Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zephyr

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Álláshirdetések tucatjai kérik a kitűnő kommunikációs készséget, néha úgy érzem, hogy csak divatból, mert a hirdetők sem tudják pontosan megfogalmazni, mit is értenek ezalatt. Emellett a legtöbb álláspályázatban benne van hogy „kitűnő kommunikációs készséggel…..
zephyr 2014.01.16 20:30:30
@jobangel: "Igazad van, ha egy állásra sok a jelentkező, akkor egyet fognak felvenni, akármit is teszünk. De az az egy legalább te legyél, ha már úgy alakult, hogy állást keresel. Ehhez ismerni kell a döntési folyamatot, azt is, hogy mit kell csinálni, ha nincs olyan. Ezekre mindre van stratégia, és ez nem HR-tudomány, hanem álláskereső-tudomány."

Úgy érted, ismernem kéne a cég belső felvételi szabályait és folyamatait, amelyhez jelentkezek?

Megkérdezhetem, hogy az elmúlt 5 évben hányszor váltottál munkahelyet? Csak nem agykutatófizikusbiológuskémikus vagy, amiből egy van egész Magyarországon, így aztán konkurencia sincs, és mindenhol két kézzel kapkodnak utánad? Avagy mit tanácsolnál annak szakközépiskolát/egyetemet végzett embernek (mondjuk tanári állásra pályázót), aki nem tűnik úgy ki a plebsből, mint a Cernt ösztöndíjjal megjárt kutatóatomfizikus?
zephyr 2014.01.16 21:38:37
@nickM: ? Mármint most melyik rész tűnt kötekedésnek?
zephyr 2014.01.16 21:40:47
@nickM: A többi részével egyetértek. (Hogy mit kellene fejleszteni.)
Az előkészületek kitárgyalása után mai témánk ismét az interjúkkal lesz kapcsolatos, ráadásul egy vendégírás keretében. Engineer001 összegyűjtött néhány pontot, amire érdemes odafigyelni egy ilyen meghallgatás során. "Igen, igen, tudom, hogy volt már itt egy hasonló…..
zephyr 2013.10.23 19:29:13
@Blogger Géza:

@Eltévelyedés: Magyarországon a Grafton volt híres arról, hogy ha csak lehet, közzétette/közzéteszi a várható fizetés tól - ig sávban. De ha a megbízó ezt nem akarja, nyilván nem teheti meg. Egyébként ezzel azért vannak problémák:

1) Könnyen lehet, hogy végül az elképzeltnél alacsonyabb bérért is elvállalja valaki - akkor miért fizetnénk többet neki?

***Véleményem: Igen, sajnos ez valóban probléma, a munkáltató részéről. :( Tényleg, miért is fizetne? Hogy kicsit magasabb színvonalon éljen a dolgozója?
Ez most tényleg egy indok volt??????

2) Ha a hirdetés nem anonim, végül is az összes kolléga belőheti, hogy mennyiért is jött az új ember - ennek minden hátrányos következményével együtt.

***Véleményem: Általában egy cégnél egy munkakörben dolgozó alkalmazottak hasonló/azonos munkabérért dolgoznak (kellene, hogy dolgozzanak). Ahol nem, ott azért megnézném az indokokat...
Ez is rossz indok a részedről. (A mi cégünknél az kap többet, aki régebb óta van ott, de mindenki ugyanarról indul.)

3) Ahol nincs a hirdetésben összeg, gyakran kérnek be fizetési igényt - ezzel gyorsan kiszűrve azokat, akikkel úgyse lehetne megállapodni. vagy már az első interjú végén (amikor a fontosabb infók megvannak) rátérnek erre. Ráadásul személyes tárgyaláson jobban fel lehet mérni, kinek hol van a tűréshatára. Konkrét példa. Egyik jelentkező nálunk mondott egy összeget, de hozzátette, nem tudja, hogy ez reális-e. Én mondtam egy kb 20%-kal alacsonyabbat, hogy mi ezt terveztük, és hát gyorsan mondta, hogy neki ez is megfelel. Látszott, hogy nem a pénz neki a legfontosabb. Ennyi.

***Véleményem: "hát gyorsan mondta, hogy neki ez is megfelel. Látszott, hogy nem a pénz neki a legfontosabb." Nyilván. Manapság az emberek csak úgy hobbiból járnak el dolgozni, mert amúgy otthon kéne ülniük egész nap és unatkozni, bámulni a négy falat. Ehelyett állásinterjúra járnak és dolgozni, ahelyett, hogy a családjukkal/szeretteikkel lennének.
Fogadjunk az eszedbe sem jutott, hogy azért mondta rá gyorsan, hogy oké, hogy felvegyék már valahova, és legyen állása, mert szüksége van pénzre. Amennyiben szerinted nem a pénz neki a legfontosabb, akkor mi? A helyes megfejtők között értékes jutalmakat sorsolunk ki.

