumban - legalább összevontan el kellene látnia valakinek, így segítve a kormányzatban dolgozó sokak…..
Ha az embert a „fejlődő” világ valamelyik szegletébe veti jósorsa, és huzamosabb ideig ott ver tanyát, nehéz kikerülni, hogy el ne merengjen a fejlődés, a természet, az erőforrásokkal való bánásmód meg a környezetvédelem összefüggésein. Morfondírozásomhoz…..
hogy aznap egész nap a telefonom csörgött, ezért nem is láttam ezt az egészen kitűnő cikket kedvenc szerzőimtől.nem tudom, ki hogy van vele, nekem széles jókedvem támad, amikor ennyire pontos, egyszerűen fogalmazott, okos és jogos elemzést olvasok. ez akkor is így van, ha közben az…..
Manapság divat szidni a multikat. Közben az ugy elfelejtődik, hogy nagy munkahelyteremtők, hogy a vásárlóknak alacsonyabb árakat hoznak (mert ugye a bolt van a vásárlóért es nem forditva, ahogyan sokan hinni látszanak, a vásárló a boltért és a termelőkért) és hogy vannak magyar…..
hogy milyen régen nem tudtam írni... de lassan kitör a nyár, újra baracklekvárfőzés ideje van, és egy pár posztot, amit hónapok óta tologatok magam előtt, végre ide fogok bökni.lesz szó a felelős vezetés témáról: most visszaolvasgattam kicsit a régi blogban és már 3 éve is…..
hogy elinduljanak a dolgok. hogy lecsukják a korrupt polgármestert, hogy visszavegyék a csődbe vitt és állami pénzen megmentett pénzintézet bonuszait. és persze hogy keressenek egy új embert, aki végre cselekszik.talán végre elértünk az iszap legaljára és elindul…..
Kitűnő cikk az indexen Szalai Ákostól, blikkfangos címének ellentmondva nem a nálunk szerencsésebb történelmi fejlődésű Botswana dicsérete, hanem corporate governance téma, népszerűsítő szintre hozva.Bár a végkövetkeztetésével nem értek egyet - szerintem nem ilyen…..
vártam, hogy ne negatív sztorival kezdjem az évet, hát elég sokat kellett várni.de végre itt van valami, amit nagyon hosszú ideje várunk ebben az országban: visszaváltják és újrahasznosítják a petpalackokat és az aludobozokat.update:azért közelebbről megvizsgálva nem is annyira…..
minap egy nagy cég felsővezetőjével beszélgettem, és ő mondja - nem túl boldogan - hogy leépítik a szépen felépített CSR programjukat, mert nem javította az imázst eléggé. csak adták, csinálták a sok szép és nemes dolgot, de a felmérések továbbra is azt mutatták, hogy a…..
na, akkor ide is bököm, amit akartam már hetek óta. egy nagy cég kommunikációs vezetőjével beszélgettem, és szóba került, hogy mi folyik CSR címén manapság. és a legnagyobb megdöbbenésemre, mielőtt még bármi mondhattam volna, ő, aki ebből él, mondta azt, hogy felháborító,…..
CSR bloggerina 2008.12.08 21:45:38
:)
nem csak az nagy élmény, hogy naponta vagyok része okos és inspiráló beszélgetéseknek, de hetente kapok kitűnő válogatásokat londonból a világ legjobb, leadership, fenntarthatóság, felelősség témájú cikkeiből.idemásolok egy fontos idézetet, a forrása a fast…..
és az első dolog, amivel szembesültem, az volt, hogy választanom kellett, hirdetéseket teszek-e ki ide. hát egyelőre nem...
A magyar politikai életből eleddig hiányzó, a német zöldek klasszikus szlogenjét - nem jobbra, nem balra, hanem előre - követő, "harmadik erőnek" szánt ökopolitikai alternatíva megfogalmazását tűzte ki célul a környezetvédő, szociális és jogvédő civil szervezetek…..
GazPömpöllér & co Nagyszülők 2008.05.14 21:59:00
Vajon melyik jobb, a véridegesítő vezérmártír anyós, aki üngyülibüngyülizik a gyerekekkel, és atomgagyi kínai szarokkal látja el kis családunkat, viszont totál megbízható, és ha szükség van rá, kapát-kaszát eldobva jön, vagy a szuperjófej, laza és vagány nagyapa, aki…..