Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kis Vuk

59 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az út a lényeg 54 - Ha... 2020.01.17 18:09:07
Rudyard Kiplingnek van egy verse, az a címe: If... Akkor bukkantam rá, mikor motivációs idézeteket kerestem valahova. Egyből megfogott - bár az egyik legnehezebb vers, amivel dolgom volt. Devecseri Gábor fordítása kihozza szerintem a legtöbbet ebből a tömör, kőkemény szerkezetből, amit fordítással…..
... egy amerikai tucatfilmből. Azok közül, mondjuk, a jobbak közül való:"...és a lányom..., a lányom szégyell engem. És ezért büszke vagyok rá. "..
"  Életünk során számtalanszor találjuk magunkat olyan választási helyzetekben, amikor más döntés szolgálja  jobban a pillanatnyi komfortérzetünket, mit a hosszú távú nyereségünket. Itt elsősorban ne pénzre gondoljunk, hanem arra, hogy hűek maradunk-e törekvéseinkhez, az értékeinkhez, az elveinkhez…..
(...) A szociális médiát elárasztotta a sokaság véleménye, a felhasználók figyelme elfordult az önvizsgálattól. Az igazság szerint sok technológia-hívő az internetet rettegett magányának elkerülése végett használja. Mindez a hatás pedig gyengíti azt az erőt, amely új gondolatok kidolgozásához és…..
Infrastrukturális fejlesztésekkel és törvényi szabályozással teszi lehetővé a kormány, hogy mindent megtudjon rólunk, az adatokat egy helyen tárolja és a megfelelő hatóságnak elküldhesse.  ..
kis Vuk 2017.11.04 16:21:14
@BAZINGA2: 1. mert nagyon sok - egyre több - betegségnél beigazolódni látszik a genetikai háttér. 2. Mert konkrét összefügés van a promiszkualitás, a monogámia illetve a párkapcsolat nélküliség és bizonyos betegségek közt. Illetve, mert bizonyos betegségeknél nem mindegy, hogy hány ember lehet érintett. 3. Mert a mai napig veszélyeztetebb csoportnak számítanak a homoszexuálisok több betegségre, mint a nagy átlag.

