Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Paulybird

0 bejegyzést írt és 530 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FIGYELEM, A RENGETEG LÁTOGATÓ MIATT 3 ÓRÁRA LETILTÓDOTT A KÉPTÁRHELYEM, EZÉRT MINDENKITŐL SORRY, DE A VILÁG RENDJE HELYREÁLLT. (Ez az epizód egy előző folytatása. Ha tudni akarod, hogy hol vagyunk és mit csinálunk, ide kattints az előzményekért.) Senki nem vett észre.…..
Paulybird 2014.10.08 17:08:42
@Ianitorum Regalium Magister:

És pusztulgat lassan még ott pár olyan jármű is, amiből nincs másik sem füstiben, sem sehol.
Pl egy erősen hiányos 301-es, négyhengeres gőzös.
A vonatból sokáig lehetett látni a romos, kék Lél elnöki szalonmotorkocsit. Aztán valamikor jó pár éve valami féreg felgyújtotta, teljesen kiégett.
Mondanom sem kell, teljesen egyedi jármá, felbecsülhetetle értékű darab ez is. Illetve valószínűleg csak volt.
Nem is olyan rég röppentette fel a hírt a Semmelweis Egyetem, hogy új kórházi tömb épül a Ludovika térnél. Az egyetem sajtósaitól semmit nem tudtam meg, azt mondták, még korai beszélni róla, semmi sem biztos - így azt is csak tippelgetni lehetett, mit építenek és minek helyére.…..
Paulybird 2011.07.09 15:49:46
@Számolj Templár:

semmi kétség, hogy szükség van modern kórházakra, meg eü reformra, meg átalakításra, emg kisfaszomra.
De ennek semmi köze a műemlékhez, műemlékvédelemhez, meg épületek látványtervéhez.

A tervre visszakanyarodva, mindettől függetlenül, akinek szeme van az látja, hogy ez nem egy modern kórház látányterve, hanem valami tehetségtelen cimboracsicska fél nap alatt összecsapott munkája.
Nem született mindenki gázfröccsel a lába alatt. Sőt, lefogadom, mindenki átélte egyszer a kétszer egymás utáni lefulladás élményét, amikor először kóstolgatta bal lábbal a kuplungpedált. Aki már nem emlékszik rá, nyugodtan tenyereljen a vissza gombra, ez a poszt nem neki…..
Paulybird 2011.07.06 01:13:50
@Bambano:

azt meg pláne nem számolja bele senki, hogy üresben alapjáraton röfög a motor, motorféknél pedig egy csepp szaftot sem kap...

...és igen, tudom, a T-fordnál még nem így volt...

@Dexman:
erről több, mint érdemes leszoknod. Na nemcsak a fogyi miatt, hanem mondjuk képzeld gyorsan magadat egy olyan forgalmi szituációba, ahol egy baleset elkerülésének egyetlen járható útja az azonnali és durva gyorsítás, ámde te sajnos épp üresben vitorlázol...
8ker Rend.. 2011.07.05 16:02:00
.. lett a Mátyás téren. Végre! Eddig csak a baj volt, állandóan odamentek a gyerekek a játszótérre, labdáztak, visítoztak, a szüleikkel kiabáltak és viszont...Ennek vége. Marcona őr vigyázza a bekerített részt, egyetlen kapu van nyitva a hatból, ki itt belépsz, hagyj fel minden…..
Nem akarok senkit sem a bűnbe csábítani. De ha már felvetted, csináld ésszel, nem? Mai cikkünk blogposztja...
Paulybird 2011.06.29 14:49:36
@B0BDobalina:

Jó, faszom, tegye fel a kezét, aki kapott már durrdefektet, és lett belőle bármi kellemetlenség.

Énnekem egy olyan sztorim van, hogy nagybátáyám harminc éve durdefektet kapott, és fejreállt emiatt. Nemtudom, hogy még egy T-fordot vezetett, vagy már valami modernebbet, mitudomén, púpos wartburgot...

Sőt, dédapám pedig egyszer tengelytörést szenvedett a szekérrel, és befordultak az árokba, s nagyanyám meg e testvére leesett a sarogjáról.

