Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vörös Rocktóber

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy ígértük, utána kérdeztünk a nagy Ryanair járattörlést illetően a szabályoknak és a Flight Refundtól kapott információk alapján is egyértelmű a helyzet: aki október elejéig utazott volna, de ezt bukta a ritkítás miatt, az biztosan jogosult kártérítésre. Függetlenül attól, hogy egy másik járatra…..
Vörös Rocktóber 2017.09.28 14:26:47
@Fourre: nem a pontossag miatt torlik, az rizsa. azert torlik, mert nincs eleg szemelyzet a gepekre
Az MSZP még soha nem volt ennyire csodálatos, mint most, éppen a közelgő halála előtt. Mielőtt bárki azt mondaná, hogy talán érdemes volna kicsit visszavenni az arcomból, gyorsan kiigazítom magam, valóban előfordulhat, hogy nem közeledik az a bizonyos halál, sőt, számos jel szerint már rég be is…..
Vörös Rocktóber 2017.09.28 14:15:54
@Online Távmunkás: az oszodi beszed a 2006os valasztas utan hangzott el, igy aztan butasagot irtal. ebben is.
Végre a tavaszi repülőjegyek árát viszik le vételre ingerlő mélységbe a légitársaságok, pontosabban csak kettő, az igazi ultrák. Most is érvényes, hogy másfél-két hónappal az aktuális dátum előtt esnek le meredeken az árak, de idén meglepő célokra is vannak kifejezetten vonzó ajánlatok. Íme milyen…..
Vörös Rocktóber 2016.03.14 20:55:42
Vörös Rocktóber 2016.03.14 21:02:53
@lifelike: ezt is a wizz
Ma aztán már nagyon el kellett volna indulnia az új reptéri minibusznak, ki is akartuk próbálni, ha már épp március elsején repültünk egyet. De még mindig csak tilitoli, utashülyítés, a visszaszámlálót sutyiban pörgetik újabb és újabb dátumokra, információ a folyamatos csúszás okairól semmi.…..
Ma már csak márciusra ígérik az új reptéri minibusz-szolgáltatás elindulását, folyamatosan csúszik az időpont, eredetileg januárról volt szó. Fapados logika alapján működő, az eddiginél magasabb színvonalú, de olcsóbb szolgáltatást ígérnek, kíváncsian várjuk, ez mit takar majd. Vajon a minibuszon is…..
Váratlanul kirúgták azt az amerikai cégvezért, akinek sok egyéb mellett a Wizz Air pitiáner kézicsomagszabálya is köszönhető. A Spirit Airlines góréja, Ben Baldanza nagyjából az volt Amerikában, mint Európában Michael O'Leary, a Ryanair (korábban) mindenkit halálba küldő vezetője. Bonyolult? Íme…..
Vörös Rocktóber 2016.01.17 19:57:07
@MB3x: annyi, de inch-ben
Továbbra se tud leállni az apró sunyi áremelésekkel a Wizz Air, a jó hír az, hogy legalább nem az alapjegyárat buherálják, hanem a kiegészítő szolgáltatásokat. Érdekes, hogy miközben a Ryanair lassan két éve a szolgáltatásjavítással van elfoglalva és sikeresen növeli…..
Ilyen se volt még: egy ország munkásvédő szakszervezete addig csesztette a Ryanairt, hogy a légitársaság kénytelen volt megfutamodni, bezárta az országban levő bázisait. A dánok tökös akciójával a többi ottani légitársaság dolgozóin kívül igazából nem járt jól senki, de…..
Egy hónapja működik a Wizz Airnél a helyleosztás rendszere, nem is akárhogyan. Tízből nyolc olyan próbafoglalásunknál, ahol ketten utaznánk, nem volt képes úgy egymás mellé adni a rendszer a helyeket, hogy az egyikünk ablakhoz kerüljön. De van durvább is: egyszer lazán…..
Vörös Rocktóber 2015.06.18 20:25:49
@AirFrance KLM: Nem csak te.
