Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SeggMajom

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár hónapja a Design Terminál kibővült, vagy inkább átalakult és a földszinten a TERMINAL Étterem kapott helyet, ami nagyon izgalmas konyhát visz. Az izgalmasnál viszont nem arra kell gondolni, hogy hangzatos nevek, és kuriózum ételek kerülnek terítékre, hanem arra, hogy…..
Péter Galaxy S3 telefonja egy évig sem húzta ki, megrepedt a képernyője, aztán pár hónap múlva kimúlt. Decemberben bevitte a MediaMarktba, ahol egyáltalán nem volt hangulatuk szakvéleményt írni róla, sőt a telefont sem akarták visszaadni. Bemondásra előbb 20, majd 50 ezer forint…..
Naiv házibulizó három haverját hazadobta taxival, akik mind kifizették a részüket. Amikor már csak ő volt a kocsiban, egy jelenet kimaradhatott, mert a végén arra eszmélt, hogy 27,5 kilométert autózott, ami 8250 forintba kerül. Természetesen a nyugtáról "leszakadt" a…..
István a Telekom Facebook oldalán panaszolt be egy tahó szervizpontot, ahonnan elhajtották 2 hetes iPhone 5 telefonjának képernyőhibájájával. Egy Apple-üzletben kiderítették, hogy gyári a repedés, de ők sajnos nem cserélhetik, csak a Telekom: "Kedves" Telekom! Mivel eddig minden…..
Nehéz mit mondani, amikor ma elfogadta az Országgyűlés a szabálysértési törvény módosítását, amely ismételten lehetővé teszi a hajléktalan emberek állami üldözését. Alkotmányos elvek és alapvető jogok semmibevételén keresztül vezetett az út azért, hogy állampolgárokat nem másért, hanem azért mert az…..
Levente eléggé la van törve, hogy a HTC mindenhol szénné ajnározott csúcstelefonjából neki pont egy olyan szerencsétlen pédány jutott, ami már 3 hónapja használhatatlan. Az akkumlátortöltési hiba után durván szétszedett készülékben a GPS romlott el: Előző levelemhez…..
Kiderült, hogy miért nem cserélnek mobiltelefont sehol szervizben: levonják az eladók fizetéséből, ha "mégsem indokolt" a csere. Így történhetett, hogy pl egy telefon besárgult, becsíkozódott kijelzője "a rendeltetésszerű használatot nem befolyásolja": Rólam elöljáróban…..
E heti Égéstér adásunk kommentposztja. Direktlink a letöltéshez. ..
Csak a szokásos szürkeimport-baszakodás a Samsungnál, akik működésképtelenre frissítették naiv ügyfél Ace telefonját. Aztán kiderült, hogy nem is garanciális, úgyhogy most elég rosszul van. Rám bízta, én ezekben jobban otthon vagyok, dolgoztam is már ilyen helyeken - éppen…..
SeggMajom 2013.06.13 14:21:06
Apple-t kell venni. Én hónapokig nézegettem az eladő Iphone 5-ösöket a hardverapro-n, egy csomó volt 150-160 000 Ft között. Direkt függetlent akartam, hogy legyen rá gari. Ne tudjátok meg hány átverős tróger telóját néztem meg, mire meguntam és 175 000 Ft-ot kicsengettem egy fickónak, aki Ausztriából, nagykerből hozza és ad számlát.

Jól döntöttam: kiesett elővételkor a kezemből és elment a fél kijelző. iStyle 1 nap alatt szó nélkül cserélte egy vadonat újra.

Megérte? Maximálisan, mert bár drágább volt a 150 000-es átverős modelleknél, de olcsóbb a hivatalos 210 000 Ft listaárnál.

Én csakis ettől a fickótól veszek azóta Apple cuccokat, és sajnálom azokat.

Egy példa az átverésre: hirdeti a csóka 165 000 Ft-ért a T-Mobilos garanciális Iphone 5-öt. Jó odabumlizok város másik felére, mert telefonban esküdözik a csóka, hogy ez full garanciális. Odaérek Mammutba picit előbb, és bemegyek egy T-Mobile boltba a biztonság kedvéért megkérdezni, hogy mikor tekintenek ők garisnak egy készüléket. Azt mondták, hogy csak és kizárólag akkor, ha megvan az eredeti számlája.

Jó megyek a csákóhoz a garanciálisnak mondott telóért. Azt mondja ez azért garanciális, mert ha beírja az Apple Support weoldalon az Serial Numbert, akkor az garanciálisnak mondja. Hát lófaszt! Nincs számlája, így nem garanciális, mert az iStyle és társai nem veszik be, mondván, hogy T-függő, a T pedig nem veszi be, mert nincs számlája.

Úgyhogy a tróger köcs jól megszivatott, de legalább most már tudom, hogy jó helyről vettem számlával, függetlenül, garival.

A másik story, meg amikor vettem egy Nokia készüléket még egy GSM garázsboltban nekem az első utam a hivatalos Nokia szervízbe vezetett, ott kinyitottam a telót a szerzvízes előtt és szemébe néztem és ezt mondtam: "Helló, ha ennnek most baja lenne, akkor bevennéd szervízbe?". Aszonta bevenné, és így megnyugodtam, hogy nem jártam úgy mint a cikkíró.

Dolgoztam már importőr cégnél és tudom mi van a háttérben. Ha az importőr, pl.: Samsung berendel 1 millió Ft értékben árút, akkor a gyártó ad neki kb. 0,5% kedvezményt a garanciális hibák intézésére, úgy általánosságban. Ez kb. fedezi is a behozott készlet hibáinak költségét. Viszont ha valaki megveszi külföldön a készüléket, akkor annak javíttatása már nem fér bele az importőr 0,5% visszatérítési keretébe.

Amúgy erről mindig a tróger anyavállalat tehet, oldják meg, hogy világgaranciás legyen az a rohadt készülék és kellemes legyen a teljes birtoklási ügyfélélmény.
Időről időre érkeznek olyan levelek, történetek, amelyek kissé árnyalják a külföldi életről szóló képet. Zsófi mai írása is ilyen, ő Németországban találkozott olyan megalázó jelenségekkel, amilyenekkel szerinte Magyarországon egy külföldi nem szembesül. „Több…..