Mostanában csak olyan sztoriam vannak, hogy ismerősöm csaja durrdefektet kapott, de csak otthon a garázsban vette észre, amikor már hazaért...
Szegény Szervita térrel olyan jó lenne már kezdeni végre valamit. Van egy csomó izgalmas, érdekes, szerethető épülete, pompás a fekvése is, még sincs valahogy kitalálva sehogy se. Még azt sem tudni, hogy mi lesz három meghatározó épületével, a telefonközponttal, az…..
Paulybird 2011.06.29 00:26:23
@Álmos:

Az az üvegpárna már abban a pillanatban is elavult és gáz gondolat volt, amikor kitalálták oda.
Meggyőződésem, hogy a téren lévő bármelyik épület építészetileg százszor értékesebb, mint a csiga lett volna.
Zaha Hadid szerintem egyébként egy szemfényvesztő sarlatán. Szomorú, hogy a világon ennyien bedőltek neki. Dehát sajnos ilyen világban élünk, hologramos egyensúlyjavító-karkötőre is sokan kidobnak tízezreket, meg szcientológusnak is sokan elmennek, miért lenne kivétel épp az építészet a hülyeség alól.
Kumin szerint Üzletelni Kínával 2011.06.26 15:14:00
A tegnapi poszt kommentjeiben többen is kérték, hogy legyen erről szó, íme: Hétköznapi beszélgetéseim tapasztalata, hogy Kína elég szélsőségesen megosztja az embereket. Sokan vannak, akik félnek az országtól, mint ahogy általában minden ismeretlentől félni szokás. Akik…..
Paulybird 2011.06.26 23:40:30
@Trompf:

Akkor szépen sorban, kezdjük a végéről.
Nem, nem baj, hogy kína ad munakehylet. Az a baj, hogy szembeköptük magunkat, és leköptük az Európai értékeket, amikor teljesen felelsegesen tettünk oylan gesztusokat, amiket nem kellett volna.
Ne feledd el, hogy nekünk itt Európában ez a demokratikus izének nevezett, megfoghatatlan dolog az egyik legértékesebb cuccunk. A Kultúra. A világon majdnem minenhol oylanok akarnalk lenni, mint az európaiak. Mert menő annak lenni. Például a jogbiztonság egy fasza dolog.
Na mi most ezt huggyoztuk le egy kicsit.

A feketézés és a segélyfelvevés dologban van sok igazság, de az a baj, hogy érzésem szerint ez csak egy szűkebb réteg. Ráadásul ezek nagy része is valami nyomorult szerencsétlen, és nekünk nem feltétlen lesz jobb, ha ezeket a "feketézőket" nehezebb helyzetbe hozzuk.
Paulybird 2011.06.27 00:25:06
@Trompf:

Hát ez pedig sajnos nem mindegy. Inkább kevesebb tőke jöjjön, de itt ebben az országban, ahol élek, lécci csak úgy hadd ne zárhassanak már be embereket, ha kérhetem. Én inkább erre szavazok.

De érdekel a te véleményed is, amúgy: ezekért a fasza dolgokért cserébe, te mit vállalnál be? Mi az a szint, ami belefér? mondjuk ha szépen megkérnének arra, hogy az elkövetkezendő 24 órát tölstd otthon, mert a magyar állam gazdasági érdekei így kívánják, az neked ezekszerint belefér. De mi az, ami már neked nem férne bele? Ha nem otthon, hanem az örsön kellen tölteni? Nem 24, hanem 48 órát? Ha nem teleofnon hívnak fel, hanem egy fekete autó megy ki eléd? Ha nem csak megkérnek, hanem nagyon el is agyabugyálnak, ha ellenszegülsz a "közérdeknek"?

Szóval helyezed el kérlek ezt a tibeti ellentütős ügyet, kérlek.

És mellesleg vegyük figyelmbe azt is, hogy egymilliárdos hitel, meg logisztia központ, meg barátság pontosan ugyanígy lett volna, ha az a három nyomorult tibeti lengetheti a kis zászlaját az út szélén.
A kínai lapok biztos nem hozták volna le, így meg még ki sem kellett szerkeszteniük ezt. Az európai lapokban azonban lehet, hogy hír lesz. És nekünk egyelőre európa még mindig fontosabb partner, min kína. És remélem ez így is marad.
Szóval európát, meg persze magunkat is viszont szemenköptük. Ez nagy baj.
Paulybird 2011.06.27 11:31:37
@Trompf:

igen a harmadik variáció a dolgok normális menete egy normális országban. Hogy tüntethetsz, de ha túlléped a megbeszélt kereteket, randalírozol, autókat borogatsz, akkor oszlatás van, és szétverik a tüntetést a faszba.

