Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jencikovi

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
FMA blog Önvédelemre kést?! 2017.06.16 20:24:30
  Manapság egyre többet hallani késelésekről, szúró- vágófegyverrel elkövetett terrorcselekményekről és egyéb, késsel elkövetett bűncselekményekről. Netes oldalakon illetve személyes beszélgetések során pedig egyre gyakrabban merül fel a késes önvédelem, késharc gondolata. Bevezetésként vizsgáljuk…..
Gyorsan beönteni egy dolog... Tavaly óta puhítjuk Magic Karcsit, hogy végre csináljunk valamit Mentosszal és kólával, mert működik a dolog. Sajnos időközben annyira kimaxolták a témát, hogy Mentos-ruhába öltözött ember is merült már a ragacsos nedűbe, így hamar elengedtük…..
jencikovi 2014.10.10 14:45:15
@ommm: de most komolyan. Tök jó a sorozat, az előzőt is néztem. De felnőtt, eleve kísérletekkel foglalkozó embereknek f.aszért nem jutott már eszébe ez az elemi védőintézkedés? He?
For English scroll down Barátaim hetente jártnak kutyákat sétáltatni. Jóvoltukból olyan helyen jártam, mint életemben még soha: egy állatmenhelyen. My friends walk a dog every weekend. Thanks for them I visited a place where I haven't been before: an animal shelter.  Barátaim…..
..
jencikovi 2014.03.18 15:48:11
@kaladida: Ez egy Glock 17, kifejezetten az egyszerubb felepitesuek kozul valo.
Pere Laci a legújabb evezős a Totalcar-gályán, amely továbbra is igyekszik magasra emelt orral hasítani a hullámokat és lehetőleg nekimenni mindennek, ami kényes. Mint László, a Karmageddon-blog írója, profi mesterségeszátony-építő és búvár, valamint életművész. Ez itt az ő…..
jencikovi 2014.03.14 18:42:29
December 16-án derült ki, hogy melyik az a hét autó, amelyik esélyes az 2014-es Év Autója címre. Mivel szívünk mélyén mindannyian szeretnénk egy kicsit Csikós COTY Zsoltok lenni, ezért megcsináltuk a saját szavazásunkat. A játék egyszerű: nincsenek értékelési szempontok,…..
Hányszor, de hányszor gondoltunk rá, milyen jó is lenne, ha sikerülne elkapni azt a szarházit, amelyik feltörte az autónkat, és elvitte a rádiót, az akkumulátort, a gyerek plüssmackóját. Mondjuk pont akkor, amikor nekiáll felnyomni a kocsinkat. De ez sosem jön össze, a rohadékok…..
jencikovi 2014.03.01 15:07:11
@Androsz: Az uj BTk jogos vedelmi helyzet valoban csodas vivmany. Kar, hogy annyit sem er, mint a kozlony papirja, amire kinyomtattak. Ugyanis van a rendorseg es az ugyeszseg nevezetu ize, melyek fo feladatkent mindig es minden esetben a vedekezot hurcoljak meg, a joggyakorlat semmit sem valtozott.

Es teged nem fog vigasztalni, amikor a birosag majd 3-5 ev mulva jogerosen felment esetleg. Ha volt penzed jo ugyvedre.

Es MEG erre sincs precedens az uj BTK szerint.

Ugyhogy, aki bananisztanban a videoban lathatot tolvajelharitast megcselekedi, az fog nagyot szivni, nem a tolvaj.
Ma délután hirdetnek ítéletet az „ároktői banda” ügyében. A bírósági tárgyalássorozat egyik legfőbb tanulsága, hogy a rendőrség nem végzett tisztességes nyomozást. Egy kevés munkával emberéleteket menthettek volna meg, megakadályozhattak volna több rablást. ( 3.…..
comment:com Hírek kávé mellé 2014.01.03 09:30:00
Az amerikaiak menekülnek a kábelelőfizetés elől, a cégek meg igyekeznek nem ereszteni őket. Bruce Springsteen új albumának három dala is a The Good Wife január 12-i epizódjában lesz hallható először - három nappal a hivatalos premier előtt. Szereposztás: Michael Vartan (Alias) a…..
A 3D nyomtatással foglalkozó, szövetségi lőfegyver-szolgáltató engedéllyel rendelkező amerikai Solid Concepts bejelentette: lézeres szinterezéssel, porított fémből – rozsdamentes acélból –, nejlonpor markolattal, 1911-es tervrajz alapján elkészítették a világ első…..
A kutya évezredek óta hűséges társa az embernek,  védelmez minket és otthonunkat egyaránt. Akár a kertben tartjuk az éber ebet, akár a lakáson belül - nagy mértékben megnehezíti a betörők dolgát. A legtöbb betörő inkább tovább áll mintsem egy kétes kimenetelű…..
Egyre több rablás borzolja a közvélemény idegeit.  Ékszerüzleteket, elektronikai szaküzleteket,  nemzeti dohányboltokat sem kímélik az egyre gyakrabban felfegyverkezett bűnözők. Különösen a nők és idős emberek esélytelenek a fegyveres rablókkal szemben. De az én idegeimet…..
jencikovi 2013.11.01 13:30:48
@Sam. Joe: @jencikovi: "Ha erről a témáról ismersz alapos, de emészthető írást a neten, akkor megköszönném, ha linkelnéd. Nyugodtabb lennék, ha volna valami önvédelmi eszköz a feleségem zsebében."