Ennyi. :)
Töredelmesen bevallom, nem láttam a tegnapi részt. Szóval abból így nem született hogyvolt, de a mai részt muszáj lehogyvoltoznom, mert olyan események voltak, hogy ihaj. Eddig annyit tudunk, hogy Atikám megpattant Nórával Párizsba csigát zabálni az Eiffel-torony tetején, a BK…..
Odafigyelátor Korlát 2012.08.09 16:56:07
Festek. De semmi avantgárd. Korlát. Korlátban jó vagyok. Finom, apró mozdulatokkal haladok lécről-lécre. Trikóban és shortban, a nyári melegben, de árnyékban, a fénytől védve - szabadon. A gondolataim sem korlátozza ez a tevékenység, azok is szabadon… Közben pedig a…..
zephyr 2012.08.10 23:06:33
"Viszont, ami ennél is kétségbe ejtőbb számomra az a korlátoltság, amivel az eredményeket konstatálni bírja a nagy magyar nemzet."
"Ilyenkor a magyar média képviselőinek nem kell megkérdezni, hogy csalódott-e az illető (nyilván az)..."

Azon kívül, hogy kissé terjengős lett ez a cikk (és az elmúlt két hétben már taglalták és kivesézték rendesen ezt a kérdést), az külön tetszik benne, ahogy a magyar ember/mentalitás kritizáltatik benne. (Csak hogy általánosan fogalmazzak, csak semmi személyeskedés.) :)
Ez azt jelenti, hogy az író totál képben van az összes kétszázakárhány országgal és nemzettel kapcsolatban ilyen téren, és ki meri jelenteni, hogy a magyar szurkolók/versenyzők(?) és az ő mentalitásuk a leggázabb a mezőnyben...

Egyébként meg nem mindenki csalódott, Vajda Attila pl. meg van elégedve magával. Ha neki jó, nekem is. Én nem fogok rá haragudni, mert nem védte meg a címét. Azért nyilván örülök a többi aranynak.

"Az valahogy olyan magyar gyengeség, magyar korlát, hogy nem tudjuk elhinni: legjobbak lehetünk bárakármibenis."
A "realitás" szóról hallottál már? Hinni hihetünk benne - ezt is tették azon szurkolóink, akik megvették bizonyos meccsekre a döntőre a jegyet. Aztán mégsem úgy lett. Illetve elhihetem, hogy van Magyarországon Boltnál gyorsabb futó, csak valahogy nem szerzett olimpiai kvótát. (??? Hihető.)

Amúgy meg DanLightman-nál a pont.
zephyr 2012.08.11 00:02:20
@Lámlenge:
Nos, én nem mondok olyan badarságot, hogy "vele a legjobb a világon", pont az előző érv alapján.
Viszont ha tennék is ilyen kijelentést (de mint mondtam, nem teszek), akkor már lenne néminemű tapasztalatom a kérdésben, vagyis: találkoztam már néhány ezer emberrel életem során, és utána jutok el egy ilyen következtetésre.
De hogy visszatérjünk oda, ahonnan elindultunk: a posztoló vajon beszélgetett erről a témáról más nemzetiségűekkel? Vajon az ő véleményük mi a témával kapcsolatban? Íme egy hivatalos vélemény, de ez tényleg csak egy a sok közül:

sportgeza.hu/2012/london/cikkek/az_osztrakok_turistakat_kuldtek_londonba/
"Leturistázta Darabos az osztrák sportolókat"

"Ami érdekes még, hogy a versenyzőink sokszor jobban bíznak magukban, mint mi." Jól teszik!! :)

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!!
Sziasztok!   Az a helyzet, hogy igazából nincs nagy problémám a munkahelyemmel, normális munkatársak, normális vezetőség, amennyire ez lehetséges, nem akarnak kirúgni sem, nem terrorizálnak bennünket. Ellenben most, az Olimpia alatt megszaporodtak a leb..ások, a kisebb…..
zephyr 2012.08.09 14:02:17
Miközben már mindenki elküldte a posztolót az üveghegyeken is túlra, én még mindig azon gondolkodom, hogy ez a bejegyzés, de annak is legfőképp az utolsó mondata vajon mit is akar jelenteni:

