Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Boolean

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Holtan találták vancouveri hotelszobájában Cory Monteith-et, a Glee - Sztárok leszünk című sorozat Finn című karakterét alakító kanadai színészt. 31 éves volt.  Monteith július 6-án vett ki egy szobát a Fairmont Pacific Rim hotelben többedmagával. Amikor helyi idő…..
Boolean 2013.07.18 07:46:26
Remélem soha nem jutunk el oda, hogy bárki akár még csak füvet is vásárolhasson szabadon. Ismerem - itt is olvasni - az érveket mellette, ami főként abból áll, hogy így is, úgy is hozzájut. Ez valóban így van, de a társadalom nem asszisztál mellé és bólogat, hogy ez így rendben van. Mégpedig azért mert nincs rendben. Akik azzal érvelnek, hogy aki akarja nyugodtan tegye tönkre magát, elfelejtik, hogy nem csak magát hanem a szeretteit is tönkreteszi. Ha esetleg épp anyagilag nem is, érzelmileg nagyon megviseli a családot, és a barátokat is ha valaki így félre siklik.

Akik pedig az alkohol legalitásával érvelnek, azok meg azon gondolkozzanak el, hogy igen valóban az is legális talán nem is "jobb" mint a fű, talán még többet is árt. Ez mind igaz is lehet. Az alkohol egy társadalmilag legalizált drog, és nézzetek körbe csak a közeletekben biztosan találtok egy-két családot amit tönkretesz/tett. Ennek fényében pedig a mellett pártoskodtok, hogy legyen még egy (két...) ilyen drog az életünkbe, mert az olyan marha jó.

A droggal kapcsolatban inkább azon kellene változtatni, hogy a szülőket megfelelően és folyamatosan tájékoztatni, hogy mik a jelei, tünetei a drog fogyasztásnak, hogy mik az első szociális torzulások amik megjelennek egy drogozó életvitelében. Milyen szerek vannak és hogyan ismerhetők fel. Én úgy látom ebben hatalmas hiányosságok vannak, inkább csak a fiatal szülők tudnak ezekről valamennyit, de ne felejtsük, hogy a drogok fejlődése nem áll meg, és ha egy fiatal szülő, saját vagy környezeti tapasztalatból, még most jól informáltnak is minősül néhány év alatt ez elhalványul.

A másik pedig, hogy már fiatal korban tájékoztatni kell a gyerekeket a veszélyről, és ami még fontosabb, pontosan tudatni velük kihez fordulhatnak, ha úgy érzik bajban vannak. Kamasz korban úgyis pont nem érdekli őket mi egészséges, vagy mi nem, de legyen a fejükben az infó, hogy kit hívhat ha baj van, kihez fordulhat anonim módon, úgy hogy ne kelljen félnie jogi retorzióktól.