Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pilisiremete

12 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Bizonyára sokan és sokféleképpen leírták már ezt a sokszínű forgatagot amit Jemaa El Fna néven ismernek és amit mindig meg lehet találni Marrakesh-ben, hisz minden út odavezet (egy kis túlzással) ?! A nagy nyitott piactéren rengeteg árus, mutatványos, portékáját áruló kézműves,…..
antonhighlander Toubkal - 4167m 2018.11.22 23:15:17
Toubkal 4167m 2018november   Észak-Afrika legmagasabb hegye, Idraren Drare ahogy a helyiek mondják  vagy Mountains of Mountains ahogy az ügynökségek hirdetik…a hegyek hegye. Bár ez utóbbi talán kissé túlzó, főleg ha figyelembe vesszük hogy Afrikában ott van még a Kilimanjaro a maga 5895m-es…..
Az egyik legtipikusabb mindennapi tevékenység Marokkóban az alkudozás. Elkerülhetetlen..napjában többször is, úton útfélen. Szinte nemzeti sport, elvárják és szeretik de elég időigényes tevékenység és megvan a maga rituáléja. Szóval: vegyünk egy tipikus terméket mondjuk az argán olajat. (persze…..
antonhighlander Dűne 2018.11.21 23:44:33
A sivatag... a homok.... a fűszer illata... Frank Herbert vagy Rejtő Jenő dűnéi ? Ki tudja..? a sivatag mindenkié... vagy aki megszerzi azé ? Gondolták ezt már sokféleképpen... muszlimok, keresztények, Arabok,  Franciák, berber őslakosok és gyütt-ment turisták is.... Egy biztos: egyszer ezt is…..
antonhighlander Afrika két arca 2018.11.20 01:05:47
Afrikának legalább két arca van ! Egy: amit mutat      Kettő: amilyennek azt Te látod! Mert minden valóságosnak tűnik, ugyanakkor meseszerű is egyszerre. Az pedig hogy Te a valóságot éled-e meg vagy a mesét tartod-e igaznak.... rajtad áll ! :-) A tény az, hogy Afrika hatalmas... a második…..
Van úgy, hogy eleged van a zajokból, a hangokból, az emberekből? A hírekből, információkból, melyek özönlenek mindenhonnan, a villogó neonokból, a siető, összemosódott masszává váló tömegből, a munkából, az autókból, még a családból is? Hogy nem nyújt vigaszt a kedvenc ételed, italod, könyved?…..
Pilisiremete.blog.hu Kor-l-átok 2016.03.08 20:09:31
Korlátok Az ember már egész kis korában találkozik korláttal. Idővel egyre több és több korláttal. Jobban kellene figyelnünk rájuk. Konkrétan, hogy ne legyenek. Az eredendő szabadságunkat korlátok közé szorítja az idő. De ez az idő viszonylagos. Nem kell…..
Megjegyzés: jobb ha szárad az akác pár hónapot mielőtt lekezeli az ember, különben bebarnul (a frissen kivágott )a belső nedvességtől !..
A legtöbb gondolatunk csak megbonyolítja az életünket. Megfigyeltétek már?   A reggeli felkelés után hajlamosak vagyunk az aznap teendőire gondolni. Megtervezzük, hogy miket kell csinálni: a kiválasztott ruha, az elkészített reggeli után sorra jönnek a gondolatok, hogy mi is a terv mára… Mi lesz a…..
Itt mutatom meg azokat a girbe-gurba akácokat, amelyek megérintenek, amelyeket kiválasztok, lehántolok, megcsiszolok és készítek belőlük valamit. Szeretem az akácokat és nagyon jó velük dolgozni. Szívesen építek belőlük játszóteret, kilátót, kuckót, várat, kerítést, könyvespolcot,…..
Az hogy idetaláltál már önmagában sem véletlen. Amiket itt olvasni fogsz, remélhetőleg segíteni fog Neked az életben. Hogy miben ? Lesz olyan, hogy : - elgondolkozol ( inspirál a gondolat, magadra ismersz, segít, tovább gondolod, elfogadod, elengeded) - mosolyogsz (tetszik a történet, vers,…..
Kedves Költők, kedves Olvasók! A valaha volt költőkre, és külön magyar költőinkre emlékezve köszöntelek a Költészet Napján ! Virtuális Költőversenyünkre 12-en neveztek, és 9 költő írt verset. Egyikük sem hivatásos, és van, aki nem is tudott sok időt rá szánni: sokfelé élő, sokféle életmódot…..