Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sipos Andras

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A kiégés nagyon észrevétlenül jön, amikor sorozatosan nem adjuk ki magunkból  a bennünk rejlő feszültségeket, hanem csak gyűlnek, és közben tompítják a motivációt és a hivatástudatot. Mígnem egy idő után már másokat kezdünk el okolni, a rendszer, az egyház áldozatainak érezzük magunkat. Amikor…..
Öt nappal ezelőtt terjedelmes cikk jelent meg a Magyar Nemzetben, amely részletesen feltárja Lehel Lászlónak, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatójának, evangélikus lelkésznek a titkosszolgálati múltját: „Filozófus” fedőnéven az állambiztonság beszervezett ügynöke volt. Lehel László…..
Sipos Andras 2017.05.06 00:13:05
a fb.-n mar leirtam a velemenyemet,mert ezt a cikket egy amerikai,s egyben szlovak-magyar predikator megosztotta az idovonalan.Egyetertek mindenkivel,akik a megtertseget kerik szamon.Egyetertek azokkal,akik azt mondjatok,hogy e lelkeszbacsinal ezerszer nagyobb gazembereket valasztunk meg ujra es ujra allamelnoknek,miniszterelnoknek kies Keletkozepeuropankban.
DE: ujra elmondom azt,hogy nincs a vilagnak akkora igerete,amiert en az udvossegemet es a tukorkepemmel valo laza talalkozasomat eladnam.Minden avh-nak vannak durva es szeliden beszelo szarhaziai,s ok mindig szelidek addig,ameddig az ember elmegy lelkisetara velok,mint a peldabeszedekbeli balga ifju,akit a parazna asszony sima szavakkal el tud csabitani.De ha egyszer is ellenall az ember,akkor kiderul,hogy elkepesztoen kozel van naluk az orditozo gumibotlengeto forma.
En a magam reszerol egy cseppet se sajnalom,hogy az udvarias megkozeliteseiket (1984 apr.15.en 3 es fel orat kedveskedo magyar(!!) beszelgetesben van reszem a zilahi szekuritate 13-s kihallgato szobajaban),kariertsegito igereteiket elutasitottam,mondvan,hogy engem vagy Isten segit meg,vagy senki,mert meg az apamtol se fogadok el semmi megalazo dolgot.Aztan jott az ordibalasos forma.Azokra mar ment a visszarohoges,aztan kovetkezett a rokonsagom elleni fenyegetesek,amire csak a vallamat huzogattam,vegul ala akartak iratni velem az altaluk irt kihallgatasi jegyzokonyvet,s nemcsak nem irtam ala,de meg el se olvastam,mondvan hogy egy hazug hatalomnak meg az igaza is hazugsag.
Vegul annyit bevallottam nekik,hogy azokban az orakban enerettem kozel otszazan imadkoznak(kb 170 baptista is kozottok)azert,hogy ne adjam el a lelkemet nekik.Ettol lesapadtak es kikergettek.
azota is sajnalom,hogy nem jutott eszembe mar az elejen.
6 evvel ezelott atolvashattam a szekusok altal attol datumtol fogva inditott iratgyujtomet("doszar"),s 1991 majus 10.-n zartak le azzal a szoveggel,hogy tovabb mar nem gyanusitanak hazaaruloi tevekenyseggel,mert elmaganyosodott,baratsagtalan,hallgatag emer vagyok.
lam,itt a bizonyitek is.
Csapatmunka, kreativitás, önállóság, megbecsültség és hivatástudat – mi kell egy mai lelkésznek?  Szerző: Seben Glória,  iskolalelkész-pszichológus A harmincas években nagyapám a Békés megyei Csorvásról felkerekedett, hogy az országnak szó szerint a másik végébe, Sopronba menjen az Evangélikus…..
Az egyházak nagyon sok mindenről nem beszélnek. Mi pedig – a hívek – elnézzük, megengedjük és fenntartjuk ezt a helyzetet. A kimondatlan problémák köztünk ülnek a padsorokban. A vallási bántalmazás (angolul: spriritual abuse) az egyik ilyen tabu, amelyik számos gyülekezetben felüti a fejét, mégis a…..
MagikMe Anyáknapi 2015.05.03 18:18:50
Életem első anyák napja, amikor én voltam az anya, és már nem én énekeltem, hogy orgona ága barackfa virága,  az egy inkubátor mellett történt. Volt egy kicsivel több, mint egykilós, csövekkel és drótokkal felszerelt kisfiam, aki az életéért küzdött már hat hete, és voltam…..
Lepje meg a szomszédait, dobja fel a környéket, ragasztgasson kétfarkú kutyás plakátokat!A plakátok felváltva a3-as és a4-es méretűek, hogy ezzel is összezavarjuk az ellenséges kémeket.A kopogtatócédulás infóval ellátott változatok erre találhatók.   ..