Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Grossglockner

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Őszinte Ingatlanos!   Vettünk egy családi házat egy Pest megyei városban, de nem a fővárosban, szerintem ennyi adat elég is így általánosságban. Úgy gondoltuk, hogy sínen van az üzlet, amit le is papíroztunk ügyvéddel annak rendje és módja szerint, majd megdöbbenve tapasztaltuk, hogy jött…..
Grossglockner 2017.04.18 20:41:14
Inytv. 26. § (2) szerint a jogi képviselet kötelező az adásvételiknél, Inytv. 52. § (3): A döntést a jogi képviselővel eljáró ügyfél részére a jogi képviselője útján kell kézbesíteni. Ket. 40. § (7) Ha az ügyfélnek képviselője van, az iratokat a hatóság a képviselő részére küldi meg.
Ha az első fokú hatóság nem az ügyvédnek küldi meg a hiánypótlási felhívást (végzés), az a jogszabály megsértése. Ha ilyen esetből pl. elutasítás lesz, a Ket. 79. (4) és (5) bek.-re való hivatkozással lehet fellebbezni, a másodfok új eljárásra utasítja az elsőfokot.
Szóval kamuszagú az iromány eleje.
Más. Irtózatos trógerek az ügyvédek/bijtárok/aszisztensek (tisztelet a kivételnek, van azért mintadarab is szerencsére), mert rengeteg adásvételi van ami tele van hiányossággal. Mindössze kb. tucatnyi dolog meglétére kellene figyelni, és nincs galiba. Aki már az ezredik adásvételit csinálja vagy csináltatja a "melósával", ugyan nézze már át, hogy megvan-e az a pár dolog. 5 perc az egész. Az ügyintéző ugyanúgy átnézni az irpdában, és azokat a pontokat ellenőrzi, amiket a jogszabály előír. A pontokba szedés és a kivastagított kiemelés rengeteget számít.
Inyvhr. 71. § világosan kimondja, hogy kell a másolatra is szárazbélyegző. Inytv. 32. § (4) bek. az ellenjegyzés csak úgy érvényes, ha van szárazbélyegző.
Inytv. 26. § (6) bek a kérelem mellé 2 eredeti és egy másolat okirat kell. Adásvételinél az egyik eredeti a NAV-nak megy, a másik a földhivatalnál marad.
Grossglockner 2017.04.20 00:08:31
@prolee: mindkét oldalnak vannak hiányosságai. Ettől függetlenül az ingatlan-nyilvántartás egy regisztratív hatóság, ha jó a kérelem, a megkeresés a szerződés stb., akkor bejegyzik/feljegyzik/törlik/átvezetik/változtatják.
Úgy gondolom, ha valaki ügyvédnek áll, és adásvételekkel is foglalkozik, legyen tisztába a Ket., Inytv., Inyvhr., Díjtv., és a Ptk. rá vonatkozó paragrafusaival, hiszen azért 1-2%-ot elkérni egy adásvételiért, ami soXor sz@r, az kemény.
Tisztelt Őszinte Ingatlanos! Panelt akarunk venni, mert elég jó befektetés lehet, közel van az egyik nagy főiskola. Nem akarunk sokat vacakolni az adásvételivel, de semmi esetre sem akarunk felületesen eljárni - gondoltuk, amikor készülődtünk az egyezségre. Átnéztük a papírt, amikor elénk tette a…..
Grossglockner 2017.02.09 17:13:39
Ingatlan-nyilvántartási szakügyintézőként amire mi kifejezetten figyelünk a tulajdonjog bejegyzésnél, hogy a szerződésben az eladó és vevő minden adata, név, szül.név, szül.hely, anyja neve, és személyi szám. Lakcímet is ide írják.Nyilatkozni kell az állampolgárságról a feleknek. A bejegyzésnél bekerül a jogcím(vétel, adásvétel stb), az új tulajdonos, a megvett tulajdoni hányad és az utalás, akitől vette. Az ingatlan-nyilvántartás nyilvános és közhiteles. Az ügyvéd a Takarnet rendszerből lekéri a tulajdoni lapot, előző nap, vagy a földhivatalból(aminek már más a neve) kérik ki, itt csak hiteleset adnak ki. Rejtett végrehajtási jog, vagy árverés vagy jelzálog úgyis minden kiderül róla. Kifejezetten érdemes leellenőrizni a teljeskörű ügyvédi ellenjegyzést, mely a szerződés végén az aláírásoknál van. Ellenjegyzem szó lehet kizárólag ( ellenjegyeztem szó használata a bejegyzés elutasítását jeleni.) Ott legyen JÓL rányomva a szárazbélyégző. Ennek megléte csak az ellenjegyzésnél kötelező a többi oldalon nem, de a másolati példányon is ott kell legyen. Kell az ügyvéd aláírása, keltezés helye és ideje, és a bélyegzője a székhelyével. Így teljeskörű. Minden írásos oldal alján szignózni kell minden ügyfélnek és ügyvédnek is. Meghatalmazás csakis úgy fogadható el, hogy ha teljeskörűen tartalmazza ugyanazokat az okirati kellékeket, mint az alap szerződés. Adásvételnél pl teljeskörű ügyvédi ellenjegyzés kötelező. Ha nem jó, ezt lehet hiánypótoltatni, ha a szerződésből kimarad valami pl.személyi szám vagy a száraz bélyegző az ellenjegyzésnél, az elutasítás, és az elutasítás feljegyzésre kerül 30napra a tullap 3. Részére. Érdemesebb várni picit ilyenkor majd újra beadni a kijavított adásvételit. Feltétlenül kell a bejegyzési engedély, mely feltétlen és visszavonhatatlan. Ha kérik az eljárás függőben tartásátakkor külön adják be, addig az ügyvédnél letétbe kerül. 17es módosítás, hogy a függőben tartásról nem küld a hivatal értesítést már. Az ingatlanos része a cikknek kb. megfelelő.
