Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zizolika

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  1967-ben Fort Ord-ban végzett szakasz...
zizolika 2021.01.18 07:09:14
@Papp Levente: 5,56×45 szerintem erre gondolt a szerző , csak gyorsan gépelhetett.
Folytatjuk az elkezdett beszélgetést Jasenszky Nándorral, a Terrorelhárítási Központ néhány hónapja kinevezett kommunikációs illetékesével (hivatalosan: a TEK Társadalmi Kapcsolatok Osztálya vezetőjével). Az első rész eddig úgy 17 ezer kattintást kapott, szóval nem tévedtem, amikor azt jósoltam,…..
zizolika 2017.06.19 21:36:42
@g.d: Hát barátom....gondolkodtam rajta, hogy egyáltalán válaszra méltassalak egy ilyen komment után....nem sokkal feljebb azt kértem, hogy ne legyen hitvallási vita, de arra nem számítottam, hogy észérvek helyett személyeskedni fog valaki...bár mire számítottam, mikor tök ismeretlenül lebalfaszozod 9mmPara-t, engem meg lehülyézel....
Na akkor nézzük használom-e a fejem....Mikor állt rendszerbe a Glock? 1982....tehát azóta lehetne arra hivatkozni, hogy ez a legjobb fegyver, mert mindig azonos a sütése, meg a többi blah, blah, blah.
Akkor nézzük tovább...Mindenki aki használja az eszét ezt választja....és ezt arra alapoztad, hogy most 2016-ban elnyert három nagyobb tendert. Navy Seal - 80'-as évek...mit is használt? Beretta 92F...utána Sig Sauer 226...utána-mellette...HK45C....tehát ez 30 év...előttem van a döntéshozó tábornoki kerekasztal, hogyaszongya:
-Uraim, ez most már teljességgel tűrhetetlen, évtizedek óta egy harcost nem sikerült kiképeznünk, aki tudott volna két egyeneset lőni, és ez mind a DA/SA miatt volt, tessék most már egy kicsit gondolkodni, használni az eszüket, a kurvaIStenit....
-ÚÚÚÚÚÚ bammeg tényleg, erre nem is gondoltunk...
-Akkor ez eldőlt, amíg világ a világ, innentől csak strikeres lesz, punktum...
A Sig leváltásnál tudod mi volt a fő érv? Méret, súly, ár. No comment.
Mint mondottam nem tudom ki vagy, de érzéseimre hagyatkozva nem voltál, vagy hivatásos, nem szolgáltál spec. alakulatnál, hovatovább nem voltál döntéshozó, nem vettél részt döntés előkészítésben. Mert ha részt vettél volna benne, tudnád, hogyan működik. Tiboru szerintem megerősít ebben, hogy katonáéknál is hasonlóan történt, történik mint BM-nél.
Nekem mindegyikben volt részem. Ha vetted volna a fáradtságot, és elolvastad volna a hozzászólásaimat, nagyjából képben lehetnél mit csináltam eddig, mert szivárogtattam már egy kevés infót.
Vissza kishazánkra, mégiscsak erről szólna a cikk. Anno amikor az USP, MP5 kerültek renderesítésre részt vettünk páran a döntés előkészítésben, tesztekben, mint lőkiképzők. A döntésben legnagyobb súllyal az RSZKK-n akkor ott tevékenykedő Varga Károly r.alezr. (olimpiai bajnok sportlövő), Simonyi Ottó r. alezr. (többszörös lövész világbajnok) véleménye nyomott. Gondolom ők is mindketten idióták.
A TEK-es beszerzésnél meg már leírtam, hogyan történt. Van egy több száz fős mintavételi halmaz, ami TÉNY....Te meg jössz egy ilyen légből kapott dumával, hogy mindenki ezt használja, aki használja az eszét.....Istenem bazdmeg.....
Na akkor még egy tény és be is fejeztem....mint írtam már ezt is, nem egyszer (10x) voltam kint USA-ban versenyezni... na már most, van egy tök jó dolog, mégpedig az, hogy a kinti kommandósok, L.A. SWAT, Federal Air Marshal, Nasa Swat stb. nem kell a közbeszerzésen kapott fegyvert használniuk, hanem olyat vehetnek amilyent akarnak...és képzeld el, ezek az idióták egytől egyik sig 226-ot, vagy az 1911 valamelyik clone-ját használják, és nem Glockot vagy strikerest, pedig megtehetnék, nemde?
