Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ggg777

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A nemzetpolitika aktuális kérdései címmel tart előadást Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt elnöke január 16-án, szerdán este 18 órától a kolozsvári Minerva-ház Cs. Gyímesi Éva termében. (Jókai /Napoca utca 16 szám). Az eseményre a Kós Károly Akadémia…..
ggg777 2013.04.15 18:38:53
@Landauer Szilárd:
Szia Szilárd.
Képzeld én is Magyar vagyok. Itt születtem meg és itt kaptam állampolgárságot - keresztényként (nem mintha akarmit is számítana ez).
Felhívnám a megtisztelő figyelmedet, hogy a fenti tényekhez nekem beleszólásom nem volt "ezt dobta a gép"
Tehát nekem a magyarság - ami körülvesz engem és amibe beleszülettem.
Neked ez a nép felajánlotta a választási lehetőséget ezzel bizonyítva, hogy téged és minden erdélyit testvérének tart -
Nagyon sajnálom hogy csak egy Kárpátia koncertig jutottál el, talán egy kicsit utazgatnod kellet volna Magyarországon és megismerkedni az emberekkel és a számodra immáron ismeretlen kialakult kultúrával.

Amiket fentebb leírtál .. én személy szerint sosem állítottam és rajtam kívül még sok millió Magyar nem állítja. Én Dunántúlon, olyan helyen lakom ahol 20m lefúrás után "kristálytiszta" víz jön a földből.

Szeretek magyar lenni, viszont nem szeretem ha általánosítanak. (ahogy te írtál az pont azt a szélsőséget tükrözi amivel szemben ellenvetésed volt).
Velem személy szerint és még sok-sok millió emberrel Magyarországon nem is beszélgettél. (de véleményed már van)

Te egy Kárpátia koncertből általánosítod nyilvánosan a Magyar emberek ez egy kicsit szerintem sántít és kikérem személy szerint magamnak.

A többi Magyar nevében nem beszélhetek ezt a hibát nem követem (mint te)
- Ha itt tartok akkor már ne is haragudj a személyeskedésért, de hogy képzelted te azt, hogy Erdély nevében írod meg ezt a hozzászólást, otthon hogy nézel a szemébe a többi embernek.
Milyen utat nem követ Erdély?
idéznélek: "rájövünk csalódtunk" - na ez az ami nem keresztényi és semmilyen vallás nem tanítja szerintem, ez álnokság és áskálódás.

Én személy szerint szívesen látok minden Erdélyit és eszembe sem jut a hova-születése miatt megkülönböztetni Őt. A hozzászólásod alapján pontosan te skatulyáztad be az összes Magyart.

Nincs jogod azoknak az embereknek a nevében írni akik úgy döntöttek, hogy felveszik a Magyar állampolgárságot (mert azért elég sokan vannak).

Én személy szerint viszont neked nem adnék szavazójogot ebben az országban a hozzászólásod alapján.

Nekem úgy néz ki a dolog (lehet ezt rosszul látom), hogy az erdélyi emberek bizonyos százaléka autonómiát akar és bizonyos százaléka Magyarországhoz tartozna szívesebben.
Ezzel nincs is baj ez egy népcsoport döntése (én úgy érzem hogy Magyarország jelen helyzetben is segíti az Erdélyi népet abban hogy legyen lehetőségük dönteni) - ez egy nagy ajándék amit te lehet nem fogsz fel, és ezt a Magyar emberektől is kapod mert akár jobb vagy bal oldali párt visz hozzátok ki tőkét az mind a Magyar emberek pénzéből van, és tekintheted adománynak is és a Magyarok szívesen adnak mint látod, de szerintem aki autonómiát akar az ne Magyar támogatással akarja azt, abban az emberben legyen annyi, hogy ne Magyarországon szerezze meg a tőkét hozzá az az ember ne kaphasson szavazójogot Magyarországon - mert az nem fair.

Érdekes jelenség egyébként ez a szélsőjobbos Erdélyi gondolkodás ami Magyar embergyűlölő már találkoztam egy ilyen hozzászólással, egy másik szakmai nem politikai fórumon.

-"Nem házasodnak nem csinálnak gyereket"
Basszus de gondolkodnak és ha nem is házasok szeretik egymást..
A szaporulat a legősibb és a legprimitívebb túlélési forma egy baktérium is képes rá. Ha körülnéznél a világban talán észrevennéd hogy a fejlett országokban megállt a népszaporulat, jó lenne talán ha egy kicsit globálisabban is gondolkodnál nem csak az orrod elejéig néznél. Jó lenne ha tudnád az elmúlt 45 évben az emberiség létszáma megkétszereződött.
És ahol nagy a népsűrűség ott bizony nyomor van barátom- India Kína az utóbbiról el ne hidd hogy jóllétben élnek az emberek.

Tehát a kérdéseim hozzád:

Mi az hogy egy nép? definiálnád nekem mit értesz ez alatt?

"Veletek ha beszélget az ember"
Hány magyar állampolgárral beszéltél életedben?

"Egy fogyó nép pökhendi felfuvalkodottsága."
Itt mire gondoltál a fogyó népet sértésnek kell venni?
Tehát ha nem szaporodik hatványozottan egy népcsoport az a te szemedben alávaló vagy mi?

"Az a nép, amely nem képes beismerni a hibáit és állandóan másokra mutogat, elveszi magától a gyógyulás lehetőségét"
Nem gondolod hogy egy kicsit fasiszta dolog egy népről egyesszám első személyben beszélni és azt felelősségre vonni?
Ez kihez szól hozzám nem az biztos mert én nap mint szembesülök a hibámmal és korrigálom is azokat (legalábbis megpróbálom)
Nem gondolod hogy a hozzászólásoddal pont te mutogatsz másokra?

Tehát az üzenetem neked, ez nem egy nép üzenete hanem a személyes üzenetem.
Gyere vissza nézz körül ismerkedj (ha ideiglenesen is de próbálj egy kicsit asszimilálódni).
Az itt élő embereket tekintsd embertársaidnak, olyan ebereknek akik arra szavaztak, hogy te kaphass állampolgárságot náluk és tették ezt úgy hogy téged nem is ismernek. Érted?
- ismeretlenül megbíztam benned mikor szavaztam te meg a fentieket írod rólam többesszámban ismeretlenül, érzed a fájdalmam és a zavartságom?