Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csillag Tamas

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Combat Gear Blog ÖTE 2014.02.26 08:00:00
Jelenleg Magyarországon három féle tűzoltó szervezet típust különböztetünk meg. Az állami tűzoltóságok amiket hivatásos tűzoltóparancsnokságoknak neveznek, a létesítményi tűzoltóságot és az Önkéntes Tűzoltó Egyesületet. Az Önkéntes Tűzoltó Egyesületeket további…..
Csillag Tamas 2014.02.26 21:52:31
@Légionnaire: Nem értek egyet veled, mert mindkettő - önként vállalt feladat - fontos. A Zugló ÖTE teljes neve, Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Ami annyit jelent, hogy a polgárőrszervezetből "nőtte" ki magát és vált önálló egységgé (de jogilag a Zuglói Polgárőség része).
Csillag Tamas 2014.02.26 22:05:00
@auer: A felvetésed jogos. Miért? Azért, mert többen úgy gondoltuk, hogy szeretnénk a polgárőrségen kívül más feladatot is elvállalni. Ez, egy ÖTE létrehozásával tudott megvalósulni.
Mivel a szándék megvolt és a jogszabályok is lehetővé tették e szervezet megalakítását, valamint hivatalos részről is megkaptuk a támogatást, így megalakulhatott a Zugló ÖTE.
2007. óta működik a szervezetünk, melynek tagjai közül többen a hivatásos tűzoltósághoz mentek dolgozni és ezt a hivatást választották.
Ha ezek a srácok nem ismerték volna meg ezt a szakmát önkéntesként, mert a lakókörnyezetükben nincs ÖTE, akkor ennyivel kevesebb embert "fertőz" meg ez a hivatás. Ezenkívül a hivatásos tűzoltóknak a vállukról levehetjük azokat a rutinfeladatok terheit, amelyeket mi is meg tudunk oldani - önálló beavatkozói minősítésünk birtokában.