Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ádám Pintér

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyjából nyílt titkok volt már eddig is, hogy a Microsoft január 21-edikén fogja megtenni a nagy bejelentést a Windows legújabb generációjáról. Nemrég Joe Belfiore tartott egy kisebb keynote-ot, hamarosan pedig a szerecsések minden korábbinál közelebbi pillantást vethetnek a…..
Ádám Pintér 2015.01.09 10:33:51
@norbert79: "Minek váltani? Én addig használok Windows 7-et, amíg rám nem rohad... Szerintem a Windows 8 vonalat simán kihagyom, sőt, lehet még a 10-et is. :-)"

@falomb: "Az MS-nek minden második OS jön össze."

@Jegkoko: "Egyébbként ez a minden második win jó duma nem tudom honnan indult el."

Hát pontosan innen indul, hogy néhány ember egyáltalán ki se próbálja az újdonságokat, mert állítólag van ilyen vele született különleges képessége, hogy ő bizony anélkül is mindent tud. Innen jött a szaracsempe is, meg hogy a WP állandóan lefagy, meg hogy a PS4 jobb, mint az XBox és még sorolhatnám...
WinMagazin Zoom. Újratöltve 2013.09.25 08:00:00
A Nokia bejelentette, hogy megkezdődött Magyarországon a Nokia Lumia 1020 készülék árusítása, amely új mércét állít fel az okostelefonok képalkotásában. A Nokia innovatív PureView technológiájának, a második generációs, 41 megapixeles érzékelőnek, a hat lencsés Carl Zeiss…..
Ádám Pintér 2013.09.25 16:43:15
@valaki23: T-nél!
És szerintem ez most az aktuális zászlóshajó, mégis sokkal olcsóbb mint az i-betűs.
Lassan mindenki megkapta, vagy a Nokia információi szerint szeptember végéig meg fogja kapni a GDR2-es illetve az Amber frissítést. A Nokia és a Microsoft kis üzletecskéje körül is kezdenek elcsitulni a hullámok, vagyis szépen, lassan mennie kell az életnek tovább. Ami ebben a…..
WinMagazin Xbox One: 11.22.13 2013.09.05 08:00:00
A Microsoft tegnap bejelentette, hogy november huszonkettedikén kezdik árusítani az Xbox One-t, amelyről közben kiderült, hogy az utolsó pillanatban még húznak egyet a processzorán. November huszonkettedike egy szép, késő őszi péntek lesz, sok baj nem lenne vele, csakhogy…..
Ádám Pintér 2013.09.05 11:00:05
@valaki23: Szerintem egy csomó embernek bejön, csak ha már valaki megszólal, annak legalább haternek kell lennie, mert így működik ez a zinternet. Egyébként szerintem se annyira rossz, mint ahogy egyes emberek lehúzzák. Mondjuk általában amikor én ilyen emberekkel elbeszélgetek, akkor én szoktam felvilágosítani őket, hogy egészen pontosan miről is beszélnek, mert az eléggé luxus, hogy tudja is mi az amit fikáz. Az ok, hogy nem vetem rá magam, egyrészt az, hogy a 360 is működik rendesen (pedig nem mai csirke), továbbá ezeket az új feature-öket nem tudom mennyire lehet majd kihasználni itthon...
Nos, hét ez a nap is elérkezett, hogy ezt roppant elmés viccet sikerült elsütnöm, megígérem, cserébe egy hétig kenyéren és vízen fogok böjtölni, bár úgy sem tartom be. Na de miről is van szó? Lényegében nem újdonság, mert ez eddig is egy lehetőség volt a Windows 8…..
Ádám Pintér 2013.07.04 11:38:43
Nah jólvan srácok közötök nincs az egészhez az a rossz hírem. A tombstoning a windows phone 7 óta egy működő cucc. Azlehet h azok, akik még életükben nem használtak wp-t, azok az életükre megesküdnek, hogy szar, de én még olyan panaszt nem hallottam wp felhasználótól, hogy elfogyott volna a RAM. Érdekes módon.

A tombstoningról pedig annyit h az ég adta világon semmi nem fut a háttérben, ugyanis deaktiválódik, ha utána folytatod akkor folytatod, ha deaktivált állapotban kinyírja az oprendszer (mert kell az erőforrás) akkor pedig el lehet menteni az állapotot, hogy a következő friss startkor ezt felhasználd. Alapból ilyen egyik programon sincs, ha a fejlesztő úgydönt, hogy leimplementálja, akkor lesz, de az sem erőforrásigényes, pl elmenteni, hogy az áruház app-ban a keresésnél voltál-e, és mit kerestél, vagy hol. Ha csak eldobja az állapotot, ha elmentteti a fejlesztővel, az nem foglal sok memóriát, háttértárat főleg nem, nem izzasztja a procit és nem meríti az akkumulátort. Aki ilyeneket hord össze, annak bizonyára köze nincs a dologhoz, csak szeret okosnak tűnni.

