Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A.N.R.

523 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly nyáron a Kálvin tér környékén egy barátságos étteremben találkoztunk ezzel a levessel az ebédmenü részeként. Kolléganőimmel akkor eldöntöttük, hogy ezt meg kell főzni. Egyikünk meg is tette ezt már párszor, és megosztotta velem a módját, ami ennél egyszerűbb már…..
Tegnap a Magyarok Vásárán vettem füstölt sonkát, többféle sajtot, medvehagymát. Aztán délután "szembejött" velem egy recept a Mesterszakács oldalán. Ma megsütöttem. Jó ötlet volt, nagyon finom.  Hozzávalók: 25 dkg liszt1 evőkanál sütőpor5 dkg reszelt sajtsó15 dkg hideg…..
Néhány hete találtam a receptet a neten, rögtön megtetszett. Nagyon egyszerű, finom és látványos. Érdemes kipróbálni. Hozzávalók egy őzgerincformához:50 dkg csirkemell25 dkg szeletelt bacon20 dkg reszelt sajt3 tojás3 evőkanál liszt3 evőkanál tejfölsó, bors, fűszerek ízlés…..
Kisebbik fiam kért karácsonyra mikulás-sapkás muffint. (Miután örömmel látta, hogy megsütöttem, közölte, hogy ő egyébként nem szereti a muffint. Nesze neked. Még jó, hogy megsütöttem. Szerencsére rajta kívül mindenki másnak ízlett.)  Egyszerű csokidarabos muffint…..
Néhány nappal ezelőtt láttam meg ezt a kekszet, és azonnal eldöntöttem, hogy megsütöm. Jó döntés volt, azt hiszem, máskor is el fogom készíteni. Nagyon egyszerű, gyorsan készen van, jól néz ki, és nem utolsó sorban, nagyon finom. Kicsit addiktív :).  Hozzávalók (én 32 db…..
Morgómedve Balatoni utazás 2014.07.23 13:26:21
Kicsit kiruccantam, leugrottam a Balatonhoz. Ausztriában élő és dolgozó barátaim hívtak magukhoz már lassan egy évtizede, végre összehoztuk a dolgot. Egy hétig Szlovákiában és Lengyelországban csavarogtak, aztán hazafelé felvettek és együtt mentünk a Balaton túlsó végén…..
Gigi a konyhában Átköltöztem 2014.04.15 15:35:16
Remélem, most már ez lesz a végleges helye a blognak. Ideköltöztettem mindent, a régi freeblogost is sikerült ide importálni, viszont mivel az a tárhely már teljesen megszűnt, fotók nélkül. Vannak posztok, amik így szinte értékelhetetlenek, elnézést kérek érte. Elég sok…..
Morgómedve Kommentek 2014.04.08 08:35:58
Azért ennek az átköltözésnek van több hátránya is, ezek egyike a kommentelés megnehezülése. A régi helyemen ha valaki úgy gondolta, hogy hozzászól az írásomhoz egyszerűen klikkelt egyet és már írhatott is. Itt meg regisztrálni kell, vagy ha már korábban regisztrált az ember…..
Alapvetően nem szeretem a bögrés sütiket. Amikor azonban ezt megláttam a Stahl magazinban, nagyon megtetszett, és eldöntöttem, megsütöm. Nem bántam meg, bár amennyire egyszerű, annyira sokáig tart - ugyanis sütés után a hűtőben kell pihentetni elég sokáig.  A bögre 2,5…..
A Lidl-ben mostanában jó áron lehet friss halhoz jutni. Kb. két hete vettem néhány pisztrángot. Ez az elkészítési mód rettenetesen egyszerű és valami hihetetlen finom végeredménnyel jár.  Hozzávalók:2 db pisztrángkb. 8-10 dkg vajsózöld fűszernövények - nálam most…..
Morgómedve 169 komment 2014.01.16 16:38:42
Vasárnap dél felé írtam a tényleges életfogytiglanról. Nem készültem nagyon rá, csak írtam ami eszembe jutott. Ennek megfelelően nem tökéletes. A tényleges életfogytiglannal indítottam, aztán szépen áttértem a börtönök világára, a 16 fős cellákra, pedig a tényleges…..
A.N.R. 2014.01.21 11:25:06
Gigi a konyhában Fatörzs cupcake 2013.12.24 20:01:00
Az nlcafe-n találtam a receptet, ki is próbáltam most karácsonyra. Nem rossz, de nekem a krém egy kicsit tömény.   Hozzávalók: tésztához - 4 db tojás - 15 dkg puha vaj - 10 dkg cukor - 20 dkg natúr joghurt - 20 dkg liszt - 1 tasak sütőpor - 1 citrom reszelt héja - 1…..
