Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EarlD

0 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pontmaxtól kaptuk az alábbi segélykiáltást, aki az állatkert lakójaként (nem úúúgy) nem tudja feldolgozni az ott tespedő dilettanizmust. Az írás kicsit rendhagyó, hisz nem elsősorban az oldal hibáira, hiányosságaira világít rá, (nem is kell rávilágítani, mert az egész maga…..
EarlD 2008.05.13 23:11:37
p: senki nem az állatok szájától akarja itt elvenni a falatot. A honlap szar. Manapság pedig illik megbecsülni az internet által biztosított nyilvánosságot is, nem leszarom alapon kitenni akármit. Ha érdekelne a fővárosi állatkert, és ezt találnám róla a neten, lehet, hogy el sem mennék. Hozzá tartozik "az imidzshez" a weboldal is, ugyanúgy, ahogy a jegykezelő néni köpenye, vagy hogy mennyire koszos a látogatói rész bizonyos ketrecek előtt. Amíg csak ennyire futja, addig inkább ki sem kell tenni semmit, mert csak rontja az amúgy is szánalmas összképet. Minden ilyen meglátszik az állatkerti látogatószámon, ami ugye eléggé fontos tényező.

Ha mindenáron honlap kell, akkor becsüljétek már meg annyira az általatok annyira szeretett állatkertet, hogy nem ezt nyomjátok a nagyvilág pofájába, nem ezzel égetitek magatokat!

Mellesleg kurva érdekes, hogy amikor erről az oldalról feszegeted a témát, akkor rögtön milliókba kerül szerinted egy honlap, rögtön felértékelődik, hogy milyen sok munka, idő és pénz lehet mindez. Aztán mikor odáig jut a dolog, akkor tízezerért sokalljátok a szomszéd pistikét is, akkor érdekes módon már nem is annyira bonyolult, minden hülye összekalapálja pár óra alatt, stb, stb... Inkább ne menjünk bele. Egy fővárosi állatkert szintű intézménynél pedig egy értelmes honlap ára bármikor kipattintható, ezt sosem fogod bemagyarázni, hogy ne lenne rá pénz. Csakhát nem akarásnak nyögés a vége, ahogy tudjuk... Ha ezt nem tudod, akkor vagy mégsem vagy annyira tűzközelben, vagy hülyére akarsz minket venni. Remélem, az előbbi!
Adott egy kétdiplomás, meglett tanárember, aki fiatalok százait indította el az informatikai pályán, és adott az ő honlapja, amit akár az egyik első éves tanítványa is készíthetett volna. estol nevű kedves olvasónk a következő, aki szerkeszteni szeretné a blogot társiban, meg…..
EarlD 2008.05.04 01:37:39
" ... Szvsz. a sznobizmus netovábbja ez a blog. Annyira tipikusan magyar hozzáállás, fikázzunk szét mindent, ami nem az Elvárás szerint készült. Az, pedig, hogy az Index nyitólapjára ilyen baromságok kerülnek fel, egyenesen bicskanyitogató."

Az index eleve szar (szvsz), de aki ilyen szavakkal operál, hogy bicskanyitogató, az egyenesen bicskanyitogató!

Amúgy meg jóval többet árt az, amikor minden ilyenre buksit simogatunk, és bólogatunk, hogy jól van, semmi baj, aranyos. Hajlamosak vagyunk ebben az országban a hülyeséget és tudatlanságot akkor is messzemenőkig tolerálni, amikor az már kárt okoz. Ez a nagy öntudat, igazságérzet, a mások melletti kiállás valahogy misztikus módon meg pont akkor nem működik, amikor tényleg kellene.

De oké, legyen mindenkinek szabadon bármit csinálni, hagyjuk rá, hiszen jószándékú, emberből van, hibázhat, és egyébként is. Nem kell belerúgni, nem kell lefikázni, jó. Maradjunk a 10M birka országa, ahol nincs igényesség, nincs színvonal, nincs minőség, nincs elvárás. Ellébecolunk ilyen szar kis honlapokkal ugyanúgy, ahogy más területen a szar fúrófejjel, a szar üléshuzattal, a szar minőségű élelmiszerekkel, és a szar politikusokkal. Lapogatjuk egymás vállát, semmi baj, minden rendben. Mindenkinek joga van mindenhez, tök rendesek és toleránsak vagyunk.