Az androidról meg annyit, hogy ott tényleg minden fut a háttérben. De miért is ne futna, ugyanis ott a Java gc-je, ami felszabadítja a helyet. Mondjuk cseszheti az ember, ha egy hello world 300 mega RAM-ot igényel java-ban, akkor tök mind1 a garbage collection. Persze azért van mindenkinek adroidos telefonja, mert az 1. olcsó, 2. menő. Ha nem futnának az appok a háttérben akkor a telefon még ugyanúgy lassú lenne, csak a küldönbség az lenne, hogy az ember nem tudná, hogy mitől.
Nemrégiben úgy alakult, hogy pár hónapra külföldre kellett utaznom dolgozni. Egy többnyire túl az Urál folyón elterülő, de önmagát jelentős részben európainak pozicionáló ország fővárosába. Más ország, más mobil szolgáltató, más Store. Így aztán egy időre…..
Egyes vélemények szerint a Windows Phone-os készülékeket nagyon nehéz egyedivé tenni, nem érdemes teljes termékpalettát építeni a platformra, 1-2 készülékkel a variációs lehetőségek végére érnek a gyártók. A Nokia ennek ellenére egy lapra tesz fel mindent, és a Microsoft…..
Ádám Pintér 2013.06.20 10:24:31
@vackor1: Van viber minden windows phone-ra, 7-re és 8-ra is, de ha olyan előfizetéses vagy hogy amúgy is vannak ingyen perceid, akkor inkább hívj. A Viber anno egy jó ötlet volt, amíg mindenki a telefonszámlán próbált meg spórolni, de bizonyos gyerekbetegségeket az első verziók óta megörökölt, pl ha nincs netközelben a hívott fél, akkor neked ugyanúgy kicsöng, stb stb. Persze pozitívum, hogy ingyenes, és reklámok sincsenek, ami sztem nem kis dolog. Ha van olyan előfizus csomag, hogy kapsz (neked elegendő mennyiségű) ingyen perceket, akkor azt ajánlanám, hogy nézz utána mennyivel lenne jobb a készülék ára úgy, de ha mindenképp csak a viber játszik, az is van.
Amikor megjelent a hívogatós viber wp-re én is tökre örültem neki, h ingyen hívom az androidos ismerőseimet (mondjuk nagyvonalúan úgy, hogy Európa 90%-át), de persze csak utána szóltak, hogy az sem fenékig tejfel...
WinMagazin Kell-e nekem WP8? 2013.04.09 08:00:00
A Microsoft 2010 őszén indította útjára a Windows Phone 7 elnevezésű mobil operációs rendszerét, ami a Windows Mobile után egy teljesen új irányt hozott. A WP7-et leginkább a teljesen újragondolt, eredetileg Metro, majd később Modern UI-ra keresztelt kezelőfelület és a…..
Ádám Pintér 2013.04.10 12:06:46
@Mitya Ivanov: Nekem volt tavaly egy 800-asom, de kéz alól vettem, és gyári hibás volt. Utána sikerült olcsóbban továbbadnom, és úgy voltam vele, hogy csak hűségnyilatkozattal veszek újat, mert manapság nélkülözhetetlen a gari. Vettem is egy 820-ast T-nél, mert akkoriban az volt az olcsóbbik. Amikor elkezdtem használni, durván kellemesen csalódtam, mert azt hittem, h kb ugyanazt fogja tudni, mint a 800, de a MicroSD támogatás, az hogy nem kell futtatni a háttérben a Skype-ot, hanem ha hívnak, majd ő elindítja (egyébként ez igaz a Viberre is...) a leszedhető hátlap olyan dolgok, hogy mostmár kb nem tudok nélkülük élni:)
A Zune-nal kapcsolatban meg annyit, hogy azóta is arról hallgatok zenét, mert annyira megtetszett, pedig előtte nem is ismertem. Szóval az nekem nem volt nagy érvágás.
Akkoriban azért elgondolkodtam a 920-on, de azóta rájöttem, hogy nem vagyok nagy fotós úgyse, szóval nem érte volna meg azt a bónusz 30 rongyot (nekem).
Ami egyedül hiányzik a WP8-ból, az a hívás/sms/adatszámoló app, de az is van elvileg, csak a T-nek kéne beleegyeznie.
Jah és van egy haverom, aki 800-ast vett, és néha előjön, hogy egy app nincs, vagy csak később jön ki 7-re, de ha nem vagy bigyófanatikus, akkor túl lehet élni.

Ami egyenlőre nincs széthasználva az appok által, az a Voice control. Utánanéztem a dolognak (programozó szemmel), ha ezt elkezdenék használni az appok, akkor nagyon durva lenne a WP8, cska még nem terjedt el. Ez nem olyan zárt, mint a Siri, hanem a központi hangfelismerőt tudja használni minden app, szóval ha azt okosítják, az összes app okosabb lesz. De mondom, erre még nem nagyon van példa.