Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Doram

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A december óta tartó HaHa elleni kormánypárti lejárató kampány engem személyesen nagy büszkeséggel tölt el, hiszen nem minden nap szemel ki a kormánypropaganda egy csapatnyi huszonéves diákot és szidja őket hónapokon át. A támadások színvonala nem túl magas (lásd:…..
Doram 2013.04.26 22:49:01
@Kedves Loránd x: Elnézést, hogy ilyen későn válaszolok.
Szerintem túl értékeled a rendszerváltáskori OV-t. Meggyőződésem, hogy akkor is csak a hatalom megszerzése volt a célja a kollégista baráti társaságnak. Például Nagy Imre (újra)temetésén elmondott beszédével azt a megállapodást rúgta fel, hogy senki nem használja fel egy nagy ember temetését szavazatok szerzésére. Nem tudom elhinni, hogy igazán hittek volna bármiben is, ha egy székházzal meg lehetett őket venni, maximum abban hittek, hogy liberális, fiatalos retorikával tudnak akkor és ott a legtöbbet elérni.
Természetesen nem látok a jövőbe, nem tudom, hogy mi lesz a HaHa-s srácokkal 10 év múlva. Azt valószínűnek (de nem rossznak) tartom, hogy lesznek akik politikával fognak foglalkozni. Lényegében más a HaHa, mint a Fidesz volt a rendszerváltáskor: a politikai pártok elsőszámú célja, hogy megszerezzék a politikai hatalmat (hogy aztán azt vlmire használják), ezért sem lesz a HaHa-ból sohasem párt, mert nekünk nem ez a célunk, mi egy érdekérvényesítő szervezet vagyunk.

Azt az állításod, hogy mi elszívjuk a levegőt a valódi civil szakemberektől nehéz értelmezni. Mi egy dolgot csinálunk, kimegyünk és felhívjuk a figyelmet a mi ügyeinkre (és különben nem csak a szűken minket érintőkre: lásd roma integráció kérdése), arról nem tehetünk, hogy ezt mások nem teszik meg! Szomorú, hogy ilyen szokatlanul hat ez a fajta érdekérvényesítés ebben az országban.
Ráadásul mi lépten-nyomon azt követeljük, hogy az oktatás reformját az érintettek (a szakemberek is idetartoznak) bevonásával hajtsák végre. Az valóban igaz, hogy mi nem vagyunk (még!) szakemberek, de hát ki volt az 20-on éves korában? Nem is állítottuk soha, hogy azok vagyunk, a követeléseink olyan minimumot jelentenek, amihez nem kell szakembernek lenni, hogy tudjuk, hogy helyesek (pl az egyetemi autonómia évszázados hagyománya, az oktatás jó befektetés, tehát ne vonjanak el tőle pénzt).
Az általad említett szakemberek (vagy bárki más akit tönkretesznek) miért nem tesznek valamit az ország és a maguk sorsának érdekében? Miért csak sápítoznak és blogolnak??? Erről mi tehetünk? Nem látod, hogy pont felrázni akarjuk őket? Jelmondatunk: Szerveződj! Nem kell hozzánk csatlakozni, még jobb is ha minden szakma, minden közösség kiáll magáért és öntudatosan politizál. Igen, ez valóban fiatalos lelkesedés, amit nem is szabad túlzásba vinni, de jelenleg sehol sem vagyunk ezen a téren, én csak azért tűnök radikálisnak, mert mindenki más mozdulatlan tetszhalott.
Az, hogy növelnénk a nem szavazók számát, sem igaz, hiszen folyamatosan azt hangoztatjuk, hogy az emberek igenis vegyenek részt a politikában és legyenek öntudatos állampolgárok (mi ezt már helyben az egyetemeken, gimikben is hangoztatjuk). Az tény, hogy nem foglalunk állást egyetlen párt mellett sem, de hiszen nem is ez a dolgunk, ez amúgy a HaHa végét is jelentené...
Amennyiben valóban nem hiszel a parlamentáris demokráciában az elszomorító, de ebből én csak azt tudom leszűrni, hogy inkább te vagy a naív, vagy tudatlan. Annak pont az a lényege, hogy szabadon azzá tehetik az állampolgárok amivé szeretnék (ellentétben bármiféle parancsuralmi rendszerrel), az más dolog, hogy milyen siralmasan működik jelenleg Magyarországon. Az pedig, hogy nem vagyunk hajlandóak belemászni a pártpolitika mocskába, nem jelenti azt, hogy nem politizálunk, csak éppen máshogy.
A "kormányzati lejárató kampányból" csak az marad ki, akit nem kell lejáratni, mert nem sok embert érdekel és sajnálom -nem helyes- de az általad említett példa nem fog ezreket az utcára vinni, amúgy a szakembereket is sorra járatják le, most éppen a MTA történettudományi osztályát teszik nevetségessé belülről. Az a helyzet, hogy még csak a tüntetéseinket és a "kiabálásunkat" hallották meg az emberek, ezért azt hiszik, hogy ennyi a HaHa, innen nézve valóban bosszantó lehet, hogy nagyobb média figyelmet kap, mint mások, de egy részről nem csak ennyi ez az egész (javaslom a szakmai anyagunkat), másrészről talán inkább egy-egy módszert illetve az elszántságot lenne érdemes eltanulni, mert ha ez tényleg emberek egzisztenciájáról, életéről szól, akkor tegyenek valamit!
Jó ideje nem kenyerem a pártpolitizálás, és nem is szívesen megyek bele ilyen témába, azonban az elmúlt időszak jobboldali támadásai kapcsán valamilyen szinten muszáj ezt megtennem, pusztán a múltam tényei miatt. Egyet azért mindenképpen szeretnék leszögezni már az elején:…..
Doram 2013.04.18 16:40:11
@Attitude Adjuster:
A HAHA a decemberi tüntetések előtt meghívást kapott (sok másik oktatáspolitikai szervezettel együtt) egy tárgyalásra az E2014-et, a tárgyalásról pedig felálltunk és elmentünk, NEM-et mondtunk nekik. Mi alakítani akarjuk a pártok programját, ezért tárgyalunk velük (a Fidesszel is akarunk tárgyalni), azt viszont soha nem fogjuk hagyni, hogy ők alakítsanak minket.
Az eszközeink valóban újszerűek, de elegünk lett az eddigi civil eszközökből amik láthatóan semmit sem érnek, mint pl. hogy minden évszakban elmenjünk egy köztérre végighallgassunk pár beszédet és hazamenjünk... Mi ennél többet csinálunk és úgy tűnik, hogy ezzel többre is megyünk.