Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alex Stahl

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! A hevítésnek van egy másik formája is, amit desztillációnak, magyarul lepárlásnak neveznek. A lepárlás igazából történhet bárhogy. Egy a lényeg: a vízzel annyi hőt kell közölni - hevíteni -, hogy a folyékony…..
Alex Stahl 2013.04.13 12:55:55
Üdv,

nem tudom a címed ezért ide írok. Ha tudsz németül nézz be hozzám ha van időd:
www.nietzscheszarathustra.wordpress.com
Azért némi türelemre és tiszteletre a szellemi dolgok iránt szükség lesz, de pont ezért írok épp neked.
A "megismerés" is egy nő, mint a természet, a férfiakat szereti. A második bejegyzésben megpróbálom a laikusoknak is elmagyarázni, miért lenne ma mindenki a megismerés emberévé aki eddig katona volt. Bármilyen kérdésedre szívesen válaszolok; egyszerűen meguntam már hogy a valamirevaló férfiak rá sem hederítenek a legférfiasabb dolgokra.

Üdvözlettel
Alexander Stahl
Alex Stahl 2013.05.01 21:47:42
A német nyelv a leggyermekibb nyelv. A gondolkodás szó a gondból, a denken a hálából (danken) származik. Itt egy világ dől el. A büszke szó a bűzből. - Semmi sem gyökeredzik mélyebben a testben mint a nyelv ilyen ősszavai. A magyaroknak valóban gond is a gondolkodás. Csak gyorsan túlesni rajta aztán jöhet a pálinka. Egy zsidó megváltás egy magyarhoz képest (zsidó nőt ajánlok nektek házasodásra...). A magyar egyedül akkor szép ha vitéz.

Németország nem az én vidékem, a németeket tönkretette a sör meg a kereszténység. De a nyelvükön beszél Zarathustra, és nem véletlenül. Nietzsche is félig lengyel volt azonban, és kell is ez a középkelet európai nyers vitézség - ha nem is elég.

Én egyes egyedül neked írtam, senki másnak. Semmiféle közösség honfitársiasság nem érdekel. A falka a múlté, nemcsak a nyáj. Hogy magyar vagy az hátrány, de van benned katona és gyermek. Nem is kell más. Szerezd be az Így szólt Zarathustrát és olvass bele az első részbe: megérted miért gúnyollak üresfejűként és elszégyelled magad, hogy a világ végére készülés volt a legtöbb amit tettél. (A fordításért nem állok jót, olyan pl nincs hogy "embert felülmúló ember". Kell az a német, no.)

De kérném is külön hogy töröld le legalább ezt meg az előző kommentem mert ezeket csak privátban engedem meg magamnak, nem vagyok kommentfalon őrjöngő típus. Nem nagy hálóval merítek, az ilyen aranyhalakat akarom kifogni a megismerésnek mint te. Vagy csak bronz...? Kiderül ha felfénylik benned valami Zarathustra szavaira vagy nem. Ja igen: persze kizárólag hegyekben olvasandó, és ne akard egyetlen sorát sem azon nyomban megérteni. Légy vitéz, ne újságolvasó. Hasonló praktikus tanácsokról szól a blogom.

Ha a Zarathustra (csak az első rész!) után is érdekel a dolog (illetve a laikusoknak szóló neurológiai leírásnak el tudom küldeni a magyar változatát): m.alexander.stahl kukac gmail.com

Ez egy kicsit hosszú lett. Minden jót, én nem hagyok fel a reményemmel benned,
Alex Stahl