Noha eddig konzekvensen azt kommunikálta a Wizz Air, hogy nincs jobb a szabad ültetésnél, mivel a hülye utas akkor száll be a leggyorsabban a gépbe, ha rohannia kell a jó helyért, a cég végül beáll a sorba és bevezeti a kulturáltabb megoldásnak tartott előzetes helyleosztást. Az…..
Vörös Rocktóber 2015.03.01 18:16:09
@Repülős Rozi: hagyd már, ő a repülésben mindenhez jobban ért. De leginkább a wizz elleni netes keresztes háborúhoz; az index fórum, meg már ez a blog is azzal van tele, az airportal meg csak azért nem, mert onnan gyorsan kikúrták. Azóta persze azokat is utálja.
Az hagyján, hogy egy hideg klotyótlan bádogsátorban várakoznak a fapados utasok a beszállásra Ferihegyen, de miért kell még hosszú ideig méretes pocsolyában ácsorogni azt megelőzően, hogy felengednek a megváltást jelentő gépre? Semmiből nem tartana egy pöttyet odafigyelni azokra…..
A rengeteg wizzes és ryanes ultrafapados út után érdekes élmény egy olyan céggel repülni, amelynél fedélzeti szórakoztatás van és működik a levegőben a wifi, ennek a posztnak a nagy része is tízezer méteren született. Mivel kevesen tudják, hogy a Norwegian Budapest és London…..
Vörös Rocktóber 2015.01.17 03:52:26
@sellőlány: Írj te vendégposztot vagy hosszú kommentet :)
Kicsit hülye körülmények között, de indul a Wizz Air Budapest-Lisszabon járata, lesz mellette Maastricht is, hurrá. Utóbbira fillérekért szórják a jegyeket, ami nem is meglepő, a portugál járat árazása viszont még kérdéses: ha alig jönnek le egy útra 20 ezer alá, akkor nem…..
Vörös Rocktóber 2015.01.10 09:35:44
@Bolcs_es_szexi: mert nem a Ryanair járata, azért nem látszik.
Nagy újévi akcióval rukkolt elő a Ryanair, kár, hogy a magyar utasokat nem kicsit nézik hülyének: ami Budapest irányába 9,99 euró, az innen kifelé indulva 5419 forint. Finoman szólva, igencsak furfangos árfolyamon számolnak. Januárra nem könnyű eladni a jegyeket, ezért a…..
Egy dán professzor ellenállhatatlan vágyat érzett, hogy puffadt hasát látva repülésügyi fingkutatóvá avanzsáljon. Volt értelme: legalább tudjuk, hogy tök természetes dolog, ha a fedélzeten a szokottnál sokkal erőteljesebben és többször kéretőznek ki a gázok. Tudományos…..
Vörös Rocktóber 2014.12.31 17:58:31
Nem sok idegesítőbb dolog van annál, mint elmenni egy utazásra, aztán ülni a szállodában és szívni a fogunkat, mert sztrájkolnak a buszvezetők, masiniszták és ki tudja még ki mindenki. Ezt az utóbbi napokban megtapasztalhatták, akik Olaszországban vagy Belgiumban voltak: a…..
Fellélegezhetnek a Wizz Air utasai: nincs több csomagos szemétkedés a beszállítókapunál, nem kell azon aggódni, hogy a kézipoggyász miatt, amivel évek óta utazunk, egyszer csak megbüntetnek. Öröm ez blogunknak, de leginkább a kommentelőknek, s végső soron az összes tisztességes…..
Vörös Rocktóber 2014.12.01 16:27:52
@ZX71: pl európán belül már lehet itt-ott

Gusztiéknak gratula, vállveregetés, stb
Köszönet "tompus"-nak a remek leírásért!  Már a foglalás elején meg kell gondolni, hogy miként szeretnénk becsekkolni a járatunkra. Ez a Ryanair-nél azért is lényeges kérdés, mert van képük a reptéri check-in-ért 5€-t elkérni, ami egy akciós jegynél…..
Vörös Rocktóber 2014.10.15 21:42:53
@Alexandra Bakos: Nem baj, senkinek sincs rajta, utazhatsz nyugodtan.