Ez nem jelenti azt, hogy egyetértek ezzel a baromsággal - bár mondhatsz nyugodtan nemet is, én is azt fogok bizonyos kérdésekre - de a siralmaidra van tudományos indok.
Az út a lényeg 50 - Hit 2013.10.20 19:39:14
Mikor az egyetemen a közgáz tanárom - nem jut eszembe a neve, akárhogy erőlködöm - azt találta mondani, hogy aki nem hisz, akiből hiányzik a hit, az szellemileg ellaposodott, gyakorló ateista évfolyamtársaim napokig prüszköltek miatta. Pedig szerintem igaza volt. Hiszen egy dimenzió - a…..
Fair Game. Most nézem. Meglepően jó. És ami miatt most felhozom: "...- Hányan tudják maguk közül azt a 16 szót, ami  Bush elnök beszédében háborúhoz vezetett?- (senki nem válaszol)- Hányan tudják a feleségem nevét? - Valerie Plame. - Valerie Plame. - Ezt hogy tudhatják, a…..
Az út a lényeg 48 - emberismeret 2013.09.13 08:15:17
Olvasom a Nők Lapját, egy riport egy topmodellel. Benne ez a mondat: "A tökéletlenséghez kell önbizalom." Grace Klinika 5.11 (igen!...) benne egy mondat: "... de rémes volt a kollégákkal: versengő volt, bizonytalan, agresszív..." emésztem. Jók. Mi több, telitalálatok. ..
"VI. A VENDÉGEK BEFOGADÁSÁRÓL ÉS GYÁMOLÍTÁSÁRÓL A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy méltán állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén. Hiszen kezdetben úgy növekedett a római birodalom, úgy magasztaltattak fel és lettek dicsőségessé a római…..
Az út a lényeg 46 - Népzene 2013.08.02 09:48:03
Tudom, ezer éve... - nyár van. Most is csak ezért: "A népzenében megvan a teljes érzelmi spektrum, a vulgaritástól a gyönyörű líráig; és az emberek érzelmi világa is szélesebb, mint a miénk. A férfi, aki nekimegy vasvillával a medvének, a temetésen úgy zokog, mint egy kicsi…..
Az út a lényeg 45 - Vita 2013.07.09 11:45:40
1. A szólás szabadsága A felek nem akadályozhatják egymást álláspontjuk kifejtésében vagy egy adott állásponttal kapcsolatos kétségeik kifejtésében. 2. A bizonyítás terhe Az álláspontot előterjesztő félnek meg kell védenie álláspontját, ha a másik fél úgy kívánja. 3.…..
Ritkán voltam mostanában - pedig többet kellene.... MOst is csak beugrottam, hogy idézzek valamit, ami fontos: "A legszegényebb tömegek és az elit tagjai együtt vonultak Mubarak rendszere ellen, keresztények és muszlimok közösen. Sara azt mesélte, hogy a legszegényebbek beálltak az…..
Az út a lényeg 43 - Amerika 2013.06.23 22:50:38
Amerikát lehet szidni kismillió dologért. Tényleg. Azon kevés dolog egyik, ami miatt feltétel nélkül tisztelni lehet, az az, hogy a gyerekeiknek csapatszellemet és legtöbbször fair play-t oktatnak. Igen, igaz ez akkor is, ha felnőttként már nem úgy játszanak. Egy dolgot mutat ez:…..
Az út a lényeg 42 - Sorozat 2013.06.23 09:46:59
Egy jó ideje nem voltam. Igazából lett volna mondanivalóm, sok minden történt - magammal nem voltam kibékülve. Dolgozom rajta :) Szóval találtam egy sorozatot - egy régebbi kedvenc dalom feldolgozása vezetett oda. Megdöbbentem: eddig az összes szám, ami hallható volt benne, a…..
Az út a lényeg 41 - Robin Thicke 2013.05.29 20:39:39
Most találtam, és már ezerrel belezúgtam a srác mostani zenéjébe. Megvan az az érzés, mikor megpillantasz valamit, és beleborzongsz, mert tudod, ezt kerested már egy jó ideje? Na ez most olyan nálam. Egész délután ez megy... És olyan intelligensen fotózott, szép klippjei vannak - és csakazértis…..
Az út a lényeg 40 - Lucifer 2013.05.28 20:44:06
Van egy novella. Már régen olvastam. Valahogy úgy szól, hogy Isten a kedvenc angyali közül ki akar jelölni valakit, akinek az lenne a feladata, hogy az embert kísértse. Szembehelyezkedve Istennel. Hogy az ember ily módon gyakorolhassa szabad akaratát. Senki nem vállalja el, hisz…..
Mára.  http://youtu.be/qUrkh74MYzM Bor, mámor, napsütés... Sena-ba beleborzongtam, annyira jó, színes, telt hangja van. Az első pillanatokban le sem esett, hogy magyarul énekel. Nagyon jó. Érdemes eltöprengeni, hogy mi lett volna, ha ezt küldjük az Eurovízióra, és nem a…..
Az út a lényeg 37 - Bye Alex 2013.05.22 11:41:30
10. lett. Közben nézegettem a kibontakozó sztorit: annyira tipikusan magyar. Hamis volt, nem tud énekelni, nem ért a zenéhez, béna volt az első koncertje, borzasztó okosnak gondolja magát a Facebook oldalán, bölcsész, nyálas - és még sorolhatnám. És akkor maga a szám, ami…..
Az út a lényeg 38 - Miért 2013.05.22 11:40:45
Mikor Hillary egy elhúzódó sajtótájékoztatón, eszméletlenül unva a banánt, és kb. 200-adszor megkapva a kérdést, miért mászta meg, amit, azt találta válaszolni, hogy "Mert ott volt!", akkor a szemtanuk elbeszélése szerint semmi patetikus, átvitt stb. értelme nem volt, hanem csak…..
Reggel szólt a rádióban - és olyan mosolygós napom lett tőle. És belement a bugi a lábamba :)http://youtu.be/VFAHKSkZVAw Tudod, azért kipróbáltam volna. Ott, Amerikában: nagy autók, a benzin nem téma, munka van, az AIDS a kanyarban sincs, a nemibetegségek jól kezelhetők és pénz…..
Az út a lényeg 35 - Jolie 2013.05.14 09:16:06
http://index.hu/kultur/2013/05/14/amputaltak_angelina_jolie_melleit/ Valamilyen szinten a testéből él. És mégis így döntött. Még akkor is, ha nem simán amputálták, hanem mesterségesen pótolták, csak pár heg látszik. Erős nő. Tetszik...
Az út a lényeg 34 - beast in man 2013.05.13 17:04:11
Olvasom a Szita Bence gyilkosságot. Nem kellett volna. Szerencsétlen gyerek. A cikk címében benne van minden... http://www.origo.hu/itthon/20130513-szita-bence-ugy-sirt-mint-egy-ozike.html Hogyan juthat el ide valaki?..
A trafikügyben kiszivárgott hangfelvételben és a hvg erről szóló cikkében azt hiszem könnyen átsiklottunk egy már a trafikokon is túlmutató momentumon: azaz vesézzük ki, hogy mit jelent ország vezetés meg korrupció szempontjából a következő mondat: „kurva sok megrendelést…..
kis Vuk 2013.05.12 21:53:12
@Nero Bianco: OK. Ezek szerint most elszakadunk a realitásoktól... Csak a gondolatkísérlet szintjén vigyük végig: tudsz most megnevezni legalább egy ilyen erőt?
kis Vuk 2013.05.12 21:54:26
@taecleau: Anélkül, hogy mélyebben belemennénk:
Mondjuk, hogy nem isten, hanem ember? Meg a tanácsadói is?

Újabb érv, hogy nem érdemes démonizálni...
Az út a lényeg Zseniális IV. :) 2013.05.12 20:56:16
London.  1927.  Filmen.       Színesben. http://vimeo.com/7638752 Ilyenek szúrnak szemet, mint az aszfalt minősége... csak nézd!..
Valami megváltozott: már a sokadik hozzászólásomat írom különféle blogokra, ahol dicsérek. Vagy a bejegyzést, vagy valamelyik hozzászólást. Most vettem észre, de tetszik. Lehet, megtartom :)))..