Az pedig, hogy az elmúlt húsz évben mik voltak, nem mentesít semmi alól.
Akár ilyen is lehet pár év múlva a Flórián tér látképe, ha megvalósul az RG Stúdió terve, amit az üzletközpont átalakítására dolgoztak ki. Mint a honlapjukon írják:A jelenlegi Flórián téri áruház meglehetősen avult állapotban van. A felújítás során az épület…..
Paulybird 2011.06.15 17:38:08
@www80:

Nyilván egy tízemeletes panelház sokkal jobban illene a többi tízemelets panelház közé. Végülis abból ott van sok, elférne, nem?

Sok szardarab akadályozó ember, aki szerint fölsöleges, erre bezzeg van pénz, mindek ez ide, ez enm is illik ide. Hogy mi illik azt persze egyik proli sem tudja, sőt, ők maguk soha semmit létre nem hoztak, de hát akkormár más se csináljon semmit se, mert az úgysem illik oda. Egyedüli lehetőségük az életben, ha akadályt képeznek mások előtt. Mert ennél többre nincs képességük, tehetségük.
Paulybird 2011.06.15 23:56:20
@ébrenjáró:

ott van bazdmeg tíz hektár zöld előtte. Azt sem képes enki rendben tartani, a sok paraszt ott szaratja ki a kutyáját.

De persze agyatlan ötleteket ideböffenteni bárki tud: Legyen ződ, legyen halastó, legyen faszom.

A zöldterületet gondozni is kell, erre meg senki nem hajlandó költeni. Nézz meg egy akármilyen lakótelepet pesten: a házak között több hjektár zöld van, annó a várostervezők hatalmas parkokat álmodtak ide. Csak a büdös paraszt nem vigyáz rá, nem az övé, államé, gondozza, épíccsen má jobbat, boncsa má le eszt a rondát az állam épíccsenek má hejébe valami újat, hogy legyn végre mit lelakni.

Az meg külön baszott vicces, hogy okoskodsz arról, hogy külföldön mi számít zöldterületnek, és mi fűcsomónak. Talán ha jártál volna csak legalább néhányszor külföldön, hitelesebben tudnád előadni a külföldön mi jobb sztorit, nyomorult

@fovarosi.blog.hu:
Mert ez itt mit ismétel meg? mégis mi az, ami ennél jobban oldja a kockaságot? Ne ilyet, hanem másmilyet. De ha történetesen egy másmilyet rajzolt volna ide az, aki iderajzolta, akkor is ugyanígy itt lenne a sok fanyalgó szarember, hogy ne ilyet, hanem másmilyet, mer ez hogynézezki, mer mér ilyen.

@Hipper:
Ja, szép az, ami neked meg a kispolgári ízlésednek hirtelnjében megtetszik. Bár gondolom igazából nyilván te sem tudod, hogy mi tetszik.
Egy ilyen foltos "antikolt" bitumeneszsindellyel fedett mediterrán tető sokat dobna rajta, mi?
Komolyan nem gondoltam volna, hogy létezik ilyen. Egy neobarok villalakás, amelyik másfél szobás ugyan, de közben 85 négyzetméter. Tömör márványoszlopokkal elválasztott hálórészének kupolájában pedig Michelangelo- (és ha jól látom Rembrandt-) festmények utánzatai vannak,…..
Paulybird 2011.06.07 22:58:45
@városjáró:

Most meg vagy, paraszt, te vagy az, aki mindig összeszarja a budi fedelét is. Ha elkaplak, kivégezlek a gecibe!
Pár nappal ezelőtt először hallottam a metrón, hogy bemondja: "Batthyány tér állomás következik. Átszállhatnak az ötös HÉV-re." Azt hittem, sírva fakadok.   - kommentelte Leriel és tényleg. Bár a paraméterkönyves hírekben már szó volt a HÉV…..
Amióta aktívan biciklizem Budapesten (de lélekben örök autós maradok, aki korábban bringás volt), eleve nagyobb lelkesedéssel figyelem azokat a híreket, amik a bicikliseknek szólnak, ráadásul ez a tematika most találkozik a másik szívügyemmel: a főváros képének átszabásával.…..
Paulybird 2011.05.31 15:29:09
@Magyarósi Csaba:

hülye példára hülye ellenpélda esete.

