Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gabócz

20 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gabocz mozija Napsütés 2018.06.26 19:09:46
Fekszem a napsütésben Odaszögez a meleg De én már nem sugárzok  Hosszú idő óta nem  ..
Ma voltunk varratkiszedésen, melynek során a doki 4 apró varratot eltávolított a térdemből, majd megpungálta... Minden. Egyes. Alkalommal. Megpungálja. Akivel csak beszéltem, senkitől sem hallottam, hogy megpungálta volna a térdét, vagy - ami azt illeti - bármijét, ezért úgy gondolom, valami…..
Térdmesék, de nem csak 90 fok 2018.03.26 19:10:25
Múlt hétfőn megtörtént az 5. térdműtétem, ami egy ismételt elülső keresztszalag plasztika volt a szegedi így vagy úgy elbaszott első műtét után.  Ma ismét hétfő van, és kezdem végre magam újra embernek érezni. A fájdalom sokat javult, a mankózás pedig kevésbé esik nehezemre, mint az első napokban.…..
Térdmesék, de nem csak Valentin 2018.02.12 13:35:11
Tudod, hogy nem állnak jól a dolgok, ha azon gondolkozol, hogy 10-es kiszerelésű Flector tapaszt kérsz a párodtól Valentin napra......
A köztudatba valaki egyszer behozta azt a megállapítást, hogy szervezetünk tele van mérgekkel. Ahhoz, hogy tudjuk miről is beszélünk, definiáljunk néhány alap fogalmat. MÉREG: Biológiai szempontból méregnek tekinthetünk minden olyan anyagot, amely az élő szervezettel érintkezve abban károsodást,…..
Hétvégén végre egyedül voltam. Ennek örömére rendeztem egy orgiasztikus binge-watchot (olvastam is, de arról majd egy másik posztban számolok be). Kezdeném azzal, hogy nagyon megválogatom, hogy milyen filmeket, illetve könyveket „engedek magamba”. Egyrészt azt gondolom, hogy túl rövid az élet a…..
A gyorskaja az amerikai és a nyugati életforma egyik legfontosabb szereplője lett a II. világháborút követő évtizedekben, olyannyira, hogy ma már elég nehéz olyan várost találni a nyugati féltekén, ahol legalább egy, de inkább több gyorsétterem ne nyílt volna...
Gabócz 2016.12.09 11:27:31
Régen élveztem már könyvet ennyire, mint ezt a „bélelt” regényt. Olvasás közben egyfolytában azon csodálkoztam, hogyhogy nem ismertem korábban ezt a szerzőt, hiszen ez nagyon tud írni. (Jó-jó, tudom, tájékozatlan vagyok, azért.) Sajnos jellememből fakadóan kritizálni sokkal jobban tudok, mint…..
Mielőtt szénné gyalázom ezt a könyvet, szeretném megdicsérni. Azért nem mindennap esik meg, hogy thriller műfajban egy hihető, az olvasó figyelmét foglyul ejtő, sallangmentes, valódi pageturnert olvashatunk. A sallangmentességnek köszönhető, hogy a történet jól pereg, s bár túlságosan meglepő…..
A day in the life of... Rólam 2016.11.29 20:50:00
Introvertált vagyok.  Könyvek és filmek társaságában érzem magam a legjobban. A blogban ezekről lesz szó...
Praxis Ennyit az orvosokról 2015.11.02 06:00:00
Nem akartam ilyen hosszú siránkozást írni, de tényleg elképesztő, az ember milyen akadályokkal találja szembe magát, ha egy náthánál komolyabb dologgal van dolga.  Tisztelt Praxis!   Nekem is vannak már kellemetlen tapasztalataim a magyar egészségüggyel. Sajnos nem is egy. …..
Gabócz 2015.11.02 12:48:38
@Reaper Man: Well said, Reaper.
