Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Máli Réka

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Martonvásáriak! Úgy érzem sok félreértés és rágalom kering most a martonvásári köztudatban, melyeket tisztáznunk kellene. Először is alapfogalmakat rakjunk rendbe, hogy mostantól mindenki jól használja azokat. Önkormányzat: ez a szó a martonvásári emberek…..
Máli Réka 2013.04.18 22:09:10
Tisztelt Képviselő Úr!

Olvastam blogját, és bevallom, nem értem, hogy Ön mit nem ért azon, hogy a martonvásári lakosok (különösen a Bajcsy Zsilinszky utcában, illetve a környező utcákban élők) nem szeretnék a hamvasztó felépítését.
Abban a XXI. században, amikor minden arról szól, hogy az Európai Unio mi mindent szab meg és tilt meg a higiénia érdekében, az itteni lakók számára teljesen érthetetlen, hogy egy lakóházakkal teli utcába, ahol még iskola is működik, hogyan építhetnek hamvasztót. Nyilván sokan gondolják úgy, hogy a szűrő berendezések igen korszerűek, amik sem szagokat, sem semmi egyebet nem engednek kiáramlani, mégis (sajnos) a magyarországi tapasztalatok nem azt mutatják, hogy mindenki minden szabályt be tud tartani. Azt gondolom, hogy a 2012-ben született törvényt sem azért hozták, mert épp nem volt mi felől dönteniük a törvényhozóknak. Nyilván ők is átlátták a komoly - ha másmilyen nem, hát lelki hátrányát a hamvasztók lakott területen való elhelyezésének.
Ebben az utcábn élnek és tanulnak gyerekek is. Jól látja, hogy nem éppen idilli környezet sem a gyermekneveléshez, sem a nyugdíjas évek eltöltéséhez egy hamvasztó a környéken. Lelkileg IGEN, megrázó, hogy "abban az épületben, bár nem beszélünk róla, tudjuk mi történik", bár elfordulunk, ha jön AZ az autó, tudjuk, mit szállít.Szinte hallom a gúnyos, természetesen nem ezen a környéken lakók megjegyzését: "majd megszokják". Nos, lehet, hogy túl érzékeny lelkű vagyok, azokkal a lakókkal egyetemben, akiket szintén mélyen elkeserít maga az ötlet is.
De nem azért telepedtünk le férjemmel a kedves kisvárosnak tűnő Martonvásáron, hogy egyik évben a veszélyes hulladék lerakó gondolatát kelljen megszoknunk, majd a hamvasztót. A kamionparkolóról már említést sem téve. És mindezt azért, mert ez valójában ipari terület. Az persze a távolabban lakókat hidegen hagyja, hogy itt lakóházakban emberek élnek, és gyerekeket is nevelnek.

Végül elismerésemet és köszönetemet szeretném kifejezni, hogy annak ellenére, hogy magánemberként nem ért egyet a tiltakozással, képviselőként a tiltakozó lakosság mellé áll, és ténylegesen segíti őket.

Tisztelettel:
Máli Réka (Bajcsy-Zsilinszky utcai lakos)