Pontosabban mire gondolsz?

Magyarisztanban polgar onvedelemre az alabbiakat viselheti kozteruleten:
- 20 gramm alatti nem PV-toltetu gazspray (CS, CR javasolt)
- viselesi engedely birtokaban az amugy szabadon vasarolhato gaz-riaszto fegyver
- vannak a gaz-riaszto fegyverek kozul nehanyan, melyek kepesek gumilovedeket is kiloni
(- 8 cm pengehosszusag alatti kes - de EZ egyaltalan NEM javasolt polgari onvedelemre.)
Megint lövöldöztek az USA-ban, ezúttal az ottani Anyák Napja alkalmából. Lassan már az ingerküszöbünket sem ütik meg az ilyen hírek, annyi hasonló történt náluk az elmúlt időben. Miközben mondjuk egy átlag magyar értelmetlenül áll már a fegyverviselési jog előtt is, az…..
jencikovi 2013.05.16 17:59:13
@PG_: Nincsenek havi meszarlasok. Kis tulzassal se. Mindig elfelejtik a lakossagaranyossagot melle tenni. Meg a rendelkezesre allo fegyverek mennyiseget. Ha a pacifistak ervei igazak lennenek, az USA mar regen kipusztult volna.

Mellesleg, ha mar tarsadalomkritika: az elmult 20 evben, ha minden heten lett volna egy Sandy Hook szintu meszarlas, akkor sem lett volna szamottevo az adlozatok szama. Ha osszehasonlitjuk az 1944-es evben a kis Magyarorszagon a sajat allamuk fegyveres szervei altal lemeszaroltatott emberek kb. 500 ezres szamahoz kepest.

Amennyiben az idonkenti amokfutas az ara demokracia vegso orenek, a polgari fegyvertartasnak, ezt az arat meg kell fizetni.
jencikovi 2013.05.16 18:06:45
@kukatr: Magyarorszagon elvettek a zsidok fegyvereit, aztan Dunaba lottek oket. Az USA-ban ilyen nem tortent az utobbi evszazadban, ugye? Vagy volt ott diktatura? Obama el tudna kobozni a polgarok fegyvereit, vagy megdontenek fegyveresen a polgarok?

---

De igazabol ez a magasroptu filozofia-tarsadalomkritikai vonal bullshit.

Amikor a viraglelku bolcseszkozgazdasz ertelmisegire eppen ratorik a lakasa ajtajat ejjel, akkor fegyvert akarna az is, nem mely erkolcsi alapelvekrol szonokolni.
georgspottle Jogos(?) önvédelem 2013.05.07 11:49:06
  Az új alaptörvény magában foglalja a jogos önvédelmet és a magántulajdon védelmét. Ez valóban hatalmas jogi lépés Magyarországon, ám ha az esti híradókban valós esetekkel szembesülünk brutális támadásokról, mindenkiben felmerül a kérdés, hogy vajon én mit tennék…..
jencikovi 2013.05.08 16:00:57
A blogposzt alapvetoen jo. (kiveve a _stresszhelyzetben_ labonloveses marhasagot - azt meg hiperrambokommandosok sem nagyon csinaljak meg, atlagember meg csak mellkasra celozva eselyes talalni is.)

Azonban a kommentekben sok a hulyeseg!

1. a gazpisztolyhoz legalis a kaphato legerosebb, 120 mg-os peppertolteny is. Bovebben:
www.gazpisztoly.hu

2. gazspraybol ellenben a paprika hatoanyagu sajnos tilos kozteruleten (KKVE)

3. annak eselye mifelenk, hogy a kozonseges megelhetesi bunozo betores soran majd eles pisztolyt rant elo a fegyveres ellenallast latva: mikrominimalis

4. a gazpisztolyt (es barmi egyeb nem halalos eszkozt) nem mutogatni kell, hanem habozas nelkul hasznalni. Igy a meglepetes ereje is mellettunk van.

5. nem osztom a szerzo optimizmusat: ezutan (uj BTK 2 honap mulva) IS az onvedekezo ELLEN fog minden erejevel fellepni az (i)gazsagszolgaltatas. regi reflexek. Csak az ugyvedeknek lesz egyszerubb dolga talan.
jencikovi 2013.05.08 16:08:41
@hCsaba61: "A jelenleg hatályos fegyvertartási törvény szerint szerelt lőszeres fegyvert biztosított, kitárazott állapotban lehet tartani, külön a fegyvert, külön a lőszert. "

Ez mar regen marhasag. 2012. majus 1. ota HATALYOS szabalyozas szerint, az engedelyes jelenleteben a lofegyvert nem kell loszertol elkulonitve tarolni!

"A gázfegyvernél sokkal jobb megoldás a gumilövedékes fegyver, legyen az akár Keserű-féle spiáter-vacak. 5 méterről eltöri a bordát. Nem véletlen, hogy engedélykötelessé tették. "

Baromsag 2.

A Keseru-fele gumilovedekeseket meg NEM TETTEK engedelykotelesse, mint ahogy a nem egybeszerelt loszeres tobbi tipust SEM.

Lasd:
www.kaliberinfo.hu/fegyvervideok/onesta-gr-sa-gumilovedekes-gazrevolver
Tanár úr, kérem, én készültem és csak egy törzskönyvért jöttem. És fizetni. Baj? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...