De akkor nem szeretnék több követelőzést sem hallani, semmivel kapcsolatban! Ha a te pénztárcádra megy, akkor ne fröcsögj, hanem hagyd rá! Ha átbasznak vmivel a boltban, akkor is csak bólogass, hogy jól van, semmi baj! Ha a szemedbe hazudnak, toleráld és mosolyogj hozzá! Ha meglopnak, legyints! Ne fikázd XY-t sem, ha lop az államkasszából! Mér'?! Ő is biztos tök jóindulatú, meg rendes arc egyébként, mos' mér' kell bántani?!

Na, szóval nem igazán érzem az egyensúlyt. Szerintem inkább ez jellemző Mo-ra: a következetlenség és az igénytelenség. Amúgy teljesen hidegen hagy, hogy ennek milyen történelmi okai vannak, nem fogom tolerálni az igénytelenséget meg a butaságot, ameddig tudom, hogy ugyanaz az ember másnap, egy másik helyen a hátamba szúrja a kést, mert akkor meg már úgy fogja érezni, hogy neki ez jár!

Nem hiszem, hogy bárkinek is szabadkoznia kéne most itt amiatt, hogy kimondja a véleményét, ha valami szerinte szar. Már nem abban a világban élünk, ahol félni kell, hogy megáll a nagy fekete Volga a ház előtt... Akit meg itt lefikáznak, az máshol mást fikáz le, nagy ügy. Aki kurvának áll, ne csodálkozzon, hogy basszák. Ragozzam-e? :)
Ez olyan, minthogy általában jogai azok mindenkinek vannak, csak épp kötelessége nincs senkinek. A kötelességek nem csak a jogszabályokról szólnak. Van ilyen, hogy társadalmi felelősség, értékrend, erkölcs, önmagunkra való igényesség, stb, stb... Ha igényem nincs, elvárásaim se legyenek!

