Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Reka Troppmair

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A blog indulása óta már sokszor elmondtam, hogy szeretnék mindenféle véleménynek helyet adni, így azoknak is, akik a maradás, vagy (mint ebben az esetben) a hazaköltözés mellett érvelnek. Finoman szólva is túlzás lenne azt állítani, hogy Nyba írásának minden részével…..
Reka Troppmair 2013.04.15 13:59:20
@ NIKI LAURA 2013.04.15. 08:57:01
Nagyon nem életszagú, amit írsz. Tudom, mert nekem is van tanyám. Sőt egy 300 fős alföldi faluban nöttem fel, középiskolába a közeli kisvárosba jártam 6 évig, egyetemre pedig Budapestre szintén 6 évig. Ezen időtartamok kellően hosszúak ahhoz, hogy belelássak mind a 3 életmód előnyeibe, hátrányaiba. Már két éve Ausztria nyugatibb felében élek. Most hazajöttem, hosszabb időt töltöttem itthon és őszintén kerestem itthon, TANYÁN lehetőséget. Felnőtt fejjel, reálisan.
Az én kis 300 fős falvacskámról beszélnék. Ami itt van a kevés „módos” gazdálkodók (Lindab bekerülés szintjén lévő) köreiben az:
1. kb 20 év munka van benne, hogy így kialakult.
2. mostanra egy kisméretű, nem túl veszélyes maffiává nőtte ki magát ez a közösség. Nem viccelek. Ide, ha valaki most próbál bekerülni: nem lesz képes. Amiatt elsősorban, h nincs szabad föld. Rokonoknak persze más. És akkor is, ha van nagy tőkéd. Akkor számítasz valahova. De csak addig míg a pénzed tart.
Szóval azt gondolom, ha egyáltalán valós személy vagy, és nem provokátor. Akkor minden valószínűség szerint beleszülettél, abba, amibe. Vagy Te magad kezdted el építeni 20 évvel ezelőtt, vagy valaki más Neked. TSZ felszámolásokkor szabadrablás volt, vagy Te, vagy a rokonod kapott az alkalmon akkoriban. Ami persze nem baj, leleményesnek kell lenni. Gondolom, keményen dolgozol benne. És megkeresel minden kiskaput, csalsz és átversz embereket, államot. Nálunk divat volt az idős egyedülállókkal „eltartási szerződést” kötni, és bedugni a szocotthonba őket. Így jutottak földhöz, sokhoz. Ahhoz meg járnak az állami támogatások szépen. Kellő nagyságú földterületből már lehet „okosan” gazdálkodni. Ebből vannak a polgármester szférájának újépítésű házaik, de nem akármilyen. Ebből utaznak Kanadába, USA-ba. Mondanom sem kell, nem sokat kapáltak érte. Ha Te is hasonlókat engedhetsz meg magadnak, másképp nem is csinálhatod. Mert lehetetlen, képtelenség. Ez így működik. Nem is tehetsz másképp, ha benne vagy egy ilyen körben, egy hasonló zárt közösségben. Ez lenne a nagy mutatvány, amit utánad kellene csinálni? Van, akinek van GYOMRA és LEHETŐSÉGE az ilyesmihez, van, akinek nincs. Mindkettőre szükség van.
Akinek nincs, az elmegy.
De azért nekem erőteljes a gyanúm, hogy nem valós személy vagy.