Azért a végére ideszúrom, hogy nem a strikeres ellen vagyok, de már ezt is írtam, és elméletileg a mindig azonos reset miatt, könnyebb a lövőket megtanítani...elméletileg...de a gyakorlat mást mutat, ami tény és nem elmélet....és nem a todd jarretteket, hanem az átlag pl. rocsosokat...de ezt is már írtam....
Nem kell válaszoljál....részemről ennyi volt....nem kívánok leereszkedni a szintedre, mert legyőzöl a rutinoddal....Peace
Rendvédelmi, titkosszolgálati és katonai témákkal foglalkozó szakblogként a Lemil már eddig is többször érintette a terrorizmus és a terrorelhárítás különböző aspektusait. Mai, több szempontból is rendhagyó posztunk egy hosszú beszélgetés első részét tartalmazza (a másodikra még várnotok kell néhány…..
zizolika 2017.05.25 12:34:54
@zombigyilkos: "kéz a kézben" Ez jó volt :)))))))))))
Ne jegyezd meg, egyik sem létezik már, csak néhányunk emlékeiben, meg pár videón a youtube-on.
Amúgy lehet a TEK-et sem kell sokáig a fejedben tartanod, majd jövőre elválik. Kétségem sincs afelől, hogy ha más klientúra jön robbantják az egészet, mert lesz pár idióta tanácsadó, akik annyira fognak érteni hozzá, mint.....abba is hagyom, politika..
Pedig a koncepció szerintem kiváló, az időfaktor kiküszöbölve és a különböző vezetők habitusa, kivagyisága, nárcisztikus hajlamai kiküszöbölve. (Mint azt jól tudjuk régen nem volt felhőtlen, zökkenőmentes a társszervek együttműködésre való hajlama....mindegyik azt akarta megmutatni kiafaszagyerek...lett is belőle jópár sérüléssel, halállal végződő meló. Be is fejezem, mert nagyon belelendültem)
zizolika 2017.05.26 21:40:37
@Flankerr: Szerintem addig, amíg az életben nincsen benne az illető, el sem tudja képzelni miről beszélsz. Ezzel így voltam én is. Nagyjából voltak elképzeléseim, de az első felvezetésnél amikor 2k-val az R100 1 méterre jön mögötted, azért akkor átgondolod a történetet. De azt, hogy milyen tip. a gk., annak a fontosságát szerintem az szemléli a legjobban, amikor UFO-ban voltam egy 3 literes Q7-tel, és a harmadik kereszteződésben már nem értünk oda a főnök 4.2 A8-ához. Szóval kell a kraft, bárki bármit mond. És nem egyszeri alkalomra kell.
Combat Gear Blog Condor Summit 2014.10.27 08:00:00
A Soft shellel kapcsolatban az egyik érdekesség, hogy „Hard shelleekkel” összehasonlítva nehezebb, kevésbé véd, több helyet foglal, mégis kényelmesebb. A Soft shell alapvetően a dinamikus mozgásformákhoz lett kitalálva, mint egy olyan réteg, ami szél és eső álló, de jóval…..
zizolika 2014.12.16 11:06:20
Iparági forrásból úgy tudjuk, hogy a Pioneer Pictures nevű magyar koprodukciós cég és az angol Sky1 csatorna egy hete forgatja budapesti helyszíneken a Strike Back (itthon: Válaszcsapás) című tévésorozat negyedik évadát, ami szeptemberben kerülhet adásba. A stáb kedd…..
zizolika 2013.04.09 21:46:01
@...khm...: lehet, hogy Te sem lottel meg? Egy MP5SD van a leany kezeben, ami kb. akkorat rug hatra, mint egy legpuska :) kaliber szvsz 9mm. Engem inkabb a celzas aggaszt. Minek van rajta red dot vagy eotech, ha bele sem nez :D amugy tenyleg zsir sorozat, foleg, hogy nincsen 24 :( a laza fejlovest meg en kiviteleztem a varban :)