Előzmény: Bevezetés, Phenjan 1. rész, DMZ és Keszon, a vidéki Észak-Korea és Phenjan 2. része, a hegyvidéki Észak-Korea, Phenjan 3. rész, közlekedés Észak-Koreában,  A korábbi posztokban már többször utaltam a Dzsucse-eszmére, filozófiára. A mostaniban ezt szeretném…..
Repülőjegy vételénél szerencsére nem követelmény a százas IQ, de néha azt érzi a kellemes utazásra vágyó felhasználó, hogy egy minimum intelligenciaszintet igazán előírhatnának a légitársaságok. Nincs mese, a repülőgépek fedélzetén is nagy az isten állatkertje, a…..
Arról valószínűleg megoszlanak a vélemények, hogy ultra szarrágás vagy a germán precizitás megtestesülése egy repülő késésénél öt percen vitatkozni, az azonban tény, hogy a jövőben egységes szabály vonatkozik arra, mi számít bele egy késébe és mi nem. Ami nem mindegy, ha…..
Elég egyetlen perccel lemaradni a kapuzárásról, a fapados nem szarozik, otthagy a világ végén is. Ha új jegyet kell venni a következő járatra, az már egy párnak is százezer forintos tétel lehet, egy család pedig negyed millát is elbukhat. Sokan ráfaragtak már így, mert kevesen…..
Vörös Rocktóber 2014.08.17 19:30:25
@cucurbita pepo: természetesen a wizz air esetére gondoltam, mivel erről írja a cikk, hogy nincs benne a szabályzatban és a díjtáblázatban sem
Vörös Rocktóber 2014.08.17 22:16:02
@Fillér B. Gusztáv: oké, de hogyan hivatkozzak majd rá szükség esetén?
Hosszú lesz idén az őszi iskolai szünet, s kézenfekvő, hogy amikor sokan utaznak, drágák a repjegyek. Megnéztük, igaz-e ez az október végi időszakra és az derült ki, hogy jóval magasabbak az árak, mint október, vagy november közepén, de azért van jópár meleg hely, ahova a…..
Vörös Rocktóber 2014.08.15 15:40:43
@Fillérné Alsómocholády Turbulencia: már egy ideje nem kell fizetni az emirátusi vízumért, a reptéren lehet felvenni ingyér
Vörös Rocktóber 2014.08.15 15:45:09
@Vörös Rocktóber: amely tény egyébként jelentősen megkönnyíti azt a lehetőséget, hogy immár lehet onnan simán továbbutazni kelet felé - akár reptérváltással, akár a dwc-n maradva pl arab, indiai fapadosokkal is
Győr-London járatot indíthat a Wizz Air, a társaságot nem zavarja, hogy a Ryanair az eddiginél feljebb próbálja pozicionálni magát, marad az ultra low-cost modellnél. Alig várják, hogy a jelenlegi 180 fős gépekről átálljanak a 230 székes madarakra, de az Airbus várhatóan csak…..
Vörös Rocktóber 2014.07.23 13:10:20
@AirFrance KLM: azoknál nem 180 vagy 189 utas van.
Vörös Rocktóber 2014.07.23 13:39:31
@AirFrance KLM: akkor hát azonos lf-nél ez típustól függően 9-12 utas mínusz, 9-12 kézipoggyász mínusz. Az kb 3 bin.
Vörös Rocktóber 2014.07.23 13:47:08
@AirFrance KLM: de alighanem a mínusz 3 binen túl benne vannak a dologban az olyan kimutathatatlan szubjektív elemek is (szigorúan szerintem), mint pl a sasnál a skandinávok fegyelmezettsége, vagy az, hogy a fapados utazó kézije átlagosan nagyobb, mint a legacy-s utazóé, mert nem ad fel pénzért checked baggage-et, amit a legacys ingyen megtehet, inkább teletömi az ingyenes kézit.
Nem elég, hogy az Együttet egykor ernyőszervezetként indították, hogy majd minden antiorbánista erő felsorakozzon Bajnai Gordon mögé; nem elég hogy ennek bukása, a szép elmélet valósággal történő találkozása után kényszerből párttá kezdték szervezni az Együttet; nem…..