Egyébként ha mindenki ilyen beruházásokban gondolkozna, akkor mostanra már elkészülhetett volna az egymilliomodik egyiptomi piramis is...

Az pedig, hogy ez egy ilyen átfogó fejlesztés része lenne, egyszerűen baromság. Ez egy felesleges giccses szar, gagyi kertitörpe híd.

Van egy csomó fejlesztési potenciál ebben a városban, csak simán korrektül megcsinálni és véghezvinni valamit, az nem annyira menő, mert itt kényszeresen villantani kell, mert mint montam, cigányok vagyunk.
Aztán általában a nagy erőlködésnek rendre beszarás a vége. Lásd nemzeti színház, négyes metró
Paulybird 2011.05.31 16:04:22
@GL-581 g:

Ebben semmi 21. századi nincs...

Ebből a fajta építészetből az első egy-két példa volt izgalmas, aztán hamar buta kis giccs-trend lett...

2011-ben kifejezetten lábszagú dolog ilyet álmodni Bp közepére.

Ma ez már csak a nálunk is sokkal bunkóbb, kultúrálatlanabb, de legalább gazdagabb népeknél megy el, mint oroszok, arabok...

Komoly ember ilyen hidat nem vehet komolyan
Modorosblog Tudtad, hogy..? 2011.05.28 13:31:00
-Tudtad, hogy ha a testedben találó összes eret és hajszáleret egymás után fektetnénk, akkor egy 40 ezer km hosszú szálat kapnánk, amivel a Földet is kis híján körbe lehetne tekerni? -Tudtad, hogy évente átlagosan 34 pókot és különféle rovart eszünk meg alvás közben? Brrr...…..
Paulybird 2011.05.30 00:34:26
@moikboy:

túl van ez misztifikálva.

0.999pötty... végtelen szakaszos tizedes tört egyenlő 1 oszt kész.

Csak mennyivel egyszerűbb már leírni egy talpasegyegyest, mint bármi mást, ami ugyanúgy egy...
  A művész odala megtekinthető itt!..
Paulybird 2011.05.19 23:25:16
Paulybird 2011.05.19 23:52:52
@A nép fia:

Tiszta gáz, hogy előre fel volt rajzolva. Mer fokta, selőre feérajzoltaja! A leggázabb az egészben, hogy előre kitaláltaja, hogy mit fog ferrajzolni!!!!

Mert ha csak úgy odamegy, és ferrajtolja, márming íg egyvől fulra, és olyan ördögöcskéket meg lángokat, amik a tomi nszuzukijára van felfestve, mármint nem ilyen sza matrica, hanem rendesen aieirbrushhal van felrahzolba, n a az művészi. De így ez csak ilyen kifestő bazszdemg!
Karirobi furcsálta, hogy az összeszereléskor atomjaira robbant, amúgy törhetetlennek hirdetett üveglapot 11 ezer forintért pótolhatna, bár az egész zuhanykabin került 20 rugóba, mert arra pont nem vonatkozott a garancia. Polikarbonát nem jó? Az biztos kevésbé törik.Április 22-n a…..
Paulybird 2011.05.19 00:32:01
Ez baromság. Az obi bepróbálkozott, és úgyfest, összejött neki.

