Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kiskorúbézoltán

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tüzérség, a csataterek királynője, amióta a XIV. század közepén először hallatta hangját a harcmezőn, fokozatosan egyre nagyobb szerepet töltött be. Mire beköszöntött a XIX. század, Napóleon, az egykori tüzértiszt, olyan tökélyre fejlesztette, alkalmazását, hogy a puszta tűzereje…..
Az őrezredek, vagy eredeti nevükön wachregiment-ek az NDK Nemzeti Néphadseregének és az Állambiztonsági Minisztérium csapatainak érdekes színfoltjai voltak. A feladatuk közé tartozott díszelgés emlékműveknél és idegen államok vezetőinek fogadásakor. Ezen ezredek látták el az…..
kiskorúbézoltán 2013.04.21 21:08:41
@HPetyo: Gondoltam erre én is, de szerintem ilyen célra pont a 85-ös az ideálisabb. Az 52-es egyszerűen túl nagy - mondjuk úgy - járulékos károkat okoz. A 85-ös egyszerűbb, harmad, negyedannyi tömegű, van éjjellátója. Mindent tud szinte amit az 52-es csak kevesebb pusztítást okoz.
Szerintem egyszerűen a helyi tüzér főnökség keze lehet inkább a dologban. Rendszerinte elég tábori túlsúly van a tüzér pk-ságokon, a táboriak viszont semmibe se nézik a páncéltörőket. Így ha csere van akkor igyekeznek táborira váltani mert az az "igazi".
Persze ez teljesen hasraütés, csak egy szinte lábakon se álló feltételezés.