Nah. Sört.
EarlD 2008.05.18 11:29:22
Webszemét A kolléga üzen 2008.05.07 12:01:00
A csapatmunka egyik legfontosabb eleme a hatékony kommunikáció. Egy webszerkesztő csapat esetén is igaz ez az állítás, és milyen praktikus hogy ebben az esetben kéznél van egy praktikus eszköz amelyet minden munkatárs elér - nevezetesen az épp fejlesztés alatt álló projekt amely…..
EarlD 2008.05.13 22:38:12
A www.sonyszerviz.hu weboldal jóvoltából ismét szembesülhettem azzal, hogy mekkora pancser vagyok sok, a témában járatosabb, tudatos netezővel együtt, amiért a Firefoxot tekintem a "ultimate" böngészőnek. Ez a vacak róka ugyanis nem képes az ominózus weboldalon található…..
EarlD 2008.05.08 18:24:55
Andrei: az is lehet. Sőt, ahogy most látom, ennél a konkrét sonyszervizes példánál biztos. Én korábban olyan domaineknél tapasztaltam ezt, amiknél igazából nem lett volna értelme "ellopni" a www előtag nélküli címet, mert túl jelentéktelenek voltak, nulla forgalommal, stb. Bár ugyanannál az egyébként nagy, országosan szolgáltató cégnél végignéztem egy ügyfelem révén egy elég csúnya domain ügyet, ahol simán csúszópénzért "elveszett" egy regisztrációs igény egy komoly domain-nél, ezáltal előnyhöz és domain-hez juttatva a konkurens céget. Ööö...
De ez a módszer annyira szánalmas és kisstílű... :/
Webszemét Fel! Támadunk! 2008.04.17 19:51:49
Nem, nem és nem. Semmi dögszag, semmi bloghalál. Nyugalom! Kicsit felgyülemlettek a dolgok, a webszemetes komoly vállalozónak állt, hamarosan elkezdi saját web-birodalmát építgetni egy pompás webáruház formájában, és ez, valamint a további ezer váratlan dolog, egészen a…..
Utolsó "ki mit keres" cikkünk óta újabb ezernyi keresőszó jelent meg a statisztikai oldalainkon. Ismét nem kellett csalódnunk, azt hiszem az utóbbi idők legjobb keresési opcióit sikerült elkövetniük a kedves guglizóknak. Kellemes csemegézést. Az "ősi…..
Múltkori felhívásomra, miszerint várom a kreatív, webszemét takarítók jelentkezését kis cikkekkel, elkezdtek csörgedezni az első írások. (gyerünk, gyerünk, ne csak linket, írjatok cikket szépen!! :) ) János a SPAR weboldalát tűzte elsőként tüskés botjára, ami…..
Webszemét Re: Logólopás 2008.04.18 20:39:30
Mint arról a szünet előtti utolsó cikkünkben beszámoltunk, az állás.ma tervezésekor minimális képzelőerőt se volt képes magába erőltetni a dizájner, és egy régi jól bevált logót lopizott el. Kenyéradói, ahogy rájöttek a turpisságra, a grafikust levágták, mint az újévi…..
A BKV Figyelőtől kaptuk az alábbi képet, amin az Állás.ma bannere látható az iwiwen. A banner, és egyébként az oldal is abból a szempontból érdekes csupán, hogy szánalmas módon arra tellett csak az illetékestől, hogy egy létező szimbólumot használjon fel, sajátként,…..
Basszus, annyi levelet kapok centrum ügyben, hogy hihetetlen...Eddig hárman jelentették fel, lassan írnom kell egy sablon mélt, amiben benne van a post linkje, amiben tárgyalom a Centrum parkoló társaság botrányos, már-már közveszélyes honlapját. Charybdis nevű kedves kommentelőnk…..
Webszemét Versenykiírás!!! 2008.01.24 18:07:00
Osztatlan sikert, és érdeklődést eredményezett a minap közölt post , amiben annak lehetőségét vetettem fel, mi lenne, ha csinálnánk egy jó kis versenyt. Hosszasan elemeztem a kommenteket, a felvetett szoftverhasználati javaslatokat. A sokféle ötletből végül azt a…..
Feledik születésnapjához közeleg a webszemét.blog.hu, ebből az alkalomból (is) lenne egy remek pályázati lehetőség. Valaki felvetette a napokban, hogy 10 éves szoftverrel lehet-e csinálni ma is kurrens weboldalt, és ha igen, akkor milyet. Mivel ez egy rendkívül nyitott…..
Megint összegyűlt egy rakás weboldal, ami mellett nem mehetek el szó nélkül, ám ahhoz kevesek, hogy egész, önálló postot kapjanak. Jó nézelődést:) Egyúttal kérek mindenkit, küldjön anyagot. Még mindig. Na íme:Nincs is jobb dolog onlájnba le, majd feltekerni egy guriga…..
EarlD 2008.01.21 09:08:03
Érdekes ez a dizájner, nemcsak azért, mert nem ért hozzá, mégis pénzért árulja a nemtudását. Hanem mert a nemtudását még ilyen fennhéjázó stílusban is árulja: "...olvassa végig még párszor honlapom oldalait, mert nem értette meg a sikeres webjelenlét lényegét. Csak akkor tudok sikeres honlapot készíteni Önnek, ha marketing tanácsaim megfogadja."

Tehát nemcsak webdesigner, de még marketinges is. Holott már az első pillantás is elég a honlapjára ahhoz, hogy kiderüljön: kibaszottul fingja nincs egyikről sem. Mégis honnan a ************ ***** *****ból veszi a bátorságot?!

Innentől kezdve vált számomra gyanússá a dolog, ezért elkezdtem megnézni az oldalát elejétől a végéig, és nem is csalódtam, a tárhelye a silihost-nál van. A silihost-ba is belefutottam már többször, ők hasonló fennhéjázó stílusban adják elő a szaktudásukat, tárhelyet, autorespondert, de főleg marketing tanácsokat. Rengeteg embert behülyítenek ezekkel az ócska, marketingtudásnak álcázott orbitális baromságokkal.

