Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Borgika

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tábornok Úr az ön brigádjainak tartani kell Dullwich Village északi részét, Portway tábornok lovas hadosztályát nyugat felől várjuk, a felmentő sereg közel van! A Lázadók egy veterán brigádja készül áttörni Dullwich védelmét, nem juthatnak be a városba! A helyi informátorok…..
Borgika 2016.03.12 22:21:18
A lázadó és északi megnevezéseket nem szeretem. A lázadó megnevezés nem helytálló és elég egyoldalú, mivel egy államszövetségről beszélünk és nem egy maffia intézményéről. Az államszövetségből való kilépés minden állam szuverén joga az Egyessült Államok alkotmánya értelmezésében is. Innentől kezdve a lázadó kifejezés elég meghasonult az Uniós vezetők szájából és a fenti sorokban is. Nyilván egy maffiából nincs kilépés... ( :) ) Kezdetben a Konföderáció nem is fenyegetett északi államokat és esze ágában sem volt elsöpörni az Unionista államokat. Ezt azért tisztázzuk. A saját területein tevékenykedett és készült területei megvédésére. Ismételjük el, területei. A déli államok részben önálló és szuverén államok voltak. Ahogy az északi államok is. A szabadság egyenlőség és testvériség eszméjében elég dogmatikus kijelentés lázadónak kinyilvánítani azokat az államokat akik szabadságjogukkal élve kiléptek az Unióból, minden fenyegetőzés és háborús készülődés nélkül (mert a hadsereg szervezése csak később kezdődött el igazán). Ilyen alapon dicső elődeink is lázadók voltak mikor a Habsburg uralom ellen léptek fel. Ugye mi nem nevezzük Kossuth Lajost lázadónak, inkább hazafinak.

Természetesen szlengben ez megengedett hiszen déli country "népdalokban" is így énekeltek magukról "I'm an old rebel..." ugye ismerős. :)

Sokat olvastam különböző megközelítésekben, de úgy gondolom a jelen kor emberét túlságosan áthatja az amit a győztes fél alakított ki a déliek által generált lázadásról. A délieket haramiáknak és becstelen embereknek beállítva, akik rabszolgákat esznek vacsorára és nem többek földet túró parasztoknál akiket dúsgazdag földesuraik hajtottak ki a csataterekre. Olvashattunk olyan szenátori kijelentéseket is amelyek messze sértik azoknak az állampolgároknak az érzéseit akiknek szépapáik a déli hadseregben harcoltak és talán estek el. Akik saját országuk polgárai. Ezt szomorúnak és butaságnak tartom.

Nem hinném hogy közel kétmillió haramiát szerveztek hadsereggé délen és azt sem hogy lázadók lettek volna. Azt sem hiszem hogy ezek az emberek mivoltukban kevesebbet értek volna mint a győztes, heroikus és zseniális észak. Az az észak aki több mint három évig vívott háborút egy olyan állítólag csürhe ellen akik mind emberanyagban, kiképzésben és felszerelésben messze alatta álltak az Unió szuper ipari hatalmának.

Nem isteníteni akarom délt az eszmeiséget sem akarom belemagyarázni, mert a rabszolgatartás keresztyén ember lévén számomra elfogadhatatlan. Úgy gondolom azonban hogy a fejmosás talán lehetne kicsit lazább, már csak azoknak az emberekért is akik délen estek el. Nem lázadó és nem a rabszolgatartásért harcoltak. Már csak azért sem mert törvényjavaslat íródott a déli államokban a rabszolgák felszabadításának mikéntjére és az ipar megerősítésére.

A déli vezetők tisztában voltak vele hogy a rabszolgaság intézménye tarthatatlanan hosszútávon (már csak azért is mert a déli államok 1860-61 környékén (?) betiltották hogy újabb rabszolgák érkezhessenek a déli államok területére, ez volt az első lépés a rabszolgaság eltörlése felé). Ezt az Északi vezetés már nem várta meg mohón vágyott testvérei vérét ontani hősies kereszteshadjáratuk keretében, amelynek útját nyomorba döntött városok, falvak és testvéreik/barátaik holtestei szegélyezték. Természetesen a zsákmányolt gyapot és dohányárukat gondosan északra szállítva dollármilliós értékben, mert hát ez teljesen passzol a lázadás leveréséhez és a rabszolgák felszabadításához. Akikkel tudjuk hogyan bántak évtizedeken keresztül az amerikai kormányok...