Azt nem értem, hogy hogy lehet törhetetlennek hívi egy üveget, de nem is ez a lényeg. A te zuhanykabinod edzett üvegből volt, ennek az egyik sajátja, hogy jobban viseli a nyúzást, és ha törik, akkor viszonylag életlen morzsákra törik.
Az ilyen üvegnek viszont a sajátja a spontán törés. A technológiától függően körülbelül a legyártott táblák 3-5% egyszercsak magától szétrobban a picsába. Spontán.
Ezért a gyárban a kész táblákat hősokknak vetik alá, vagyis ezt a sopontán törést szándékosan előidézik. Ezzel a "meghibásodásra hajlamos" táblák java részét összetörik, kiszűrik. A gyárból kikerülő táblák már egy nayságrenddel kisebb valószínáséggel törnek ripityára. De még egyébként ez is eléggé jelentős lehet: egy üveg épületnél, amit akár több száz vagy ezer táblával burkolnak, például teljesen normális és megszokott, hogy egy két tábla szétdurran magától.
És simán lehet, hogy százból egy obis zuhanykabin is selejt. Főleg, ha valami gagyi szar, felteszem az üveget sem a Saint-Gobain gyártotta hozzá...

Természetesen a szavatosság erre is vonatkozik, csak nem kell beszopni, ha az áruház elkezd kamukázni. Természetesen neked semmi közöd az importőrhöz, neked az áruház adta el a cuccot, és jelen esetben ő teljesített hibásan.

Ha nem vagy teljesen béna, akkor az obi fog neked adni egy rendes kabint, vagy visszafizeti a pízt...

Ja, és mégegyszer: szavatosság.
Paulybird 2011.05.19 00:37:46
@Jegesmaci81:

Ez nem teljsen igaz, mert mint írtam, az edzett üveg tud spontán is törni.
De tény, hogy sokkal sokkal gyakoribb az, hogy a júzer leejti, megüti az élét, eltöri. Egyébként a feszegetést bírnia kell. Az élükre viszont borzasztó érzékenyek ezek az üvegek.
Tegnap utolsó alkalommal lőtték fel az Endeavourt. Rengeteg mindent vitt az űrállomásra, de amiről mi is beszámolunk, hogy a világon először legót is vitt magával a világűrbe. Természetesen űrhajós legót, azt a szettet, amit itthon is lehet kapni a játékboltokban. Legalábbis…..
Paulybird 2011.05.17 21:37:22
@Gee Halen:

Hát persze, hogy valós a sztori alapja:
Az oroszok és az amcsik is lőttek fel űrhajót, és a kozmo- illetve asztronauták is használtak íróeszközöket íráshoz...
Paulybird 2011.05.17 23:24:05
@sötétvödör:

1. ennek semmi értelme, bár tök jól hagzik

2. nem, a színes ceruza nem grafitból készül. Esetleg ritkább esetben bizonyos színek tartalmazhatnak minimális grafitot.

3. mint ahogy minden más űrkutatsra elpattintott dollár is, nyilávn. Ahelyett, hogy nyugdíjemelésre költenék...
Paulybird 2011.05.18 00:07:02
@bucimaci666:

hmm... majd utánnanézök. Én úgy tudom, hogy mindenféle gebaszok elkerülés végett csak a szkafanderekben használtak tiszta oxigént, a normál légköri oxigén parciális nyomásának megfelelő nyomáson. Vagyis pont, hogy alacsonabb nyomást tudjanak tartani, így nem püffed annyira az űrruha, és az űrhajós sem fullad meg. De majd utánanézek még.
Sokkolva vagyunk így kedd reggel: átvágja a testvérpár Alekoszt, írja a Blikk. A villa két szőke menyasszonyjelöltjének esze ágában sincs hozzámenni az okostojáshoz, csupán a hírnév kedvéért vállalkoztak arra, hogy beköltöznek a luxusbörtönbe. Ráadásul Beatrix még…..
Közel egy éve, hogy a Szkeptikus Klubon a géntechnológiai módszerekkel előállított gazdasági növényekkel foglalkoztunk (Génpiszkált vagy génnemesített?). Ennek kapcsán több olyan kritikát kaptunk, miszerint nem adtunk teret GM-növények ellenzőinek. Ezért most előadásra és beszélgetésre kértük fel a…..
Rengetegen fordulnak hozzánk: autót vennének, mire figyeljenek. Tessék, összegyűjtöttünk egy maréknyi tanácsot a rizikófaktor minimalizálása érdekében. Vélemények az azonos című írásunkról...
164 nap után véget ért az RTL idei évadának legsikeresebb műsora, a nézettségi versenyben mindent vivő Való Világ negyedik kiadása. A napi három adással gondosan építgetett franchise fődíját VV Alekosz, a görögmagyar éjjeliőr vitte el, aki nem igazán bő…..