Van marketing hírlevelük is, amit egyik ügyfelem révén volt szerencsém olvasgatni egy ideig (nem tudtam, mitől hülyült meg egyik napról a másikra, és ő megmutatta nekem a frankót, hogy honnan is meríti a mérhetetlen észt). Voltak korábban, talán még most is, ezek a honlapok, hogyaszongya: "Szeretne ön milliomos lenni? Szeretne otthon a karosszékből milliókat keresni? Csak itt, csak most, elárulom a titkot! Legyen 1 nap alatt milliomos, csak az én tanácsaimat kell megfogadnia!" Ezek a hírlevelek kb. ugyanezt tartalmazzák, az ilyen marketingfaszságos oldalakon/könyvekben fellelhető ökörségeket, valamint röhejes közhelyeket puffogtatnak. Ugyanazzal az arcba belemászós, megkérdőjelezhetetlen stílusban. És sok olyan "üzleti fogást" is rádumálnak ezekre a szerencsétlen flótásokra, amik egyébként morálisan nem elfogadhatóak. Kb. a "taposs el mindenkit, kényszerítsd erőszakkal a vásárlóidat, csak a profit számít, bármi áron, baszd át őket ezzel és ezzel a trükkel", kicsit lájtosabb verzióban.

Ha valaki ellenszegül, akkor az lúzer. De még van esélye: "bízz bennünk, fogjuk a kezedet" (ez kurvanagy), de ha bármit el akarsz érni, csak általunk tudod majd. Azonnal hagyd ott a mostani tárhelyedet, a mostani designeredet, fejlesztődet, tanácsadódat. Csak mi tudjuk a frankót.

Ezekből a kamu-marketing gyorstalpalókból is nagyon sok van már sajnos, de az általuk kitanított webdizájnerekből, webáruház üzemeltetőkből és marketing-szakemberekből is. Fent említett dizájner szintén erre példa. Majdnem azt is mondhatnánk, hogy sok ember hirtelen elkezd pénzt keresni, mindenki jól jár, mindenki boldog. Csakhogy: ezek nem szakemberek, valójában semmihez nem értenek, amivel itt foglalkoznak. A "termék" pedig, amit iszonyat agresszíven rátukmálnak csomó emberre, egy nagy rakás szar. Mert nem szaktudás, munkaterület vagy kereslet alapján elkészült termékhez keresnek célpiacot és vásárlókat. Maga a "termék" is úgy jön létre, hogy valamit el kéne adni, mindegy mit, bármit, bárkinek. És ezzel végülis átbasszák a vásárlókat, olyasmit (valójában a konkrét semmit) adnak el nekik, amire egyáltalán nincs szükségük. De ha lenne is, nem ilyen minőségben és formában. Mondjuk erre amúgy is rengeteg példa van az életünkben, de nem tartom szerencsésnek, hogy ugyanez külön elterjedjen még ebben az alpári, gagyinger stílusban is.

És még jó ideig nem lesz vége, sajnos. Egyre csak szaporodnak az ilyen semmirekellő hülyék. A gyors felfutás után sztem másfél év, és a legtöbbje belebukik a kis internetes bizniszébe. És megy vissza bolti eladónak, műkörmösnek, gépkezelőnek, áruszállítónak. Következő héten pedig hagyja magát átbaszni, és megvesz vmi használhatatlan, értéktelen szart egy másiktól, aki éppen akkor tanulta ki 2 hét alatt a webdesignerséget és a marketing szakmát, egy hírlevélből. Vak vezet világtalant.
EarlD 2008.01.21 16:17:56
tomi: Ehem... angolul is ronda! :))) Kíváncsi lennék amúgy, minden oldalon ezek a "Minden jog fenntartva" és "All rights reserved"-ek vajon mire vonatkoznak? Azonkívül, hogy rutinból írja oda, mert máshol is szokták...

Mária: az szopó, de tényleg ennyire gecik tudnak lenni? Ilyen esetben meg kell tenni a megfelelő ellenlépést. Már amennyiben lehet, pl. bizonyítható az összefüggés az adott illetővel, vagy valami.