Ezért van az hogy azt mondjuk a történelmet a győztesek írják. Azonban nem minden esetben az igazságot. Épen csak annyit hogy saját dicsőségük szebb fényben ragyoghasson.
Első körben csak szeretném bemutatni mi volt az oka annak, hogy nem volt poszt a GamesDay óta. Jön majd egy rendes, igazi beszámoló arról is hamarosan, de első körben az ok. Január első hétvégéjén került megrendezésre Miskolcon a nagy multú Makettfesztivál. Nem kimondottan egy wargeme rendezvény,…..
  Egyre jobban közeledik Július, és ha minden igaz magával hozza a Warhammer Fantasy legújabb, 9. kiadását is! Ráadásul ez az újítás nagyobbnak ígérkezik, mint a 40k esetében a 7. kiadás volt. Sokkal nagyobbnak.... Ezeket a pletykákat angolul már olvashattátok, így ez a cikk…..
Ha valaki lelkes internetező, nem tudja elkerülni, hogy kéretlenül is megtalálják mindenféle apró-cseprő, szellemes vagy szellemtelen témájú írások. A napi rengeteg közül azonban az alábbi eszmefuttatás szkeptikus lelkemet egy kissé felborzolta: Tudtad-e, hogy a magyar nyelv emlékei közül egy…..
Borgika 2013.04.07 00:26:28
Üdvözlet.
Bár már évültnek tűnik a téma, de én is hozzászólnék. Legalább olyan kevés bizonyíték szól a hiteltelensége mellett mind, amennyi bizonyítani akarná a valódiságát a "magyar" kapcsolatnak.

A szkepticizmus a világ leglustább és leginkább egyszerűbb módja a világ szemlélésének. Azt állítod a levegő létező dolog? Nem fogadom el amíg be nem bizonyítod azzal hogy ott nem lebegek a molekulák között. Ezzel padlóra is küldhető minden egyéb bizonyítási szándék. De gondoljunk bele a szkeptikus kolléga kért olyat amit nem tehetne? Nem.

Mutasd meg Istent és elhiszem hogy létezik. Keresztbe fonja vékony kis karját és mosolyogva közli. Cáfoltam hogy létezik.

Maradjunk annyiban, hogy a nem bizonyítás nem jelenti azt hogy nem lehetséges. Ha így fogadnánk el a világot akkor még a sötét középkorban élnénk. A világunk tudósai neves elemzői és kutatói nem azt keresték hogy hogyan nem lehetséges. Mind a határtalant és az új világot keresték. Te azt mondod repülni képtelenség, csak mert feldobsz egy vasdarabot és az a földre hullik vissza? Én legyőzöm a gravitációt és mozgásba hozom a leget...és láss csodát ma repülővel eljutsz a világ végére is. Pontosan olyan szkeptikusok törték kerékbe az emberiség nagy felfedezőit és kutatóit mint amilyenek a jelen blogban méltán kardoskodtak.

Minden szavatok igaz, és egyben hamis is. Egyetlen bizonyítás és a fenti írás sem bizonyítja hogy ne lehetne magyar rovás írásról szó.

A legtöbbet elolvastam vagy megkerestem a hivatkozásokat és csak annyi kép alakult ki bennem, hogy valóban nem bizonyított a magyar kapcsolat. De cáfolni sem tudta senki.

Már az ókorban is a rabszolgák nevét ha kőbe vésték a népének nevével illeték. Hispán, Makedón, Akkád, Szír. Ennek egyetlen oka volt. Egy rabszolga nem volt több egy tárgynál, nem volt ember és névvel csak embert illettek meg. Jól bizonyítja a rabszolgák alantas besorolását hogy gyakran még egy bútornak is nevet adtak, de egy rabszolgának nem.

Nem bizonygatni akarom de véleményem szerint az illető szolga lehetett és a neve a népét jelölte. Lehetett akár török is vagy magyar, vagy egy a számtalan Türk nemzetségből.

Egy szó mint száz. Az hogy nem bizonyított hogy magyar nem jelenti azt hogy nem lehetett az, csak annyit hogy nem bizonyított.

Ennyi szkepticizmus után valódi mélypontra kerül az ember kicsit tényleg úgy éreztem mint ha a középkorban lennék és vasalt posztós egyházfik égetnének valakit. Nem a tartalommal volt itt baj számomra, hanem a stílussal. Úgy érzem a többségnek igaza volt, a magyar kapcsolat nem bizonyított. Ahogy az ellentettjét se bizonyította senki a jelenlévők közül. És az előbbi mint ahogy kezdtem a világ legkönnyebb dolga.

Minden támadás nélkül maradok tisztelettel.