A napfény és a vízpart nyári élvezete után ősszel sokan szeretünk olyan úti célt választani, ahol a természetet és a kultúrát együtt tudjuk megcsodálni. Erre nagyszerű lehetőséget ad egy-egy kastélylátogatás, ahol számtalan történelmi és kulturális érdekességet is megismerhetünk, a kastélyokat…..
Ha egy baráti társalgás kezd ellaposodni, csak dobd be a "bio" témát és garantáltan felpezsdül a hangulat! Jó eséllyel összeveszik pár ember és lesz legalább kettő, akit utána nem lehet ugyanarra a bulira meghívni. :) Na azért ennyire persze nem durva a helyzet, de az biztos, hogy…..
Grossglockner 2015.05.01 20:59:44
Évekig dolgoztam egy német bio-zöldség termesztő családnál kb. 1,3 ha területen (üvegház, fólia, szabadföld). Van rálátásom a dolgokra, a nagykertől egészen a piac eladásig, az ültetéstől a betakarításig. Mivel korlátlanul fogyaszthattam mindent, ami a piacunkon volt(saját, nem saját, bio, nem bio) így azt tudom mondani, hogy a minőségi osztályokat figyelembevéve a bio élelmiszerek abszolút nem szenvednek semmi hátrányt a hagyományos termesztésbeliekkel szemben. Külsőre ugyan olyanok. A piacon egyszerűen nem engedhető meg az, hogy akármilyen zöldséget kipakoljunk, van szelektálás. Ízre messzemenően jobban teljesítenek a hagyományosnál. Hihetetlen különbségek vannak a vizzel és tápanyagokkal, kemikáliákkal agyonpumpált íztelen paradicsom és a megfelelően termesztett bioparadicsom között. Sajnos az ember a piacon nem tud kóstolgatni, így a vásárlás ezen szempontból eléggé lutri. Paradicsom és eper ami kettőnél hatalmas különbségek fedezhetők fel. Fontos megjegyeznem, hogy a német bio eprek legtöbbször csapnivalók voltak a hagyományos termesztéstechnológiával termesztettekhez képest. Az okot nem tudom, de millió kóstolgatás során ez fogalmazódott meg bennem. Az epret érésgyorsítóval kezelik kint a földön, elképzelhető, hogy mást is keverhetnek bele az ízvilág fokozása érdekében. Röviden kitérve a károsítókra, igazából nem jelent leküzdhetetlen akadályt, sőt okosan csinálva nem jelentenek gondot. A fő károsítók(Németoraszágban) a fehérlégy káposztaféléken, üvegházi tetvek babon!!!, uborkán, paradicsomon, padlizsánon, aztán ha sokan vannak akkor mindenen megjelennek. Hagymalégy(hálós védekezés). Üvegházba ne teleltessük kedvenc növénykéinket mert a tetvek is szépen áttelelnek rajtuk(eper, rózse meg mindenféle) tetvek ellen NeemAzal-T/S-el érdemes és hatékony védekezni, még a gradáció előtt. Összefoglalva, relatíve könnyű bioárut termeszteni, csak több odafigyelés és törődés szükséges, és a kétkezi munkát sem szabad elhanyagolni. Tápanyagvisszapótlás a lehetőségekhez képest szerves trágya legyen, szarvasmarha vagy ló, ősszel.
Magyarország egyik legszűkebb természetes sikátorában a vuki is bánatosan szűkölne. Vasas-szakadék, Cseresznyés-árok, Napóleon kalapja, Dömör-kapu: a Kőhegy és környékének kincsei. 80 éves évfordulót tartott a napokban az egyik kedvenc helyem, a Kőhegyi menedékház, az egyik legnépszerűbb és…..
TComment Akik mögött soha! 2013.06.26 12:13:03
Van egy toplistám, akiknek még a közeléből is menekülök. Lehet, hogy ez a hosszú élet titka? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Grossglockner 2013.06.26 20:36:11
Jó a cikk, de én rendesen csak pár típust ismerek. Osztrák-német autópályákon az egyik legveszélytelenebb a román-bolgár kisbusz, meg van tömve, és külsőben halad 90-100-al. A hiedelemmel ellentétben alig van valami komolyabb kocsi pl. az osztrák A1-esen vagy több német pályán, hegyekben vannak a kombik és a kisautók. Komolyabb gépek Garmisch-München között akadnak. Ezen a szakaszon megesik, hogy a külsőben 90-100 az átlagtempó, míg a belsőben óra szerint 170-180(feeling és veszély). Így a belsőbe bemenni lehetetlen, ha kijössz, vissza nem mész egy darabig. Jelentős állománya él német területen az alfahímeknek, akik 160-nál is 5 méterre megközelítenek. Messziről felismerhetőek, vagy Audi, vagy BMW lesz az ekövető.