Ezekkel az ál-marketinges cégekkel kapcsolatban eddig a legdurvább az volt, amikor egyik ügyfelemet felhívták, hogy márpedig szar a honlapja. Kérdi miért? Erre átküldtek neki mailben egy összegzést, hogy miért. Valamilyen linkellenőrző program által gyártott log volt; a következő derült ki belőle: leszedték a főoldalt (save as...) lokálba, és ott ráengedték a programot, ami kiírt egy csomó üzenetet, hogy pl. localhost/oldal.php?id=n+1 akármi nem működik. Ezen kívül taglalták, hogy még azért szar az oldal, mert engedélyezve vannak rajta a javascript-ek. Ööö.... a weboldalon....engedélyezve vannak.... ????? :DDDDD

Na mindegy, a lényeg, hogy a világon semmi értelme nem volt az egésznek. A következő lépés az volt, hogy azonnal bontson szerződést velem, mert csak úgy érhet el bármit az üzletben, ha velük leszerződik - fogják majd a kezét, LOL -, az ő szakemberük pedig valami free template-ből (bevallottan) csinál egy új weboldalt, ők pedig megmarketingezik jól, aztán csak dől a lé vég nélkül.

Az ilyen alattomos, hátulról befikázást különösen utálom, amikor először megpróbálják lehúzni a cuccot, aztán _természetesen_ ők jópénzért jobban tudják majd. De még ha nem ennyire dilettáns módon csinálnák... (egyébként el lettek hajtva a g-be, nyilván)
Döntsön a nép! Felvetődött az egyik kommentben, miért nem új ablakban jelennek meg a blogban szereplő hivatkozások. Őszintés szólva többször gondoltam már erre, viszont tudom, hogy sokan, köztük én is, blokkolják a megjelenő ablakokat, ezért úgy érzem az a helyes út, ha a…..
EarlD 2008.01.21 09:57:39
Tévedés: IE-t tessék újra felfedezni, beállítani, és kihasználni.

Egyébként Before-ral értek egyet, a linkek megnyitása legyen logikus. Nekem az logikus, ha külső link új ablakban vagy új tabban nyílik meg. Azt amúgy is mindenki saját magának állítja be vagy alakítja ki, hogy ezeket hogyan kezeli aztán, akár a linkekről, akár az ablakokról van szó. Én is beállítottam magamnak, de már csak miután halálra idegelt korábban egy oldal, amit sajnos gyakran olvastam, de ilyen szempontból el volt kúrva.

A középső gomb nem mindenkinek nyomható, van akinél simán csak scrolloz. Amúgy nem csak böngészőtől, de beállítástól is függ, hogy a duplakattintásos megnyitás kinél működik, kinél nem. De nem szeretek én sem külön control-t vagy shift-et nyomkodni, vagy jobbgombozni és helyi menüből új lapra megnyitni, stb, stb... Az lenne jó, ha a hagyományos sima kattintásra nagyjából minden ésszerűen működne.