Gigi a konyhában Kókuszgolyó 2013.12.23 20:15:00
Nagyon jó receptet kaptam a barátnőmtől, igazán finom lett a kókuszgolyó.   Hozzávalók: 30 dkg porcukor 20 dkg darált keksz 10 dkg kókuszreszelék 5 dkg kakaópor 10 dkg puha vaj rumaroma 14 dkg búzadara 1,5 dl tej   forgatáshoz: kókuszreszelék   A búzadarát a tejbe…..
Morgómedve M3 2013.12.20 20:49:39
Mától a közszolgálati televízió beindított egy új csatornát, csak én nem találom. Ma 18 órakor indult, a műsorújságban benne van a program is, én viszont nem lelem. 45 csatornám van, igaz, semmi extra nincs benne, de én úgy gondoltam, hogy majd valamit kilöknek ebből a sok gagyi…..
Gigi a konyhában Paprikáskrumpli 2013.12.18 20:18:00
Most biztos minden blog tele van karácsonyi receptekkel, hát én nem olyat posztolok :). Akármilyen hihetetlen, ez volt életem első paprikás krumplija. Nem tudom megmondani, eddig miért nem főztem, hiszen tudtam, hogy kell, és azt is tudtam, hogy szeretjük. Az ok mindegy is, a lényeg,…..
Majdnem mézeskalács :). A receptet valahonnan a netről vadásztam, most nem találom a linket, később igyekszem pótolni. (Update: a link) Hozzávalók: 25 dkg liszt (fele-fele arányban fehér liszt és roszliszt) 5 dkg barna cukor 5 dkg kristálycukor 5 dkg méz 4 evőkanál víz 8…..
Egyszerű, finom, tartalmas.   Hozzávalók: krumpli (nem mértem, nagyjából 70 dkg lehetett) pulykacomb (kb. 50 dkg) mascarpone (kb. 20 dkg) tejszín (kb. 1 dl)  fokhagyma (2 gerezd) olaj fűszerek, só   A tepsibe kevés olajat öntöttem. Egy réteg karikára vágott krumplit…..
Gigi a konyhában Sajtleves 2013.10.12 20:33:00
Hozzávalók: 5 dkg vaj 2-3 evőkanál olaj 2 evőkanál liszt 5 dl tej 1 liter húsleves sajt (ami itthon volt: kb. 5 dkg ömlesztett, kb. 10 dkg trappista reszelve, kb. 3 dkg füstölt reszelve) fehér bors   A vajat megolvasztottam, az olajat hozzáadtam. Beleraktam a lisztet,…..
Van a Facebook-on valami, ami határozottan bosszant. Ez pedig nem más, mint amikor egy ismerősöm ajánl nekem valakit, hogy vegyem fel ismerősnek. Nem tetszik a dolog, ugyanis én szeretem eldönteni, hogy kit jelölök be ismerősnek és kit nem. Gyakran előfordul ugyanis, hogy nem is ismerem…..
Gigi a konyhában Cukkinis tészta 2013.07.28 20:34:00
Gyönyörű, ötszínű kagylótésztát kaptam Olaszországból. A gyerekek alig várták, hogy megfőzzem. Az utolsó grammig elfogyott.   Hozzávalók: fél kg kagylótészta egy közepes cukkini 2-3 paradicsom 1 fej vöröshagyma 10 dkg vaj só, fekete bors, zöldfűszerek kevés…..
A recept autentikus egyiptomi forrásból származik. Tengeri halból még jobb lenne, de az afrikai harcsával is nagyon finom.    Hozzávalók a halhoz:    1 afrikai harcsa törzs (1 kg-s) 2-3 paradicsom 3-4 gerezd fokhagyma 1 csomag petrezselyem 1 csomag friss koriander 1-2 fej…..
Kint állok az erkélyen, kivételesen nem olvasok, hanem nézelődöm. Egyszer csak gépkocsi érkezik. Fiatalok szállnak ki, olyan 23-24 évesek lehetnek. A férfi nyitja a csomagtartót, pakolja ki az ásványvizeket. Az asszonyka telefonál. Oldalán egy tarisznyaféle, elég kicsi, inkább…..
Morgómedve A jó hurka 2013.04.27 06:27:07
A jó hurka szerintem elegendő mennyiségű zsírt tartalmaz. Hogyan lehet megtudni, hogy mikor tartalmaz elegendő zsírt egy hurka? Sajnos csak akkor, amikor otthon megsütjük. Ezért érdemes jól meggondolni hol veszünk hurkát. Ehhez persze nem kell tesztelési tervet készíteni és…..