Regisztráció Blogot indítok
Adatok
foon

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határok. Útlevél nélkül is átlépjük őket nap, mint nap. Van, hogy akarjuk, van, hogy nem. A multis pozíció elvárásaiban szinte kódolva van a "Világ megváltása" legalább egyszer a héten. A jelentkezés során majdnem mindenki megvallja, hogy szeretne egy változatos munkahelyet, de…..
foon 2013.04.15 12:33:45
Én is hoznám a saját kis történetem! Több mint 6 éve kezdtem egy multi gyárában dolgozni betanított munkásként. Első évben felismerték a bennem rejlő lehetőséget a külföldi vezetők és csoportvezető lettem. Ennek 5 éve. Szeretem a munkám,de már nagyon unom! Néha kicsit embert próbáló de most nagyon jó kis csapatot tudok irányítani! Szépen jönnek az eredmények és a cég szervezetlensége ellenére is legyőzzük a problémákat!
A következő lépcsőfok a műszakvezetőség lenne,de a kezdő műszakvezetői fizetés a cégnél kevesebb br.20.000.- forinttal mint amit jelenleg keresek.. A fizetésre nem panaszkodom a környéken kevés jobban fizető helyet találnék és amikor elkezdtem itt dolgozni még ezt is meg kellett becsülnöm! Az évek múlásával a külföldi tulajdonú cégben jó magyaros "haver,koma,jóbarát" viszonyok alakultak ki. Van egy részleg ahol 8 műszakvezetőből 5 a vezetőség pajtija,és ebből 3 akit nem is értünk mi keresnivalója van ott... Huszonéves fiatalok akik a reggel 6 órási kezdésnél 5-4szer elalszanak,elkésnek,délutános héten elkésnek ,mert abban a hitben vannak,hogy éjszakára kellett volna menni stb... És műszakvezetőkről beszélünk... A részleg magyar részlegvezetője a napokban talált be minket egy általa frappánsnak vélt mondókával ami a köveztkező: "Nincs rossz gépkezelő,csak lusta csoportvezető. Nincs lusta csoportvezető csak rossz műszakvezető. De rossz műszakvezető nincs ,mert azokat én választottam ki..." Ergo ha hülye a műszakvezető akkor is neked kell elvinned a balhét.. Összegezve előrelépés nincs ,ha van is pénzben rosszabbul járok. Addig meg ha van rajtad sapka azért ha nincs azért...
A "váltanom kell" érzés már bennem van régóta..
Mi a véleményetek?
foon 2013.04.16 22:25:45
@Gyulimali
- volt egy beszélgetés amin elhangzott,hogy idén induló új gyáregységbe lesz átvezényelve a jelenlegi műszakvezető,és én vagyok kijelölve helyette. De ígérgetésre már nem adok..
- jelenleg is napi két órát utazok a munkahelyemre,de közeli lakásban nem gondolkodom. A környéken kevés a lehetőség.. Olyan meg nagyon ritka amivel tudnám tartani ezt az életszínvonalat. Nem látok bele annyira a jövedelmekbe,de hasonló pozíciókban sok helyen sokkal többet keresnek. De soknak az a lényeg,hogy utolsónak érjen be és elsőnek ki.. Máshol is a vezetők pillanatnyi kedve szerint kell alakulni? Ami 5 évig jó volt úgy ahogy van azt két nap alatt változtasd meg?
- Szamárlétra,jó kérdés. Itt azt látom,hogy ha közel van valaki a főnök cipzárjához,akkor kőműves végzettséggel szellemi állományba kerülhet... Van egy középfokú nyelvvizsgám, sajnos a 3 félév után abba kellett hagynom a főiskolát anyagi okok miatt,gazdász lettem volna vállalat irányítás szakon. A munkahelyen azt a választ kaptam,hogy nem áll érdekükben támogatni a tanulásomat,mert mindenféle végzettségű embert megkapnak a piacról...
Nálunk se iskola,se gyakorlati tapasztalat nem dominál. 25 éves fiatalok irányítanak érettségivel 40 főket. Vezetőképzés körülbelül évente egy nap. De csodálkoznak ha problémák vannak..
Azzal viaskodom magamban,hogy vajon ha átmennék egy másik céghez ott mi működne másképpen?!
Itt nem fogok meggazdagodni,de nem is halok éhen. Bár vannak érdekes dolgok a fizetésekkel. A magyar HR gyengeségét kihasználva mindenféle utazási és lakhatási támogatást megigényelnek akik 50-kmnél messzebbről jöttek (sok a borsodi,szabolcsi). Erre egy példa,hogy operátorom volt egy srác,kinevezték csoportvezetőnek és most 70.000.- többet keres mint én.. Nem sajnálom a 9 Ft/km tőle de akkor ne évente kétszer menjen haza ha már minden hétvégére megigényli,a cégnek az sem tűnik fel,hogy megigényli az úti költséget de az idő alatt benn volt túlórázni...
Sajnos én is svájci frank hitel áldozat vagyok,de már az utolsó éven belül vagyok. Lejárat után be kellene fejeznem a főiskolát,lehet arra meg pont jó lenne egy bejáratott munkahely,ahol minden nap háború,de már láttunk karón varjút :)