Regisztráció Blogot indítok
Adatok
luckystarhun

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan sokszor hajlamosak csak a sikertörténeteket meghallani a külföldi munkavállalás kapcsán, pedig jócskán akadnak árnyoldalak is. A mai posztból kiderül, a londoni munkavállalás is jócskán szolgálhat nehéz pillanatokkal, legyen szó a munkáról, a magánéletről (bérelt…..
luckystarhun 2013.04.19 16:50:17
@ceezare:

Ez valahogy így van, amúgy meg azt hiszem h ez a munka is olyan lehet, mint az euwork-ös hülyeség... (nem tudom, hogy a bejegyzés írója milyen módon találta a munkát), mert amúgy nem a magyaroktól kell tartózkodni, általában, hanem a magyar munkaadóktól. Szerintem internetes álláshirdetésre kijönni Angliába eleve rizikós, ha meg magyar munkaközvetítőn keresztül próbálkozik az ember, elég valószínű a bukta, mert csak a hasznot akarják lehúzni. Meg kell próbálni a helyi munkaközvetítőt, de nem Londonban kellene kezdeni. Én most jöttem ki egy Oxford melletti kisvárosba, 80 font/hét az albérlet, és egyedül vagyok (vagyis ketten, a főbérlővel...). Itt a legtöbben segítőkészek, persze én tudok angolul (nyelvtudás nélkül ki sem mertem volna utazni)... Most rágom a körmöm, hogy mi lesz, megyek a munkaközvetítőhöz, állítólag több is van a környéken, és többnyire adnak is munkát. Engem nem érdekel, hogy csak gyári munka vagy akármi, friss diplomásként egy évig kerestem otthont állást eredménytelenül, vagyis nekem tényleg nem volt mit elveszíteni. Otthon csak veszekedés volt emiatt, hogy nincs munka, most reménykedek, tényleg akármit elvállalok, amiből ha csak szűken is, de ki lehet jönni.
Egyébként itt van EU térítéses nyelviskola, ahova járok, hogy fejlesszem az angolt (kezdőtől a haladóig van oktatás). 40 vagy 50 font 2 hónapra, plusz 50 font kaució, amit visszakapsz, ha levizsgázol. A munkahelyen meg tilos a megkülönböztetés bármilyen alapon (bőrszín, vallás, fogyaték stb.), ha ilyen van, megbüntethetik a munkaadót. A környék tiszta, rendezett, a boltban olcsón jobb minőségű kaját lehet kapni, mint otthon. Úgy gondolom, ha valaki otthon tényleg nem tud megélni, az nem fog hazajönni különféle kifogással, mert minden kezdet nehéz... aki meg csak kalandvágyból megy, és otthon rendezett az élete, annak alapból nincs meg a motivációja a folytatáshoz.
luckystarhun 2013.04.19 22:10:23
@orange85: Hát azért Oxford mellé, mert itt van jó nyelviskola... Az itteni vizsgapapírt jobban elfogadják, mint az érettségivel kapott c típusú közepet... itt nemigen érdekli a munkáltatót az egyéb EU országból származó bizonyítvány, úgyhogy kb. attól függ a munka, hogy bebizonyítom, h. alkalmas vagyok az állásra. Hogy milyen lehetőségek vannak, az majd kiderül... de Oxford nincs messze, oda még be lehet járni naponta, ha épp arra van meló...