A túl sok ablak/lap megnyitása macerás, vagy átláthatatlan - ez sztem nem kifogás. Akinek túl sok ablak van egyszerre megnyitva, és már nem látja át, annál nem a linkek kódolása a hibás, ott általában valami más az, ami nem stimmel. Értem ez alatt felhasználói szokások, figyelmetlenség, rossz beidegződés, szimpla hülyeség, akármi. Ezeknél a linkek target beállítása nem oszt nem szoroz, a negyvenedik word, huszadik blogoldal, 6 külön zenelejátszó, 129 MSN csetablak, 4 függetlenül futó torrent kliens, és 3000 megnyitott warez oldal (+40 millió popup) után ne nyavajogjon senki, hogy egy cikkből egy link új ablakot nyit meg. Persze eltúloztam, de lényeg a lényeg. :) Bár sajnos ismerek ilyen felhasználót. :/
Landolt a postaládában egy igazi GIGALOL kategóriás ajánlás. Az oldalt megtekintése csak erős idegzetűeknek ajánlott, az ott található gif parádé, és az olvasás közben felmerülő kérdések özöne komoly traumát okozhat, az ezen traumák gyógykezelésére költött forintokat…..
Dexternek köszönhetően az utóbbi idők legdurvább animgifjét  láthatjátok. A Rockcity rádió honlapján látható ez a szimpatikus úr, aki a szexuális perverziók legújabb, legextrémebb változatával állt elő, mikoris orálisan kényszerít egy mikrofont, miközben szabad…..
Idei első professzionális webdizájnerünkről számolhatunk be most. Igaz, stílusát tekintve a minimalista, funkcionalista irányzatba sorolnám, ami önmagában még nem lenne baj ami ebben a formában szörnyű, de legalább nem bántja az ember szemét az összhatás. Nem is…..
EarlD 2008.01.14 02:45:05
Hát jó, de a MS-on akkor is sokminden múlott. Nyilván sokan szeretnének most majd megkövezni, de én szeretem a MS termékeket, és külön szeretem az Internet Explorer-t is. A 6-ost is szerettem. :) A W3C-t mondjuk úgy, hogy elfogadom alapnak, a békesség kedvéért, pedig van néhány hülye törekvésük, amivel nagyon nem tudok egyetérteni. De valamihez alkalmazkodni kell, és viszonyítási pontnak vagy kiindulási alapnak nagyon jó. Ha valamiben nem vagyok teljesen biztos, akkor a w3schools-on megnézem, és aszerint járok el: FF-ban így 99% jó lesz, az IE pedig sokkal többmindent képes "lenyelni", tehát abban is jó lesz.

A MS pedig megtehetett volna az elmúlt évek során néhány apró szívességet a felhasználóknak és a fejlesztőknek egyaránt:

- pl. kiállhatott volna a júzereiért, és elmondhatta volna, amit te írtál az előbb a CSS-sel kapcsolatban, stb, stb... Csak hogy valamennyire befogja legalább a FF-osok száját, és nekem, mint felhasználónak ne kelljen mindenfele szégyenkeznem az IE miatt. Szerintem hagyták elszaladni a lovat a másik táborral, és mosmár magyarán szólva baszhatják.

- csinálhattak volna egy stabilabb, normális böngészőt, ami jobban testreszabható és bővíthető (akár anélkül, hogy a Trident motoron egyébként változtattak volna). Volt, aki meg tudta csinálni, lásd Maxthon. A FF azért húzott annyira bele, mert gyors, stabil, biztonságos, és szartól a rakétáig mindenféle kiegészítő van hozzá, ráadásul jó kiegészítők. Menet közben azért a biztonság és a gyorsaság némileg cáfolódott (de legalábbis nem jobb az IE-nél). Dehát ahogy az előbb is mondtam, ez már késő bánat.