HavocS [
www.obsidianshell.com - sunametál] · www.obsidianshell.com 2012.08.09. 11:59:02
Azért így megrázni a pofonfát nem semmi, respect a blogtulajnak is, hogy ezt ki merte rakni :D
Az meg a csúcs, hogy ráadásul férfi...
Szupersztár a Barátok köztben, de sajnos iszonyúan affektálva beszél. Plusz, Gizi vall, milyen nehéz alkoholistaként az élet, valamint gyerekcsere is történik. Mindennek a tetejébe Zsolt potencianövelőt raktároz. Sűrű rész volt a hétfői. 6113. rész: A bulinak vége, Gizi…..
zephyr 2012.06.05 20:17:39
zephyr 2012.06.05 20:34:44
@villanella: Igen, az anyjára emlékszem, mikor felbukkant pár hónapja, csak nem vágtam, hogy jött a képbe Hanna úgy egyáltalán a Mátyás térre. De így már MINDENT értek! :D Hiszen a Barátok köztben MINDENT olyan könnyen meg lehet érteni. :D
Kösz a felvilágosítást! :)
Kedves Olvasóink!A mai olvasói írás (Szemmelversz Ignác tollából) a női nem nagy tisztelőiként ismert szerkesztőséget mélységesen felháborította és ezúton is teljes mellszélességgel elhatárolódik tőle - ám a szólásszabadság nevében (szigorúan elrettentő,…..
zephyr 2012.05.24 22:34:15
@Styxx: Olvastam a linkeket, de köszönöm, hogy felhívtad rájuk a figyelmemet. Igazán kedves tőled.
zephyr 2012.05.24 23:36:07
@Styxx: Hú, most jut eszembe, hogy én még a Parainesist is olvastam! :)
Amúgy meg ha valamire kíváncsi vagy, csak nem süllyedsz le odáig, hogy egy nőt kérdezel meg róla?
Ne haragudj, nem vagyunk egy szinten. Én oly magaslatokba nem érek föl, ahol a férfitársadalom osztja meg egymással pezsgő szellemi termékének legújabb csilámait... Inkább keress valaki mást, aki hozzád méltó.
Rendezői bravúr, a kukában landoló szerelmes kulcstartó, és véletlenül leesett naplóba történő beleolvasás. Ilyen izgalmak vannak, kérem szépen, ráadásul közeledik a Berényi Kft. taggyűlése, ahol új főnököt szavaznak majd meg, és mondanom sem kell, hogy a posztért…..
Alakul a harc, csak most már nem két B, hanem három között, ugyanis Attila is beszáll a buliba. Novákot nem tántoríthatja el semmi a sörfőzéstől. Szabi randija most sem tökéletes, de van még remény, Clau pedig egyedül marad hősies tettével. 6073. rész Gabinak nem sikerült…..
A Csillag Születik e heti adásában a két műsorvezető igazán különleges ruhákat, újraértelmezett klasszikusokat viseltek. A színes leopárdminta és a virágok keveredése a Dolce & Gabbana divatház legújabb védjegye. A Dolce & Gabbana stílusára mindig is a dél-olasz…..
zephyr 2012.05.07 19:58:20
@ssra: LOL :)) Ott a pont!
Esküszöm, hiányzott a Barátok közt, perverz, beteg ember vagyok. Mindegy, na, a lényeg, hogy a pénteki részekből kiderült, hogy egy homelesst alakító színész mindenkit lejátszik, olyan jól csinálja, aztán meg a köcsög Juli elárulta Nóri és Miki csókját, meg volt még…..
A Vice magazin összegyűjtött tíz olyan pózt, amelyeket használva garantáltan rosszfejek leszünk bármelyik partifotón. És ha már party, akkor ajánljuk a The Room magazin április 27-i lapbemutató buliját a Merlinben. Itt az első öt, lássuk sorjában! 1. BurokbanA titkozatosság és…..
   Száz évvel ezelőtt süllyedt el a hajók királya, a Titanic. A maga korában a legnagyobb hajó, a modern világ jelképe volt. Rengeteg téves és helyes feltételezés született a katasztrófa miértjéről, és mint minden nagy eseménynél, itt sem hiányozhatnak a magyar…..
Modorosblog Lambordzsíni 2012.03.27 06:00:00
De külföldiül se tudnak. Lambordzsíni. Pedig ennyit illenék tudni, hogy a há az pont azért van ott, hogy ne dzsé legyen belőle. De kicsit rendet kéne tenni a fejekben, ami a márkaneveket is illeti. Mitsubishi: helyesen micubisi, nem micsubicsi. IBM: ájbíem és nem íbéemm…..
zephyr 2012.03.27 21:33:03
Csatlakozom 4ttys-hoz, és most nem is mennék végig az egész listán, ez szúrta elsőre a szememet:
en.wikipedia.org/wiki/New_york
"New York (/njuː ˈjɔrk/; locally IPA: [nɪu ˈjɔək] or [nuː ˈjɔrk]" - tehát ahogy fentebb nemtudommilyen átírással írod, Modor Tibor, azt csak a helyiek ejtik úgy. De ha továbbra is tartod a véleményed, úgy szólj Frank Sinatrának is, mert úgy tűnik, ő sem tudja, hogy kell helyesen ejteni. (Bár biztos ott az olasz ősök kavarnak be...)
Na, ha ma sem dugnak végre Juliék, akkor sohasem. Az én idegeimmel sem lehet a végtelenségig játszani. Ádám is, Miki is, Szabó Győző is (jó, ő mindig) egyfolytában szexel, Ritáról nem is beszélve, aki óránként cserélgeti a partnereit, csak ez a két szerencsétlen halogatja az…..
Dél-Afrikában kardinális kérdés volt, hogy hordhatnak-e magukkal a zuluk lándzsát a tömegközlekedésben. Budapest zului a jelek szerint a korisok: bérlettel amúgy rendelkező Naiv Ügyfelünket állítása szerint testileg inzultálta két ellenőr, amiért a hátizsákjára kötve vitte…..