Ez most egy rossz hangulatú bejegyzés lesz, mert egyrészt pocsék hangulatban vagyok (iszonyatosan fáj a térdem, ez a hideg nyálkás időjárás egy kínzás… fel is írtam magamnak, hogy ha majd a gyerek elég nagy lesz, költözzek el vmi melegebb éghajlatú országba). Másrészt már…..
Fogok én még futni Bréking! 2015.05.26 21:54:35
Ez a  boswellia (vagy a másik 15 táp kieg közül vmelyik, esetleg az összes együtt...) nagyon ütős cucc! Az elmúlt szűk egy hétben sokkal kevésbé fájt a térdem. Sajnos ez nem jelenti azt, hogy, mondjuk, a jövő héttől elkezdhetek futni. Sőt, igazából most, hogy nem fáj a jobb…..
Tegnap elkezdtem szedni egy új táp kieget, a Boswellin 600 kapszulát. Ez Boswellia serrata (tömjénfa) kivonatot és kurkumát tartalmaz. Kurkumát ugyan már szedek, de tiszta boswellia kivonatot nem találtam (ezt is rendelnem kellett a helyi bioboltban). A tömjénfa kivonata állítólag…..
Fogok én még futni Szerdai vizit 2015.05.18 20:34:00
Múlt szerdán visszamentem a szegedi kezelőorvosomhoz. Azzal az elhatározott szándékkal mentem, hogy műttetni nem engedem magam egyelőre, helyette gyógytornát szeretnék. Magánúton is elmehetnék gyógytornára, de meg kell, hogy mondjam, egyre nehezebben tudom finanszírozni ezt az…..
Fogok én még futni Update 2015.05.08 19:00:00
Jó rég óta nem írtam ide. Gyorsan összefoglalom, mi történt azóta: Februárban megkaptam a hyaluronsavas injekciót a térdembe. A szúrás egyáltalán nem volt vészes. Általában ha az emberek meghallják, hogy ízületbe adott injekció, elájulnak, de valójában nem volt rosszabb egy…..
A keresztszalag-pótlás "jól" sikerült abban az értelemben legalábbis, hogy a beültetett szalag szépen beépült, és jól tart azóta is. Bár, megjegyzem, sosem volt instabil a térdem. Futóként meglehetősen erős comb- és lábszárizmokkal rendelkeztem, amik erősen megtartották a…..
20 nappal a műtét után, otthon. Jól látszik, mennyire dagadt még az operált térdem, a kb. 8 centis vágás, és az is, hogy már ilyen rövid idő alatt is milyen durván elsorvadtak az izmaim a bal lábamon (sokkal vékonyabb, mint a jobb). ..
Műtét utáni 3. nap - már sokkal kényelmesebben, drén nélkül. Ekkor már 70 fokban hajlítgatták a térdem, de ez egyáltalán nem fájt. ..
Másnap a térdgépben még dréncsővel (a drén a műtét során az ízületbe bevezetett műanyag cső, ami a vér és a felesleges folyadék elvezetésére szolgál; általában a műtét utáni 2. napon kiveszik, ami roppant fájdalmas). Mindenki (én is) rettegett a térdgéptől, mert a…..
2014.01.03. Közvetlenül az elülsőkeresztszalag-pótló műtét (BTB plasztika) után. Ekkor még csak egy 10-es skálán kb.  2-es erősségű fájdalmat éreztem, ami azonban egy órán belül felment 8-asra. Nagyon fájt! Pedig még „blokkot” is szúrtak a műtét közben (átmenetileg…..
Fogok én még futni 2015.02.12. 2015.02.12 17:29:52
Talán a jó időnek és a biciklizésnek köszönhető, hogy a térdem valamivel jobban van. Legalábbis ülés közben már ritkábban fáj. Hétvégén rá akarok próbálni futópadon. Kíváncsi vagyok, tudok-e majd utána járni. Arra is kíváncsi vagyok, hogy a másik térdem is elkezd-e…..