Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csumedli

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rég volt már költségtérítéses téma, pedig imádtuk annak idején, ahogy megmagyarázták. Különösen Nyakó Pista és a kedves felesége sztorija volt a kedvencünk, akik 4 év alatt ketten 36 millió forint költségtérítést markoltak fel, mert külön-külön utazgattak haza…..
Csumedli 2013.04.04 15:29:46
Nemár srácok, ilyen könnyen bedőltök a Blikk szenzációhajhász írásának? A képviselők jövedelme mindig is nyilvános volt az mkogy.hu-n.
A javadalmazási szabályok itt vannak:
www.parlament.hu/pairhelp/kepv_hu.htm#_Toc214336489
Hogy ez sok-e azon lehet vitatkozni, de egy ilyen demagóg tizes listával előállni enyhén szólva is gázos.

A legmagasabb választókerületi pótlékot a sátoraljaújhelyi Fideszes Hörcsik és a mátészalkai Jobbikos Apáti vette fel.
Ez nem túl meglepő, ugyanis az ő választókerületük központja van a legtávolabb Budapesttől, és csak ettől függ a pótlék mértéke. Dr Seszták kisvárdáról lemaradt, mert neki van fővárosi lakása, így lakhatási támogatást nem kap szegényke :P

Magyarán a Blikknek sikerült a fővárostól 10 legmesszebbre levő választókerület képviselőit felsorolnia, akiknek nincs budapesti lakásuk. Szép teljesítmény :)

A közvélekedéssel ellentétben ráadásul a vál.ker. pótlékot nem kell benzinre költenie a képviselőknek mióta a Fidesz megváltoztatta a szabályokat.

Ha már itt tartunk, akkor az érdekesebb, hogy a budapesti képviselők is kapnak választókerületi pótlékot, bár ők "csak" havi 236 538 forintot. Szóval az átlag budapesten élő és onnan a Parlamentbe került képviselő is felvett ezidő alatt nagyjából bruttó 8 millió forintot, pedig ő nyilván nem kocsikázik el ennyit városon belül...
Csumedli 2013.04.04 16:14:20
@Terézágyú: Sajnos jelenleg 300km a max amiért pluszt pénzt kaphatsz. De ne aggódj, kétharmaddal minden megoldható :)
A jereváni rádiós bejegyzéshez, mert azt a videót töröltette az MTVA. A felvételen össze volt vágva magyar és német közszolgálati híradó, hogy plasztikusan látszódjon, hol mit is tartanak fontosnak, közpénzből tájékoztatásnak érdemesnek. És míg nálunk sonka körül…..
Csumedli 2013.04.04 15:01:41
vbox7.com/play:f764e0298e
Ez egy borzalmasan lassú bolgár videómegosztó. Csak hogy lássuk ezzel is boldogul-e az MTVA :)