Mostmár így nagyon nehéz lesz visszaszerezni azt az óriási előnyt, ami pár éve megvolt nekik. Igaz, hogy a FF felhasználók aránya még mindig csak vmi 15% körül van, de ők annál hangosabbak, és a MS számára igen kínos fesztivált tudnak csinálni, ha arról van szó. Ráadásul nagyon sok közöttük az "öntudatos" fiatal, akik jelentős vásárlóerőt is képviselnek.
Webszemét Sufni dizájn tanfolyam 2007.12.08 12:42:00
Hogyan legyünk webdizájnerek?Néhány jótanács olyanoknak, akik láttak már fotosoppot, és gyorsan sok pénz akarnak keresni. Előszöris keressünk egy open-liszenszes (szabadon felhasználható) websablont. Ha nem találunk, az aproneten vehetünk egy ötösért 10.000 darabot.…..
EarlD 2008.01.12 22:34:38
TheElf: "Eddig nem sok olyan kis projectet láttam amit ne kellett volna egyeztetéssel kezdeni. Más kérdés, hogy igazán kis projektek esetén az egyes munkafázisok kevésbé különülnek el." - ez igaz, de korábban pont te érveltél amellett, hogy az ügyfél igenis kapja meg, amit akar. Akár a gagyit is, ha ő arra vágyik, és ha az adott célpiacon az a megfelelő. Na, ilyenből szokott lenni az a fajta, aki nem tudja, hogy mit akar, nem tudja, hogy miért kell neki honlap, és sok esetben nincs is mit feltenni egy ilyen honlapra. Mert mondjuk a tevékenysége és az ő megrendelői olyanok, akik biztos, hogy nem a neten fognak rátalálni. Ráadásul az egész cégéről nem lehet fél oldalnál többet írni, szinte tevékenysége sincsen.
Valójában nincs szüksége honlapra, mert a bizniszét nem mozdítja elő. Bejön azzal, hogy a többi ilyen cégnek is van, neki is kell. Nem kell semmi extra, csak legyen. Ez esetben tényleg fölösleges külön konzultálni vele, erre ráadásul nem is mindegyik hajlandó, mert arra már nem ér rá (mondjuk úgy, hogy számára is érdektelen az egész). Megmondod az árat, rábólint, és megcsinálsz egy snassz mezei információs lapot, ő meg kifizeti, és kész. A webfejlesztőnek néhány év után már van akkora tapasztalata, hogy egy ilyen kisebb honlapot nem kell külön terveznie, főleg, ha tényleg nem számítanak a részletek. Csak úgy megcsinálja, és kész. A megrendelő meg azt kapja, amit kért. Meg amit érdemelt. Szerencsés esetben még így is jobb lesz a végtermék, mint az adott piacon a többi.
EarlD 2008.01.13 15:13:28
TheElf: Az utolsó bekezdésed nagyon jó, ezen eddig ilyen konkrétan még nem gondolkoztam, de nagyon is igaz. Nekik extra. Én azért úgy vagyok vele (már), hogy nem feltétlenül akarok meggyőzni bárkit is. Az utóbbi években csak azt láttam - az élet minden területén szintén -, hogy egyszerűen az embereknek nincs igénye a jobbra, szebbre, hatékonyabbra. Megelégszenek a szarral is. Hogy nem kizárólag óccsó és béna honlapokat gyártok, az csak azon múlik, hogy saját magammal szemben nem tudom megengedni. A megrendelőnek hótmindegy lenne pedig.

Ritka az olyan, aki épkézláb elképzelésekkel érkezik, és aki igen, azok közül is a túlnyomó többség csak okosnak akar látszani, pedig egyébként nem is tudja, miről beszél. Ezek persze nem is olyan volumenű munkák, ahol érdemes lenne hosszabban tárgyalni és meggyőzni az ügyfelet egy jobb megoldásról. De ha mindenáron nálam akarja elverni a pénzét, akkor megkapja a gagyi kis honlapját, és viríthatja az ismerőseinek. Pont olyat és annyit kap, mint amennyit fizet érte, és elégedetten fog távozni.

Csak azokkal beszélgetek el komolyabban, akiket emberileg érdemesnek találok rá. Lehet, hogy ez kicsit nagyképűen hangzik, de inkább azt akarom kifejezni vele, hogy van, aki igazán megérdemelné, hogy kapjon egy fasza webes jelenlétet, mert jó ember, és látom, hogy amúgy tisztességesen dolgozik a saját cégével, meg minden. De a műmájer, nagyonmenő, "én vagyok a mindent jobban tudok" kis suttyóval minek fárasszam magam külön? Hagyja itt a pénzt, vigye a kis honlapját, és kész. :) Sőt, az sem biztos, hogy elvállalom. Jártam már úgy, hogy egyrészt nagyon jól fizetett az ilyen, másrészt viszont idegileg kibírhatatlan volt az a fajta irritáló hülyeség, amivel bombázott hetente. És egy idő után nincs az a pénz, amiért hajlandó vagyok elviselni egy ilyen idegesítő barmot.
Szerencsére azért általában vannak normális, nagyobb munkák is, ahol valóban lehet gondolkozni, tervezni, együttműködni a megrendelővel, és esetleg még a szakértelmet is díjazza. Csak ez ritka.
Webszemét Kellemes Ünnepeket! 2007.12.19 13:07:12
Elérkezett a webszemét történetének első (és remélem még sok lesz) karácsonya. Lassan fél évesek vagyunk, közel 100 postra több mint ezer hozzászólással, és több 10 ezer olvasóval, beleértve a rengeteg visszatérőt, igazán sikeresnek értékelem az évet, és jövőre újult…..
EarlD 2007.12.19 19:59:12