2 év alatt kb. 10ezer km-t vezettem csak német pályán, de egy darab 300-al szakító vadálalttal sem találkoztam. Pedig a 92-esen aztán lehetne gyilkolni, majdnem végig korlátlan.

Bizony vége azoknak az időknek, mikor lehetett tolni a gépnek, Bajoroknál orrba-szájba dugók vannak. A 30 km-es kocsisor nem megy nagy számba.

Anyit tudok még hozzátenni, hogy errefele kevés az idióta meglátásom szerint. Nyugodtan lehet haladni mind osztrák mind német területen. 1 fontos szabály, hogy a nagymenőket a 3 tonnás SUV-okkal el kell engedni, mert úgy járhatunk, mint a szegény Fiatos család a szlovák X5-el. És még meg is ússza. De ha valakit provokálunk, ne csodálkozzunk...
Grossglockner 2013.06.26 21:16:20
@válasszmásikat:

Áh, a magyarok mind ésszel(sebességügyileg) közlekednek osztrák-német pályákon, viszont!!! Majdnem mindengyiknek letört az indexkarja. Ez külön megfigyelésem eredménye. Komolyan mondom, egyszer a 700km-es Német-Mo. szakaszon számolni fogom, h sávváltásnál hányan nem indexelnek a magyar rendszámos autók küzül. Az egyik legveszélyesebb, mert kivágnak a belsőbe minden jel nélkül, és az ember nem tudja, mit is akarnak, melyik sávba, mikor. Legtöbb baleset talán pont ebből a kiszámíthatatlanságból, és a ráfutásból ered.